ОТ КАКВО МИ СЕ ИСПОТЯВАТ СТЪКЛАТА?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 26 окт 2007 11:57

Има вероятност да са повредени (остарели) уплътненията на стоповете и оттам влиза вода в купето

Потребителски аватар
ganio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ganio » Пет 26 окт 2007 12:06

Изпотяването на стъклата е съвсем нормално физическо явление. Ако бавно ти се отпотяват стъклата, значи парното вкарва прекалено влажен въздух в купето. Вариант е да почистиш (изпереш) въздушния филтър през който минава въздуха за парното. Но най-добрия вариант е да си купиш спрей против изпотяване на стъкла. Аз имам такъв на Sonax и съм адски доволен. След като 1 път съм обработил стъклата с него, 2-3 месеца не се потят.
http://www.moto-sliven.hit.bg/sonax.html
Снимка на препарата е на предпоследния ред вляво.

Потребителски аватар
murder
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот murder » Пет 26 окт 2007 12:50

Колеги, снощи докато чаках на светофара за десен завой бях си пуснал парното на 2 и изведнъж от всички възможни решетки и въздухопроводи от кадето идва топлия въздух започна да ме "напада" някакъва бяла и много гъста пара, супер влажен въздух... и точно за 4-5 секунди предното ми стъкло се изпоти на МАКС и щях да се нахакам на кръстовището... веднага смених врътката на студено и пуснах вентилатора да вкарва студен въздух в купето и стъклото ми се оправи. Спрях след 5 минути, отворих капака и забелязах, че антифриза в казанчето ми е паднал с 200-300 грама. Кво става тука :cry: Звъннах на един авер и той ми каза, че по това което му обяснявам май е спукан радиатор на парното :001: Писна ми всяка седмица да ми изпищява нещо :censored:

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Re: ОТ КАКВО МИ СЕ ИСПОТЯВАТ СТЪКЛАТА?

Мнениеот bomber » Пет 26 окт 2007 14:51

lubo007 написа:имам питане което го задавам много често на колеги и немога да реша проблема. имам Г3 92г. стъклата ми се запотяват доста. кво ли ще правя зимата :cry: филтъра на копето ми е рехав, не е задрастен(не е хартиен). виждал съм на някои коли клапи под задната броня, дали моите действат, или от тях да ми е проблема :roll:

Ако ти е жега на теб може от това да се потят :lol: На мен в един дъжд ми беше много топло даже аз се изпотих и покрай мен страничните стъкла :roll:

Потребителски аватар
genchovw
Автомобил: Golf 4 Variant
Двигател: AGR

Мнениеот genchovw » Пет 26 окт 2007 14:52

Колеги при мен се наблюдаваше същото явление.Пускам парното и в първите 2 секунди от всички въздуховоди бяла пара.
При мен проблема беше следния-Колата ми е с клима и тъй като конденза от него неможе да изтича нормално се събираше в турбината на парното, и така тази вода се изпарява в самите въздуховоди и парвите 2 секунди вентилатора я изкарва като пара. Един ден разглобих цялото парно и източих повече от 1.5л вода която се е събирала от конденза, подсуших всичко и ега е ОК :wink:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пет 26 окт 2007 16:24

genchovw написа:Колеги при мен се наблюдаваше същото явление.Пускам парното и в първите 2 секунди от всички въздуховоди бяла пара.
При мен проблема беше следния-Колата ми е с клима и тъй като конденза от него неможе да изтича нормално се събираше в турбината на парното, и така тази вода се изпарява в самите въздуховоди и парвите 2 секунди вентилатора я изкарва като пара. Един ден разглобих цялото парно и източих повече от 1.5л вода която се е събирала от конденза, подсуших всичко и ега е ОК :wink:

Да трябва да имаш отточни тръби за конденса от климатика, и явно са запушени......... :roll:

