Някакви впечатления от Daewoo Lanos 98г

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Някакви впечатления от Daewoo Lanos 98г

Мнениеот XIKS » Пон 22 окт 2007 21:06

интересуваме цена на частите как са чупливост на колата някой има ли впечатления
Изображение Изображение
Изображение Изображение

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Пон 22 окт 2007 21:21

Аз карах една година Леганза. Много скъпи части и трудно се намират. Колата беше на 5 години и смених бензинова помпа. Ел. стъклата бяха пред умиране. Иначе возеше добре.

Потребителски аватар
Dasti
Автомобил:
Двигател:

-

Мнениеот Dasti » Пон 22 окт 2007 22:04

ее това с три цилиндара бе Саше
еко-тек :?:

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пон 22 окт 2007 22:32

бегай бегай бегай бегай

деу до 4-5 година
след това гробница
всичко накуп
моторче антена есперо = 100$

Потребителски аватар
MyTpaTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MyTpaTa » Пон 22 окт 2007 22:35

Един приятел има Ланос купен от магазин, който вече е на 130 000 км.Мойте (а и негови) впечатления не са много хубави.За мене тази кола е пълна пръчка:
1.Има дървена возия.
2.Интериора е много дървен.
3.Седалките не са удобни.
4.Чупи се много и частите са скъпи.
От майстори, който работят в сервиз на Хюндай и Деу знам, че Деу-то е много калпава кола, за разлика от Хюндаят, който бил изключително здрав.

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

.....

Мнениеот XIKS » Пон 22 окт 2007 22:41

бащата му е метнал око имаме комшия има 2 такива дъщерите му ги спукаха от каране 2 години и нищо им няма днес карах едната няма да тропне няма да лопне и каза че частите им са много евтини и то баш от представителя.........та на мен ми идва едно утре и се чудя дали да го оставя за бащата или да го продавам :roll:

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Пон 22 окт 2007 22:54

Брат ми кара абсолютно същия само,че четривратка двигателя е пушка и върви много за кубатурата си,седалките са си екстра и вози много добре,а и частите не са толкова скъпи(на тройката са по-скъпи)Колата си е перфектна за парите си :wink:

MyTpaTa написа:Един приятел има Ланос купен от магазин, който вече е на 130 000 км.Мойте (а и негови) впечатления не са много хубави.За мене тази кола е пълна пръчка:
1.Има дървена возия.
От майстори, който работят в сервиз на Хюндай и Деу знам, че Деу-то е много калпава кола, за разлика от Хюндаят, който бил изключително здрав.

Пич нещо си в голяма грешка :No

Ето тук има още мнения:

http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Bo ... apsed&sb=5
Може да погледнеш и тук:
http://daewoo-chevrolet.host-bg.info/

п.п Ако колата е запазена няма какво да се замисляш :wink:

Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот moleo » Вто 23 окт 2007 6:53

DragoGT написа:бегай бегай бегай бегай

деу до 4-5 година
след това гробница
всичко накуп

те за това такситата ланос от едно време още ( 7-8 години ) , са на по 2 милиона километра и варвят без проблем. Нашите голфове дали ще изкарат толкова.

Аз съм се возел, карал - колата е добра, много здрава.
Имам Нексия на 500 000км - дори амортесиорите не са и сменяни още.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 23 окт 2007 7:34

тези коли са толкова добри колкото и струват ..сиреч малко ..... след като една такава нова е 15 тина хиляди лева ..от тях половината са такси и печалба на вносителя ..от тях пари за купето, интериора ..и излиза че двигателя им струва колкото един комплект дюзи бош ...... за тия пари толкова ..мое мнение не струват .... и тоя три цилиндров мотор ..... бооожееееее

Потребителски аватар
AdIoSsSs_AmIg0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AdIoSsSs_AmIg0 » Вто 23 окт 2007 7:37

moleo написа:
DragoGT написа:бегай бегай бегай бегай

деу до 4-5 година
след това гробница
всичко накуп

те за това такситата ланос от едно време още ( 7-8 години ) , са на по 2 милиона километра и варвят без проблем. Нашите голфове дали ще изкарат толкова.

