Свързването е лесно. Че ще свири прилично съм почти сигурен.
ГОЛЕМИЯТ ВЪПРОС Е: Колко ток ще ми харчи? И какви проблеми бих могъл да имам с акумулатора?
Ако някой не се сеща, става въпрос за това: http://bg.europe.creative.com/products/ ... duct=15773
Creative InspireT3100 в колата?
- Golf_Blade
- Автомобил: 1996- BMW 316 Compact
- Двигател: M43B16
- mafiacartel
- Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
- Двигател: PG
- mafiacartel
- Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
- Двигател: PG
Re: Creative InspireT3100 в колата?
myrshavija написа:Свързването е лесно. Че ще свири прилично съм почти сигурен.
ГОЛЕМИЯТ ВЪПРОС Е: Колко ток ще ми харчи? И какви проблеми бих могъл да имам с акумулатора?
Ако някой не се сеща, става въпрос за това: http://bg.europe.creative.com/products/ ... duct=15773
Като му гледам характеристиката според мен няма да имаш ядове със захраването по точно акомулатора

- malolitrajkata
- Автомобил:
- Двигател:
- malolitrajkata
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, пиковите напрежения на автомобила достигат и до 48V и ако си захранил директно колонките от примерно запалката е възможно да получат пушек. Трябва да сложиш ограничител по напрежение (има лесно изпълними схеми с ценеров диод и кондензатор).
За да не проникват смущения от запалителната система има два варианта:
1. Сменяш кабелите и свещите с такива, на които изрично е написано, че не вкарват смущения в радиото.
2. Слагаш си високочестотен филтър (дори и дросел и/или LC филтър ще стане)
3. Комбинация от 1 и 2.
Другото е, че на входа им, понеже са активни, максималното напрежение не бива да прехвърля 1V (или за да бъдем по-точни 0.7V, което е 0dB).
Не на последно място обаче е възможно да не са ти съгласувани изходното съпротивление на предусилвателя с входното на колонките. За целта - прекарваш изхода на предусилването през потенциометър 100kOhm и въртиш, докато намериш идеалната среда.
ПОДЧЕРТАВАМ, че входа на колонките се връзва към изхода на предусилвателя на cd-то, а не към изходите за колоните.
За да не проникват смущения от запалителната система има два варианта:
1. Сменяш кабелите и свещите с такива, на които изрично е написано, че не вкарват смущения в радиото.
2. Слагаш си високочестотен филтър (дори и дросел и/или LC филтър ще стане)
3. Комбинация от 1 и 2.
Другото е, че на входа им, понеже са активни, максималното напрежение не бива да прехвърля 1V (или за да бъдем по-точни 0.7V, което е 0dB).
Не на последно място обаче е възможно да не са ти съгласувани изходното съпротивление на предусилвателя с входното на колонките. За целта - прекарваш изхода на предусилването през потенциометър 100kOhm и въртиш, докато намериш идеалната среда.
ПОДЧЕРТАВАМ, че входа на колонките се връзва към изхода на предусилвателя на cd-то, а не към изходите за колоните.
- Велосираптор
- Автомобил:
- Двигател:
"Батман-ти ме разочарова" се казваше в един виц навремето...
много е радостно за мен да видя,че и други мислят като мен.аз от 2 месеца си представям как някой уикенд,като ми остане свободно време експериментирам с подобни колонки за комп,само дето майте са Унитек...и мисля,че по коледа ако не е голям цепеняк навънка-ще се пробвам.ще пиша допълнително за резултата. иначе смятам, че този активен субууфър ще вади много приличен звук, в купето на пасата,като знам в стаята с компа какво става!
много е радостно за мен да видя,че и други мислят като мен.аз от 2 месеца си представям как някой уикенд,като ми остане свободно време експериментирам с подобни колонки за комп,само дето майте са Унитек...и мисля,че по коледа ако не е голям цепеняк навънка-ще се пробвам.ще пиша допълнително за резултата. иначе смятам, че този активен субууфър ще вади много приличен звук, в купето на пасата,като знам в стаята с компа какво става!
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”