МАЛКО ПОМОЩ ПЛС

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Yaboru
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

МАЛКО ПОМОЩ ПЛС

Мнениеот Yaboru » Съб 27 окт 2007 13:16

Здравейте!
Днес сътворих поредната глупост, която се изразява в следното:
В обедната почивка реших да си слагам антифриз. Отворих капака хванах клещите, които по-рано сутринта си бях приготвил. Започнах да се цапам и в един момент установих, че не мога да извадя долната тръба на радиатора, за да източа водата. И така се отказах от това начинание с цената на ударен и подут палец. Та проблемът е следния - когато се опитах да върна скобата на място (напред към радиатора) забелязах, че съм взел клещи, които не могат да захванат палците на скобата и сега не знам какво да правя. Някой може ли да ми каже някакъв трик, с който да върна скобата на място без клещи или дали ще мога да стигна до някой сервиз в случай, че не успея да се справя? Сега съм в Киноцентъра в Бояна, а живея в Кр. Поляна, където е и сервиза, който смятам да посетя. Или ако това пътуване е опасно за колата ми, къде покрай киноцентъра биха ме оправили :lol: след 19:00 в събота? Предварително благодаря!
Поздрави!

Потребителски аватар
mamara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mamara » Съб 27 окт 2007 13:20

вземи си клещи тип гарги струват някаде около пет лева :D

Yaboru
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Yaboru » Съб 27 окт 2007 13:22

То хубаво да си взема, но съм на работа в момента. И така до 19:00... :?
п.п.
къде в бояна мога да намеря такива клещи?

Потребителски аватар
mamara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mamara » Съб 27 окт 2007 13:24

виж в някое магазинче или железария може и да работят след 19 часа

Yaboru
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Yaboru » Съб 27 окт 2007 13:29

Мерси за идеята, братле, но аз в този район само работя. Не съм запознат с локалните железарии и магазинчета. Ходил съм само в 2-3 кръчмета и това е. Затова питах някой, ако знае за конкретно място, където да отида и вобще безопасно ли е да измина 10ина км с колата в този случай. :roll:

Потребителски аватар
mamara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mamara » Съб 27 окт 2007 13:48

в никакъв случай не може да караш колата си.Ако имаш скоба която е с винт сложи нея.не мога да ти помогна с информация за магазинчета. :ahoy успех

Yaboru
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Yaboru » Съб 27 окт 2007 14:01

Хиииих :roll: Мерси, че се отзова! Някой друг с мнение по темата?

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Съб 27 окт 2007 14:15

Колега до колкото разбирам проблема ти е закачането на маркуча със скобата ? Ако скобата е от тези дето стърчат две "крачета" , които се стискат за да се разтвори скобата правиш следното : отваряш максимално клещите , с ръце или с отвертка разтваряш скобата така че да можеш да я хванеш с клещите . След това я нахлузваш на маркуча , като внимаваш да не я изпуснеш . Закачаш маркуча , махаш клещите и си готов :wink:

п.п В краен случай полззваш "авто" тел :lol:

Потребителски аватар
fidrimku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fidrimku » Съб 27 окт 2007 14:17

Не карай колата! Ще я прегрееш и може да скпукаш главата!За магазин за инструменти не мога да ти помогна. Успех!

Yaboru
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Yaboru » Съб 27 окт 2007 14:31

За всеки случай да уточня: маркучът/тръбата грам не се извади - все едно е залепен, доста сила (не като да ми липсва) вложих в клатушкане/мандахерцане и дърпане, а ефектът - 0 (1мм не мръдна). Просто скобата е малко по-назад и не мога да я върна на мястото й :( Пробвах само с ръка, но я изпускам като стигна до разширената част в края.
@Не Казвам - много благодаря за тази идея. След малко в следващата почивка ще ида на паркинга да се изцапам още и като се върна ще кажа, какво съм сътворил. До тогава приемам идеи всякакви.
п.п.
На позналият вярната комбинация (за успешното ми прибиране в суийт хоум-ето) ще измисля награда/почерпка! :wink:

Yaboru
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Yaboru » Съб 27 окт 2007 15:09

Нищо не стана! Не мога да хвана палчетата с клещите, след като съм ги стиснал с пръсти (ако бяха по-дълги може би... :roll: ) с отвертка пак нищо - завърта се по посоката на натиск. Какво да правя? Ще издържи ли в това положение 10 км? Или по-малко, ако някой знае къде... ПЛС ХЕЛП, ЧЕ СИ ТАКОВА ДРОБА :shock

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 27 окт 2007 15:10

Вярвай ми, 4 часа се борих една сутрин, докато си вкарам маркуча на прясно сменения фланец от главата към парното! :(
От тогава винаги си имам и клещи, и гарги в багажника. И още какво ли не!
Пробвай с тел или стоманено въженце да хванеш стърчащите пера в клубче и да почнеш да го стягаш. Внимавай да не се изплъзне клупчето, че скобата много гадно перка през пръстите, като се раздалечават перата.
Успех! Ще ти е нужен! :(

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Съб 27 окт 2007 15:14

Намери някой жигуладжия със оригинални раздвижни клещи в инструментариума

Yaboru
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Yaboru » Съб 27 окт 2007 15:15

За това не се бях сетил! Ще пробвам след работа, че почивките ми свършиха :) Колкоро до перването - вече си имам 2 наум и много боли :lol:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 27 окт 2007 16:06

правих го и аз този номер но успях като стисках с едната ръка с клещите да хвана скобата под ъгъл в долния край към маркуча и така лека-полека да я прибутам на место. Ако не стане не завивай хубаво капачката на разш.казанче за да не прави налягане в системата и леко леко до вас то е повече надолу пътя там :idea:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”