Колеги помагам на един приятен останал на път близо до българия.
Колата е Форд Галакси 1.9 ТДИ. Вика пали и се форсира сама след което гасне. Отзад черен дим пушело жестоко.
Според мен е заминало турбо. Моля споделете та да му се обадя на човека какво да прави ?
Пали форсира се и гасне
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
От никъде не е сигурн.Колегата ми обикаля офиса като обезглавен седмица и половина/колата ръмжи като трактор и върви като такъв/ заради един майстор дето сигурно му беше проверил ремъка на Пунто 1.6 ТД ,а като отворих щеката от там духаше да те отвее.Ходи пак при него оня вика ремака съм го гледал и да си сложил присадка за компресия в маслото ,а тракането било от ненастроена помпа.Няма да обяснявам че колата стана така отведнъж и дори на мен ми беше ясно че ремъка е скочил ,а и вероятно е поразил нещо.Отиде най-накрая при свесен майстор и кво се оказа прескочен 1 зъб-20лв. и колата е 6.
P.S.Има верятност компа/помпата да са се побъркали и да пускат супер много гориво и да я давят ,или от някъде да мята масло и колата да се форсира сама.Ама тва са само догатки.
P.S.Има верятност компа/помпата да са се побъркали и да пускат супер много гориво и да я давят ,или от някъде да мята масло и колата да се форсира сама.Ама тва са само догатки.
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ей сега ще звънна да го питам пак за ремъка и да огледа дали е загубила много масло.
Едит : Звъннах човека вика
- Както си карахме и изведнъж загуби мощност повече от 2000 оборота не може. Няма мощ все едно някоя дърпа назад.
- Проверихме маслото не го е изяло.
- Запалвам само си стига до 3000 RPM без да натискам газта и гасне. Отзад все едно черен облак много гъст.
Питам го сигурен ли си за ремъка като обеснявам горе писаното, казва "нищо не съм сигурен вече".
- Както си карахме и изведнъж загуби мощност повече от 2000 оборота не може. Няма мощ все едно някоя дърпа назад.
- Запалвам само си стига до 3000 RPM без да натискам газта и гасне. Отзад все едно черен облак много гъст.
Питам го сигурен ли си за ремъка като обеснявам горе писаното, казва "нищо не съм сигурен вече".
-
- Автомобил:
- Двигател:
Adnan написа:Ей сега ще звънна да го питам пак за ремъка и да огледа дали е загубила много масло.
Да провери реле 109, питай го да не би да е зареждал нафта скоро, кога е сменял горивния филтър, кога е сменял ремъка. Но първо реле 109 да види.
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
niks76 написа:Egr клапана е постоянно отворен и затова става така;да пробва да извади някои и друг вакуумен марку4 и колата ще се оправи,а ве4е след това да се търси то4но кое се е прецакало или компа се е побъркал:все едно се прави тест на същия клапан
Точно ей сега ми се обадиха пичовете извадили един маркуч на интеркоолера и запалил. Но като се стигне на 2500 оборота когато турбото се развърта пак гаснело

- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Дизелови агрегати”