Как се правят такива кутии за басоци ! цъс какво ...

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Как се правят такива кутии за басоци ! цъс какво ...

Мнениеот passat123 » Нед 21 окт 2007 23:45

Материала който използват се казва май фибро отливки , ако някой може да обесни да ми помогне , че съм замислил едни неща ! :P . Но никой не издава как става искам да си направя такава колона :P .

Изображение

Изображение

Изображение

и после го минават с нещо като кит може и кит да е :roll:

Изображение

Много ми е интересно и това как става !

Изображение

пак с това зеленото !

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пон 22 окт 2007 2:13

Това "Зеленото" предполагам, че е влакнест кит...

Потребителски аватар
lamer4e
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lamer4e » Пон 22 окт 2007 8:00

Също така стъкломат и полиестерна смола както и чорапогащник :lol:

Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malolitrajkata » Пон 22 окт 2007 12:08

сваляш си корите.избираш подходящо място за тонколоните(повечето ги слагат в долния ъгъл на предната врата)след това режеш с зеге-то кръгчета - колко см по твой избор ,взависимост от тонколоната която искаш да сложиш.след тази процедура ти си избираш как да са разположени и взависимост от това избираш колко да са ти дълги пръчките и какъв наклон да има тонколоната(снимка 2).следва обтягане на плат на които след изваиването на желаната форма го мажеш с епоксидна смола, стъкломат и т.н.после чакаш да изсъхне и то ще има забележки.хващаш кита и мажеш където не ти допада,шкуркаш и после тапицираш.това е общо взето нека колегата mafiacartel да поясни как е направил неговите двобчета. :D

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Пон 22 окт 2007 22:17

Някой много точно може ли да ми напише точно какво се взема "какви са материалите"със 1..... 2..... т.н и от къде мога да си ги закупя , примерно от големите магазини като Практире и Брукулаж може ли ! има ли ги там :P Това ако някой го обени супер :P .

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Вто 23 окт 2007 19:48

тцтцтцт тия хора го правят по всевъзможно труден начин

Потребителски аватар
mafiacartel

Мнениеот mafiacartel » Вто 23 окт 2007 19:51

malolitrajkata написа:сваляш си корите.избираш подходящо място за тонколоните(повечето ги слагат в долния ъгъл на предната врата)след това режеш с зеге-то кръгчета - колко см по твой избор ,взависимост от тонколоната която искаш да сложиш.след тази процедура ти си избираш как да са разположени и взависимост от това избираш колко да са ти дълги пръчките и какъв наклон да има тонколоната(снимка 2).следва обтягане на плат на които след изваиването на желаната форма го мажеш с епоксидна смола, стъкломат и т.н.после чакаш да изсъхне и то ще има забележки.хващаш кита и мажеш където не ти допада,шкуркаш и после тапицираш.това е общо взето нека колегата mafiacartel да поясни как е направил неговите двобчета. :D

Да ти кажа до някаде си прав ,но по твоя начин след няколко по рязки затваряния да ти кажа ще ти се напукат половината отливки ;)

Потребителски аватар
mafiacartel

Re: Как се правят такива кутии за басоци ! цъс какво ...

Мнениеот mafiacartel » Вто 23 окт 2007 19:56

[quote="passat123"]Материала който използват се казва май фибро отливки , ако някой може да обесни да ми помогне , че съм замислил едни неща ! :P . Но никой не издава как става искам да си направя такава колона :P .

Само да ти кажа нестава толкова лесно както си го мислиш ти ;) Иска се доста опит с боравенето с материяли и начина на подхождане също така начина на съхнене дали трябва да е бързо или бавно. Особено пък при втвъдителите каква е заигравката просто не е истина. Неможе да се обесно с думи искат се проби и така докато нестанеш експерт ;)

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 24 окт 2007 15:03

това с чорпогащника не е добра идея много..
но по-добра е с полиестерна смола, търгаш вмсето чорапогащник, тънко поларено одеяло.
след като поизсъхне.. почваш слой фибро стъкло, мажеш с полиестерна смола, пак фибро стъкло.. докато нашибаш поне 2-3 слоя..
след като изсъхне, режеш каквото стърчи нейде, хващаш шкурката заглаждаш, след което хващашвлакнес кит... мажеш с него доизглаждаш и пак шкурката..
и това дорде стане толкова гладко колкото ти харесва.
след което можеш да го пръснеш.. можеш и да ги тапицираш.

НО.
отливката ако я хващаш за пластмаса /тази за корите/ гарантирано тя няма адхезия, и не се хваща нищо там..
остава механичната част.. демек винтове рапидки, пресоване на топли стоманени мрежички и др. такива..
та така...

Дървените рингове /ПДЧ, МДФ/ са почти 100% задължителни, за да осигурява хубава основа за говорителите.!
след 1-2 опита, ще знаеш от къде да се взимаш материал, и ще знаеш тънкостите..
като за начало, ще работиш на малки порции, за да нямаш грижи с втвърдителите...

не е голяма философия, по-скоро хамалогия...

Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malolitrajkata » Сря 24 окт 2007 22:31

mafiacartel написа:Да ти кажа до някаде си прав ,но по твоя начин след няколко по рязки затваряния да ти кажа ще ти се напукат половината отливки ;)

сподели малко тайни.нали и за това ти писах лс, за да сме малко полезни един на други го :wink:

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Чет 25 окт 2007 0:22

Мммм не знам точно как става има един пич си направ кутия от сорта на тези да ви кажа, "не е никъкъв професионалист" а чист лубител" и доста добре се е справил но там е работата ,че пича замина за Германия да бачка и няма как да се свържа с него да гопитам как става преди . Преди време ми обесни как става ама кой да слиша :roll: . Не е толкова трудно колкото го мислите трябва талант и уверие . Та този пич е от Плевен аз съм от Русе там има ше Практикер мноого преди Русе и ми каза че е вземал всичко от там !!!! :P И цената не е много поне така каза !

Там е работата ,че някой трудно ще каже как става човек има навик да примълчава , и да си мисли само за себе си ! Да не издава тайни.
Дори и да издаде ще послъже голяма част от хората са такива . И така остава освен да го чакам онова момче да се върне .

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Пон 29 окт 2007 1:08

Мисля уте да купувам консумативите да видим дали ще можем парво да ги намерим :roll: и започвам да констроирм :P+ ще сложа и снимки на финала .

Потребителски аватар
mafiacartel

Мнениеот mafiacartel » Пон 29 окт 2007 1:51

passat123 написа:Мисля уте да купувам консумативите да видим дали ще можем парво да ги намерим :roll: и започвам да констроирм :P+ ще сложа и снимки на финала .

Ето едно начало което се е породило от Неволята. Колега успешен финал ти пожелавам. ;) :)

Последна промяна от mafiacartel на Пон 29 окт 2007 1:54, променено общо 1 път.

Vento_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vento_Power » Пон 29 окт 2007 10:35

Кви са тия лайна бе mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
mafiacartel

Мнениеот mafiacartel » Пон 29 окт 2007 22:37

Vento_Power написа:Кви са тия лайна бе mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi

Хехехе лайна ама ако им видиш крайния резултат ще има да питаш кое как става .

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”