Каране в мъгла

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пет 26 окт 2007 22:27

Tinko написа:
vekatap написа:абе най-добре е някой да кара пред теб и ти да се залепиш за него :ahoy

И той като се отрепа ти да си чист нали.... така мисли обикновенно българина.... :wink:
    По вероятно е и ти да излетиш след него mhihi

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 26 окт 2007 22:30

vekatap написа:абе най-добре е някой да кара пред теб и ти да се залепиш за него :ahoy

и ако той излезе (по някаква си причина) извън пътя - и ти след него ? :no-no
Отделно че щом е мъгла (може да е била и преди 2 седмици) почти всички карат с включени задни светлини за мъгла - онези силните, червените, и карането близо до такъв е меко казано неприятно.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 26 окт 2007 22:32

Аз затова съм замислил друго решение.Така и така Пасат-а е с дългите рамена за багажник отгоре.Та си мисля там отгоре почти най-отпред да хакна една напречна релсичка (от тези за багажниците ама не обикновенна ами здрава от по-скъпите багажници дето се хваща здраво за рамената и не се огъва) и някъде из вкъщи ми се мотат два големи халогена от камион жълтички.Крушките са им H3 (стандартните 12V халогенни крушки) а фаровете са правоъгълни и големи,колкото фаровете на Пасат-а.След това ги регулирам да светят на няколко метра пред муцуната (накланям ги колкото е необходимо) да кажем на 10-15 метра.Светлината им е много ярка и концентрирана макар че са турска версия на Hella - Heila :)
Рабзира се ще мога да злоупотребявам с тях когато някой образ ми кара на дълги отсреща (така или иначе имат разсейване на светлината около основния лъч) ама това надявам се ще им е по-малкото приложение :)
Иаче лека за мъгла е халогените в бронята и ако имаш система за регулиране височината на фаровете да ги свалиш най-долу за да светят пред теб.
Разбира се се кара бавно и изключително внимателно!
Успех!

Потребителски аватар
vekatap
Автомобил: Lupo
Двигател: AUA
Контакти:

Мнениеот vekatap » Пет 26 окт 2007 22:33

gr_kanev написа:

нееее, ти като видиш че излезе, ще намалиш и няма да го последваш, точно там е идеята :ble:

Потребителски аватар
1.8i
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 1.8i » Пет 26 окт 2007 22:34

gr_kanev написа:

:да: На мен ми се е случвало доста неприятно е :woooow:

Потребителски аватар
1.8i
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 1.8i » Пет 26 окт 2007 22:36

vekatap написа:
gr_kanev написа:

нееее, ти като видиш че излезе, ще намалиш и няма да го последваш, точно там е идеята :ble:

А като караш доста дълго след него и се "омагьосаш" от светлините пред теб?

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Пет 26 окт 2007 22:37

zfa159 - грешен подход. За мъгла ти трябва източник на светлина, не прекалено силен, с жълтеникв отенък, разположен МАКСИМАЛНО НИСКО - ако има как, да се влачи по пътя. С това горе освен гъзария и допълнително съпротивление нищо друго май няма да докараш.
vekatap, май нямаш много опит като шофьор (в мъгла) ?

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пет 26 окт 2007 22:40

1.8i написа:
vekatap написа:
gr_kanev написа:

А като караш доста дълго след него и се "омагьосаш" от светлините пред теб?

И като караш за този колега-карай на габарити :idea: :idea: :idea:

Потребителски аватар
vekatap
Автомобил: Lupo
Двигател: AUA
Контакти:

Мнениеот vekatap » Пет 26 окт 2007 22:42

еееее вии луди ли сте бе, "залепиш" имам предвид няколко метра зависи от мъглата, а не на 1 м. Само да му се виждат стоповете. а и нали се сещате че според мъглата зависи и с каква скорост караш. Едва ли като караш с 40-50 км/ч не можеш да спреш за 5-10 метра. Трябва да си голям лумпел. Очите нащрек и тва е. А и имам опит доста съм карал след като пиша. Айде със здраве и умната :P

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Пет 26 окт 2007 22:43

Ще ви кажа един златен трик, каза ми го един тираджия, когато караш в мъгла зад тир и искаш да го изпревариш, но нямаш необходимата видимост, изнасяш се в ляво даваш мигач и пресвяткаш на тираджията, понеже той е на високо и определено има по добра видимост от теб, ако прецени че можеш да го изпревариш ти дава десен мигач, ако не е сигурен или е видял нещо отсреща ти дава ляв мигач, НО ВСЕ ПАК ПРИ МЪГЛА БЪДЕТЕ МНОГО ВНИМАТЕЛНИ! както са казали старите хора, един миг невнимание цял живот страдание, да не дава Господ

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Пет 26 окт 2007 22:46

vekatap, като няма умно и на русо не отказваме. Това в кръга на шегата.
shenko, моя скромен опит по пътищата показва че не винаги тираджиите виждат (понякога дори и не чуват). Но това е вече друга тема (бира, ракия, ... ). С две думи - не разчитай на това !

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пет 26 окт 2007 22:46

На тир с TR рег.номер,както и на Willy Betz-не вярвам :!: Съжалявам че ги поставям под общ знаменател...ама съм патил заради точно такива....малоумници!

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Пет 26 окт 2007 23:01

gr_kanev написа:vekatap, като няма умно и на русо не отказваме. Това в кръга на шегата.
shenko, моя скромен опит по пътищата показва че не винаги тираджиите виждат (понякога дори и не чуват). Но това е вече друга тема (бира, ракия, ... ). С две думи - не разчитай на това !

нали за това казвам впреки всичко да бъдем внимателни :wink:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пет 26 окт 2007 23:05

vekatap написа:
gr_kanev написа:

Колега при нормална видимост ако на 100 метра пред теб стане катастрофа а ти караш с скорост над 90км вярваш ли, че ще се нацепиш като истребител в катастрофата......

На мен лично ми се случи с скорост 60 км и слава богу минах от дясно... а още по отдясно имаше стълб....

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пет 26 окт 2007 23:11

shenko написа:Ще ви кажа един златен трик, каза ми го един тираджия, когато караш в мъгла зад тир и искаш да го изпревариш, но нямаш необходимата видимост, изнасяш се в ляво даваш мигач и пресвяткаш на тираджията, понеже той е на високо и определено има по добра видимост от теб, ако прецени че можеш да го изпревариш ти дава десен мигач, ако не е сигурен или е видял нещо отсреща ти дава ляв мигач, НО ВСЕ ПАК ПРИ МЪГЛА БЪДЕТЕ МНОГО ВНИМАТЕЛНИ! както са казали старите хора, един миг невнимание цял живот страдание, да не дава Господ

:да:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”