трябва ми да взема един 2003 сървър с лицензи за една малка фирма.
Въпросът е, ако имам максимум 5 конкурентни връзки към сървъра 5 CAL достатъчни ли са ми?
П.С ако се закачи антиврусен сървър на нея, когато станциите се ъпдейтват, това ще се брои ли в тея CALs?
Питам, защото стандартно ми го продават с 5 CAL и въпросът е дали има нужда да се купят още, и какво се случва, ако се опита 6та връзка към тая машина ?
Малко помощ относно лицензи за 2003 Сървър
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- dude
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
не не, няма да се ползва като терминал сървър- само при нужда ще е administrative mode. което не изисква допълнителни лицензи, доколкото съм наясно.
а иначе не искам да ми отговаря този, който ми ги продава, защото те са дали оферта за толкова CAL колкото юзъри, искат да изпързалят фирмата според мен, защото там няма кой да разбира
аз случайно просто ще ги консултирам за това,
а иначе не искам да ми отговаря този, който ми ги продава, защото те са дали оферта за толкова CAL колкото юзъри, искат да изпързалят фирмата според мен, защото там няма кой да разбира
аз случайно просто ще ги консултирам за това,
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
CAL могат да са за всеки юзър или да са за всеки конектнат към сървъра юзър в момента. Примерно имате 10 PC-та, но само 5 едновременно ще работят със сървъра - тогава си взимате 5 CAL, но ако всичките 10 ще бачкат едновременно - 10 CAL.
За администрирането на сървъра няма да ти трябва допълнителен лиценз- един човек може да се закача през RemoteDesctop без допълнителни лицензи.
За антивирусната си купуваш отделно лицензи за десктоп PC-тата
Нормалната цена на ОЕМ Small Bussiness Server 2003 с 5CAL в цената е около 450$ без ДДС ( около 620 лева) и мисля, че това е най-евтиното решение. Всички останали варианти са доста по-скъпи, като само допълнителни 5CAL струват около 260$ ( около 360 лева),
За администрирането на сървъра няма да ти трябва допълнителен лиценз- един човек може да се закача през RemoteDesctop без допълнителни лицензи.
За антивирусната си купуваш отделно лицензи за десктоп PC-тата
Нормалната цена на ОЕМ Small Bussiness Server 2003 с 5CAL в цената е около 450$ без ДДС ( около 620 лева) и мисля, че това е най-евтиното решение. Всички останали варианти са доста по-скъпи, като само допълнителни 5CAL струват около 260$ ( около 360 лева),
- tekion
- Автомобил: Meriva
- Двигател: 2006
- Контакти:
http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=1079
Това е с ДДС!
Това е с ДДС!
- dude
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
tekion написа:http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=1079