Аз съм се возел, карал - колата е добра, много здрава.
Имам Нексия на 500 000км - дори амортесиорите не са и сменяни още.
искаш да кажеш че с голф неможеш да навъртиш толкова километри.С най-голямата машина голф2 това е възможно.Сега по темата аз тези деота не ги харесвам много на външен вид.Един път съм се возил и не ми хареса возията.Много дървена беше.Поздрави!

Vento_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vento_Power » Вто 23 окт 2007 8:27

Казвам ти не се занимавай с Daewoo - един приятел има такова и го кърпи 2 пъти :lol: и е Супер "дървено". Като цяло не е хубава кола! :wink:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 23 окт 2007 8:34

един френд има Део и купи още 2 коли продава другите но Деото НЕ разправя ми че било здраво и много тънко за подръжка и не му струвало никакви пари да я има. каза:не я давам изобщо много съм доволен :lol:

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

.............

Мнениеот XIKS » Вто 23 окт 2007 8:36

kaiser666 написа:Брат ми кара абсолютно същия само,че четривратка двигателя е пушка и върви много за кубатурата си,седалките са си екстра и вози много добре,а и частите не са толкова скъпи(на тройката са по-скъпи)Колата си е перфектна за парите си :wink:

MyTpaTa написа:Един приятел има Ланос купен от магазин, който вече е на 130 000 км.Мойте (а и негови) впечатления не са много хубави.За мене тази кола е пълна пръчка:
1.Има дървена возия.

Пич нещо си в голяма грешка :No

Ето тук има още мнения:

http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Bo ... apsed&sb=5
Може да погледнеш и тук:
http://daewoo-chevrolet.host-bg.info/

п.п Ако колата е запазена няма какво да се замисляш :wink:

мерси колега еми относно гниенето знам че негният гният старите новите никъв проблем с раждата за двигателите познат на тикото му прави ремонт на 700000км днес ми пообясниха това онова и за частите и няма от какво да се плаша не са скъпи а дали е запазена като чисто нова е отвътре двигателя не е мит няма омасляваня работи тихичко има жулнато по броните 98г има клима има ел стъкла има 2 аербега има хидравлика и е за без пари ше я оставя за бащата ако по натам не му хареса ще я продам

Потребителски аватар
auubau
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот auubau » Вто 23 окт 2007 8:40

Tyan написа: .... и тоя три цилиндров мотор ..... бооожееееее
Мотора не е 3-цилиндров, а 4 - няма кой да гледа картинките в пълен размер. Има термощит на 3 от свещите заради близкия изпускателен колектор. Работил съм във фирма, която ползва такива коли за даване под наем. Имаше 10 Ланоса от полското производство и още толкова по-стари от корейското. Карал съм ги всичките и то доста. Корейските вървят повече и горят по-малко при условие, че са еднакви с полските. Всички коли са на над 200000 и работят идеално. Понеже са служебни и се карат от хора дето ги наемат, експлоатацията им е меко казано джанлатска. Голям проблем прави датчика на бензиномера, който обаче се оправя със смяна на бензиновата помпа, понеже е вграден. Окачването е здраво, само спирачните апарати често тракат щото щифтовете се износват бързо. Возията им не е толкова зле - вози по-добре от голфа. Климатиците им са железни докато ги включиш и задухва ледено. Проблемни са жилата на врътките за вентилацията. Седалките наистина са смотанички. Частите не са скъпи. Двигателя е 1.5 нищо, че по документи е 86 к.с. не е много силен но върви доволно и пак повтарям корейската сглобка върви повече от полската при абсолютно еднакви коли - чудна работа ама си е така (тествано многократно при 10 от едните срещу 10 от другите коли). Иначе двигателите са здрави палят мигновенно, работят стабилно. Случва се да прекъсват от стари свещи и кабели, но това си е консуматив. Дано да съм бил полезен! :wink:

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

лллллллллл

Мнениеот XIKS » Вто 23 окт 2007 8:56

мерси колега знам че са 4 цилиндрови единия е отстрани и се вижда

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”