ВибрациИ във волана при скорост 90-100 км/ч... ???
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
ВибрациИ във волана при скорост 90-100 км/ч... ???
Ако някой е имал същия проблем, ще се радвам да каже нещо по въпроса... от къде са и какво може да ги причинява? Появяват се също и при спиране, което ме навежда на мисълта дали няма проблем със спирачните дискове... казвайте, та да вземам мерки, щото мене лично ме притесняват... и май ще хода при чичо майстор да види какво става

- opipva4a
- Палячо
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
...
най-вероятно са дискове
ама виж също и предницата и кормилна рейка
ама виж също и предницата и кормилна рейка
-
Гост
- WDW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На мене волана ми вибрираше много здраво и най-вече се усещаше при много ниска скорост !!!!
Е вчера отидох да проверят гумите и като видях едната предна как вибрира ми стана лошо !!! А аз си мислех,че летите джанти не се кривят и не е необходимо да се балансират!!! Ей гадината ми взе 15 кинта , още не мога да ги прежаля !!!
Е вчера отидох да проверят гумите и като видях едната предна как вибрира ми стана лошо !!! А аз си мислех,че летите джанти не се кривят и не е необходимо да се балансират!!! Ей гадината ми взе 15 кинта , още не мога да ги прежаля !!!
-
spokoemn
може ли да е от нещо различно от гуми, джанти дискове и
накладки. При мен вибрациите са между 75 и 95. Смених и четирите гуми и джанти защото бяха боклук. Вибрацията остана. Спирачките са добре. Накладките са почти нови, а и при спиране не вибрира. Някой говореше за някакви втулки ама нямам представа къде е това и за какво иде реч:-)
- lowrider
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Най-вероятно гуми, имаше подобен проблем, след kato смъкнахме предните гуми ги балансирахме и вибрациите изчезнаха но при 140-150 пак се появиха(иначе бяха при около 120),смъкнахме и задните и чудо 10см цепка от вътрешната страна на едната гума(Bridgestone бяха на една година) сменихме ги и сега няма грешка 
Проблемите са ти два отделни.
1.Спирачна система
2.Дебаланс на гумите.
По първия въпрос - не каза с ABS ли си?
А по втория.
Виж как са ти джантите. НЕ ПРАВИ САМО БАЛАНС ако са ти криви джантите - изправи ги и след това баланс. Защото, ако ги балансираш така като са, проблема ще ти отпадне само при едни скорости, а при други ще си остане. Ако не ти се дават мнго пари - то оправи само предните две. Излиза някъде по 12 кинта на колело ( сваляне, изправяне, баланс, монтаж ). А и още, ако не решиш тоя проблем скоро - това ще рефлектира на ходовата част после.
Така, че давай докато е време..
1.Спирачна система
2.Дебаланс на гумите.
По първия въпрос - не каза с ABS ли си?
А по втория.
Виж как са ти джантите. НЕ ПРАВИ САМО БАЛАНС ако са ти криви джантите - изправи ги и след това баланс. Защото, ако ги балансираш така като са, проблема ще ти отпадне само при едни скорости, а при други ще си остане. Ако не ти се дават мнго пари - то оправи само предните две. Излиза някъде по 12 кинта на колело ( сваляне, изправяне, баланс, монтаж ). А и още, ако не решиш тоя проблем скоро - това ще рефлектира на ходовата част после.
Така, че давай докато е време..