Потребителски аватар
murder
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот murder » Пет 26 окт 2007 18:37

murder написа:Колеги, снощи докато чаках на светофара за десен завой бях си пуснал парното на 2 и изведнъж от всички възможни решетки и въздухопроводи от кадето идва топлия въздух започна да ме "напада" някакъва бяла и много гъста пара, супер влажен въздух... и точно за 4-5 секунди предното ми стъкло се изпоти на МАКС и щях да се нахакам на кръстовището... веднага смених врътката на студено и пуснах вентилатора да вкарва студен въздух в купето и стъклото ми се оправи. Спрях след 5 минути, отворих капака и забелязах, че антифриза в казанчето ми е паднал с 200-300 грама. Кво става тука :cry: Звъннах на един авер и той ми каза, че по това което му обяснявам май е спукан радиатор на парното :001: Писна ми всяка седмица да ми изпищява нещо :censored:

И аз съм с клима... кажете от какво може да е... дано да не е спукан радиатор на парното, че тогава си е Е**** М****** :(

Потребителски аватар
lubo007
Автомобил: GOLF 5 TDI
Двигател: BKC

запотени стъкла

Мнениеот lubo007 » Пет 26 окт 2007 20:58

при мен ако се возим 3 човека в колата, задните стъкла са постоянно пости :( парата не ми идва от парното! има нещо от към вентилацията според мен и дано го открия, че ще видя доста зор като захладнее повечко

Потребителски аватар
lubo007

кх.

Мнениеот lubo007 » Пет 26 окт 2007 21:02

ganio написа:Изпотяването на стъклата е съвсем нормално физическо явление. Ако бавно ти се отпотяват стъклата, значи парното вкарва прекалено влажен въздух в купето. Вариант е да почистиш (изпереш) въздушния филтър през който минава въздуха за парното. Но най-добрия вариант е да си купиш спрей против изпотяване на стъкла. Аз имам такъв на Sonax и съм адски доволен. След като 1 път съм обработил стъклата с него, 2-3 месеца не се потят.
http://www.moto-sliven.hit.bg/sonax.html
Снимка на препарата е на предпоследния ред вляво.

дам, купих си и спрей против испотяване. не беше сонакс, а няккав от кауфланд в пловдив. трябва да ти кажа че много съжалявах че си напръсках стъклото. само мазно стана и неможах да го изчистя. сонакс-а как е!?

Потребителски аватар
Shotgun
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Shotgun » Пет 26 окт 2007 21:02

Може да ти се запотяват и от много :seeex в колата

Потребителски аватар
lubo007

Ю:п

Мнениеот lubo007 » Пет 26 окт 2007 21:06

Shotgun написа:Може да ти се запотяват и от много :seeex в колата

[color=cyan] :D и тоя момент го има, но там е работата че в този случай, испотяването е сеедно с маркуч вода[/color]

paradiselost
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paradiselost » Съб 27 окт 2007 0:30

Много вероятно е клапата за рециркулация (вътрешен въздух) да е заседнала в затворено състояние и да върти само вътрешен въздух при това положение стъклата се изпотяват много .

Потребителски аватар
ZanDeR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ZanDeR » Съб 27 окт 2007 1:32

Skruji написа:Ето една идея и от мен. Като отвориш багажника, там където е помпата за централното има отдушник който излиза под бронята в дясно на калника. Провери да не е запушен. Аз откакто сложих в колата отстрани в джобовете на вратите от тези хартиени пликчета с топчета, където има в кутиите с маратонки, вече не ми се потят джамовете. :)

А от къде си ги намираш тези работи

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 27 окт 2007 2:16

ИЗПОТЯВАТ!

Потребителски аватар
plachkov
Автомобил: шкода рапид 2019
Двигател: 1000

Мнениеот plachkov » Съб 27 окт 2007 10:00

Ако често ходиш на автомивка и ти перат стелките напълно възможно е от там да е причината за изпотяването или ако си прал седалките скоро

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”