Съжалявам за латиницата в предното запитване.
Преди всичко искам да Ви благодаря за това, че винаги, когато съм Ви задавал въпроси сте се отзовавали.
Имам питане относно оборотите на двигател RP (моноинжекция).
Водих колата на диагностика (на бензин), и горе долу я направиха и оборотите са стабилни при загрял двигател (около 850), но останаха едни вибрации, които си ги имаше и преди. Нормално ли е да ги има тези вибрации?
Майстора ми обясни, че някои от инжекторите не бил много добре, но на моноинжекцията според мене няма много инжектори, а само един.
Ще се радвам ако можете да ми помогнете.
Весела вечер.
Проблем с оборотите на двигател RP
-
- Автомобил:
- Двигател:
То вибрациите може да са от много неща,като почнеш от свършили тампони на двигателя,лошо предварение на запалването,лош бензин,лоши кабели,лоши свещи,лоша капачка/палец,бобина комутатор,запушен горивен филтър,запушен въздушен.
Първото нещо,което да направиш: рестарт на ЕКУ-то - махни едната клема за 4-5 мин,запали,изчакай да загрее до първа степен на перката,покарай 8-10 км,без да спираш,за да се осефери ЕКУ-то и после кажи как е.
Като сменихме на един приятел въздушния филтър почна да вибрира двг-то (АБС).Един рестарт го оправи.Пробвай.
Първото нещо,което да направиш: рестарт на ЕКУ-то - махни едната клема за 4-5 мин,запали,изчакай да загрее до първа степен на перката,покарай 8-10 км,без да спираш,за да се осефери ЕКУ-то и после кажи как е.
Като сменихме на един приятел въздушния филтър почна да вибрира двг-то (АБС).Един рестарт го оправи.Пробвай.
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
колега прав си има само идна дюза , то и за това се казва така . Г.Тази дюза впръсква горивото в всмукателният колектор, които е един общ за всички цилиндри, поне така аз си мисла. Ако бъркам някои по знаещ да ме поправи. Иначе и аз имам същият проблем, със същият двигател съм. Са у среда съм на диагностика и ке видим какво ке стане. Ще помоля другите колеги ако мое да дадат повече мнения по въпроса защото все пак двама страдаме от един и същ проблем 

Момчета, не искам да ви плаша, но аз моя Г2 с този мотор го карах 4 години и така и не разбрах от какво му се случва това. Правеше го от време на мреме, при влажно време или на много топло
Водил съм го на диагностика при най-читавите сервизи във София, Пловдив и Варна, и естествено не си показа рогата
Общото им мнение според моите разкази беше- изнасване на пътечките потенциометъра на дроселовата клапа
Лошото е, че може да е всичко, както каза колегата преди мен. От свещи до комп.
Най-добре изчакайте проблемът да се прояви постоянно и тогава идете на диагностика за да не ви подменят цялото запалване на принципа "проба - грешка".
И от любопитство ще ми е интересно да споделите какво им е било..
Успех

Водил съм го на диагностика при най-читавите сервизи във София, Пловдив и Варна, и естествено не си показа рогата

Общото им мнение според моите разкази беше- изнасване на пътечките потенциометъра на дроселовата клапа

Лошото е, че може да е всичко, както каза колегата преди мен. От свещи до комп.

Най-добре изчакайте проблемът да се прояви постоянно и тогава идете на диагностика за да не ви подменят цялото запалване на принципа "проба - грешка".
И от любопитство ще ми е интересно да споделите какво им е било..
Успех
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с оборотите на двигател RP
rusevr написа:Съжалявам за латиницата в предното запитване.
Преди всичко искам да Ви благодаря за това, че винаги, когато съм Ви задавал въпроси сте се отзовавали.
Имам питане относно оборотите на двигател RP (моноинжекция).
Водих колата на диагностика (на бензин), и горе долу я направиха и оборотите са стабилни при загрял двигател (около 850), но останаха едни вибрации, които си ги имаше и преди. Нормално ли е да ги има тези вибрации?
Майстора ми обясни, че някои от инжекторите не бил много добре, но на моноинжекцията според мене няма много инжектори, а само един.
Ще се радвам ако можете да ми помогнете.
Весела вечер.
Ми и при мене беше така когато загрее колата се получаваше едно претрисане на празен ход.Кво ли не набедих ,кво ли не опитах а проблема се реши много лесно без да искам.
Купих си въздушен филтър марка MANN и колата заспа ама знаиш кво значи заспа не трепва не мигва,преди това съм сменял филтър с некъв италиански,бошовски ама нъцки само с тоя бачка ок.
zdravko_dimitrov1986 написа:всъщност аз съм с пасат с същият двигател , но мисла чче това нема значение. А колкото до проблема непременно ще споделим какво козва компа
лошото е, че този мотор е с "мигащ код" и компа няма какво толкова да каже. Самодиагностиката му е доста примитивна и трябва някой компонент да се е скапал напълне за да го хване като грешка...

- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
прав си колега вчера минах диагностика, компа нищо не показа а не е съвсем като да няма проблеми.
1 едната свещ е малка зацапана за разлика от другите- причина според маистора гумички на клапани.
2 високо съдържание наco2 в изгорелите газове- причина ламбда сонда - нова 160 лв- не е ли много, има ли по евтини варианти
Колко ще ми излезе смяна на гумичките.
1 едната свещ е малка зацапана за разлика от другите- причина според маистора гумички на клапани.
2 високо съдържание наco2 в изгорелите газове- причина ламбда сонда - нова 160 лв- не е ли много, има ли по евтини варианти
Колко ще ми излезе смяна на гумичките.
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”