Как се слагат вериги ?
- napster
- Автомобил: BMW E30
- Двигател: 1.6 LPG
Как се слагат вериги ?
Имам чисто нови вериги мисля че меча стъпка, но едва тази седмица отворих кутията да ги видя. гледах ги умно около десетина минути и разбрах, че нямам и никва идея как се слагат. Някой може ли да ми обясни?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как се слагат вериги ?
napster написа:Имам чисто нови вериги мисля че меча стъпка, но едва тази седмица отворих кутията да ги видя. гледах ги умно около десетина минути и разбрах, че нямам и никва идея как се слагат. Някой може ли да ми обясни?
Вътре има бележка и схемичка как се слагат.
Намери си една гума със същия цолаж като твоите и пробвай на сухо.
Един единствен път съм слагал вериги и ако не бях тренирал никога нямаше да успея да ги сложа.Слагах ги в снеговалеж,на тъмно и успях да ги поставя.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Ами то на повечето принципа е един и същ. Ще се поразровя - някъде из моите комплекти има упътвания, ще щракна - може и на друг да е от полза.
Хубаво е, че си се сетил да пробваш сега, докато е още сухо и по-топло.
Моят опит показва, че е по-лесно да се монтира верига, когато гумата си е на колата, отколкото като е свалена (може пък и аз нещо да не съм у ред).
Хубаво е, че си се сетил да пробваш сега, докато е още сухо и по-топло.
Моят опит показва, че е по-лесно да се монтира верига, когато гумата си е на колата, отколкото като е свалена (може пък и аз нещо да не съм у ред).
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Re: Как се слагат вериги ?
andro_ написа:napster написа:Имам чисто нови вериги мисля че меча стъпка, но едва тази седмица отворих кутията да ги видя. гледах ги умно около десетина минути и разбрах, че нямам и никва идея как се слагат. Някой може ли да ми обясни?
Вътре има бележка и схемичка как се слагат.
Намери си една гума със същия цолаж като твоите и пробвай на сухо.
Един единствен път съм слагал вериги и ако не бях тренирал никога нямаше да успея да ги сложа.Слагах ги в снеговалеж,на тъмно и успях да ги поставя.
ЕБАТИ БЕЛЕЖКИТЕ СПРЯ МИ СЕ ТОКА НА ЕДНО ПЕЖО 607 да ги сложим на един байр деба и веригите им.. на тъмно се слагат мноо яко .. на тъмно и на половин метър сняг.. като видяхме че нито надолу нито нагоре се качва.. и от 10 човека шофери нито един незнае как се слагат ..
П.П. сухи тренировки

- Veso101
- Автомобил:
- Двигател:
Какво толкова?
Първо закачаш отзад, после отпред.
и аз невремето се учих на тъмно и в сняг до колене на 31 декември вечерта.
И като ги сложих се сетих че имам ръкавици в багажника.
Сега сериозно, като го направиш веднъж е лесно.
слагаш веригата върху гумата , проволката я свързваш от задната страна.
след това обикаляш водачите със синджира и го закопчаваш с гумения обтегач.
Тръгваш бавно за да направят колелетата няколко оборота, слизаш и пак ги обтягаш.
Ебати зора да го обясня това лесно нещо.
И умната с веригите- не повече от 60 к/ч, въпрек че аз се прибирах от Силистра с 90 и до Добрич като излязох на дно оголено място, познайте на колко парчета станаха тия вериги.
Първо закачаш отзад, после отпред.

и аз невремето се учих на тъмно и в сняг до колене на 31 декември вечерта.
И като ги сложих се сетих че имам ръкавици в багажника.

Сега сериозно, като го направиш веднъж е лесно.
слагаш веригата върху гумата , проволката я свързваш от задната страна.
след това обикаляш водачите със синджира и го закопчаваш с гумения обтегач.
Тръгваш бавно за да направят колелетата няколко оборота, слизаш и пак ги обтягаш.
Ебати зора да го обясня това лесно нещо.
И умната с веригите- не повече от 60 к/ч, въпрек че аз се прибирах от Силистра с 90 и до Добрич като излязох на дно оголено място, познайте на колко парчета станаха тия вериги.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”