Някой дали може да помогне

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Някой дали може да помогне

Мнениеот dude » Вто 23 окт 2007 12:01

имам повечко свободно време напоследък и реших да си потърся втора работа, само вечер или събота и неделя
установих, че като си запълвам времето се чувствам по-добре, а и некой друг лев никога не е излишен
приемам идеи всякакви, не само в областта на ИТ, парите са си пари

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 23 окт 2007 22:32

Виж барманче нещо в някое нощно заведение....

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Сря 24 окт 2007 8:11

е човек, аз искам да спя бре
говорех нещо за 4-5 часа вечер
или събота и неделя
не нощни смени
аз имам работа, просто търся да уплътня малко време

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Сря 24 окт 2007 8:14

Ем щото питаше вечер.... ;)

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Сря 24 окт 2007 8:50

На темата и аз съм в същия случей , станахме 2ма:).

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Сря 24 окт 2007 8:53

maiz написа:На темата и аз съм в същия случей , станахме 2ма:).

3ма :lol: :lol:

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Сря 24 окт 2007 9:08

ми мое се фанете в сферата на вестникарството...
имам един познат така прави, но е зает всяка вечер, събота, неделя.... нема празно и си е**ло мамата...
Но всеки си знае

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Сря 24 окт 2007 9:36

Едно мнение специално за ИТ сферата - не се занимавайте, не ви трябва. Пробвал съм няколко пъти. Обаждат ми се - абе тук едно проектче, нямаме достатъчно хора, времето свършва, да помогнеш малко. Аз - ОК, казвам им някви пари между 1.5 и 2 пъти повече на час, отколкото вземам като заплата на работа и щастливи и доволни.
Но после... връзваш се да се прибираш след работа - не можеш да отидеш да изпиеш една бира. Заробваш се на цикъл работа-къщи-работа, защото дори и да си уговорил брой часове на седмица (а не на ден), някои клиенти недоволстват ако днес не си направил нищо, независимо дали утре ще свършиш два пъти повече работа. Освен това след първите няколко дни ти писва и почваш да се чувстваш уморен. Приятелката ти (жена ти) почва да се сърди и цупи (и то доста основателно), че не и обръщаш достатъчно внимание.
И всичко това е при положение че аз при такива ситуации се договарям за около 20 часа на седмица като си го смятам средно по 2 през работен ден и 5 през почивен. И пак си е криво. А пича дето пише за 4-5 часа на ден... просто не знам... всеки си преценява де.
Ако сега ми предложат доста бих се позамислил преди да се съглася, трябва доста добри условия да ми дадат.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Сря 24 окт 2007 9:45

kotse_botse написа:Едно мнение специално за ИТ сферата - не се занимавайте, не ви трябва. Пробвал съм няколко пъти. Обаждат ми се - абе тук едно проектче, нямаме достатъчно хора, времето свършва, да помогнеш малко. Аз - ОК, казвам им някви пари между 1.5 и 2 пъти повече на час, отколкото вземам като заплата на работа и щастливи и доволни.
Но после... връзваш се да се прибираш след работа - не можеш да отидеш да изпиеш една бира. Заробваш се на цикъл работа-къщи-работа, защото дори и да си уговорил брой часове на седмица (а не на ден), някои клиенти недоволстват ако днес не си направил нищо, независимо дали утре ще свършиш два пъти повече работа. Освен това след първите няколко дни ти писва и почваш да се чувстваш уморен. Приятелката ти (жена ти) почва да се сърди и цупи (и то доста основателно), че не и обръщаш достатъчно внимание.
И всичко това е при положение че аз при такива ситуации се договарям за около 20 часа на седмица като си го смятам средно по 2 през работен ден и 5 през почивен. И пак си е криво. А пича дето пише за 4-5 часа на ден... просто не знам... всеки си преценява де.
Ако сега ми предложат доста бих се позамислил преди да се съглася, трябва доста добри условия да ми дадат.

Ами това е живота братле или се късаш от работа за да имаш някой друг лев или взимаш малко и пиеш бира... :wink:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 24 окт 2007 9:48

абе вие жени/гаджета нямате ли да ви оплътняват времето ? :) :)

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Сря 24 окт 2007 9:55

One написа:абе вие жени/гаджета нямате ли да ви оплътняват времето ? :) :)

От днес съм сам,заминава за Канада и ще има пак свободно време :weep:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 24 окт 2007 9:58

аз какво направих ..първо работих на едно място ..... и то си ми беше постояното ...постепенно автоматизирах всичко ..справки, процедури, архиви ....изградих двойно подсигурена срещу отказ система ....резервни части има бол..... и почнах да си командвам всичко от вкъщи.... понеже ми стана прекалено много свободното време и само с глупости го запълвах ..... реших да си намеря друга работа след като първата вече не беше постоянна :) ...и си намерих текущата ми ...... от 8 - 16:30 всеки ден..... след това от вкъщи преглеждам за 10 минути дали всичко е наред на старото място или ако има нещо за вършене го върша за максимум половин час и веднъж месечно ходя събота или неделя за два три часа..... за неща дето не може от разстояние ..... и пак си ми остана много време за шетане и разходки :) и се чувствам много добре ..щото иначе само по кафета с жени или при Ваското1 висях :) и докато от Ваското1 само можеш да научиш нещо полезно то девойките в повечето случай само ме дърпаха назад :)

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Сря 24 окт 2007 10:11

Tyan написа:аз какво направих ..първо работих на едно място ..... и то си ми беше постояното ...постепенно автоматизирах всичко ..справки, процедури, архиви ....изградих двойно подсигурена срещу отказ система ....резервни части има бол..... и почнах да си командвам всичко от вкъщи.... понеже ми стана прекалено много свободното време и само с глупости го запълвах ..... реших да си намеря друга работа след като първата вече не беше постоянна :) ...и си намерих текущата ми ...... от 8 - 16:30 всеки ден..... след това от вкъщи преглеждам за 10 минути дали всичко е наред на старото място или ако има нещо за вършене го върша за максимум половин час и веднъж месечно ходя събота или неделя за два три часа..... за неща дето не може от разстояние ..... и пак си ми остана много време за шетане и разходки :) и се чувствам много добре ..щото иначе само по кафета с жени или при Ваското1 висях :) и докато от Ваското1 само можеш да научиш нещо полезно то девойките в повечето случай само ме дърпаха назад :)

ми имал си късмет, не всеки е съгласен да те няма, та дори и при условие, че може да си вършиш работата от друго място за 10 мин....
но не при всеки работи тва с късмета, просто при теб така се е случило :wink:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 24 окт 2007 12:15

и аз съм работил на две места
като на второто само неделя и част от съботата
но при мене е такава работата, че изисква много писане и четене
не е работа деба това на две места
вярно, че изкарах пари, ама ги вкарах в ремонти, така или иначе нямаше да ги има тия пари, ако не бачках на две места, но не си е работа
човек требе си гледа и живота и жената и детето и купона
временно става, за временни финансови нужди, ама за повече...не е за мене

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Сря 24 окт 2007 12:34

ми жената оди вечер на разни обучения (или поне така разправя)
тъй че имам свободно време някакво
иначе и аз съм като колегата отгоре
знам каква фира е да се навиеш да обслужваш малка фирма
нищо не е уредено, и за тъпи неща хабиш по сума ти време и нерви
правил съм го, но наистина трябва да се иска повече от първата работа на час, иначе няма смисъл

Върни се в “ОФФ-Топик - други”