проблеми с прегряването-пасат 92

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
HEAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HEAD » Съб 27 окт 2007 12:16

Благодаря ти отново, не се притеснявай няма аз да го сменям със сигурност /освен ако утре не ме удари съчмата / и ще пиша дали има резултат след малко отивам до магазина,който каза дано работи да взема един.Само да имам късмет да не е ментак.... :evil: :D .Ако има нещо неясно ще питам!!!

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 27 окт 2007 12:30

Извинявам се за отклонението zfa159 не си забравил за моето табло нали :wink:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 27 окт 2007 13:03

Теодор написа:Извинявам се за отклонението zfa159 не си забравил за моето табло нали :wink:

Ни най-малко.Чакам подходящ момент (ще опитам за утре ако има възможност) а в момента съм без транспортно средство (изтче му каското и е в гаража в офис-а докато го подновя другата седмица) и ми е малко трудно.

По повод термостата - не се сменя трудно ама е много по-удобно на канал.Иначе се развива хидравличната помпа,увисва на маркучите и имаш достъп.Там има пластмасова капачка на 2 болта и под нея е термостата.
На въпросната пластмасова капачка има гумено О-пръстенче (имаш ново в комплекта с термостата) и трябва да се внимава като се слага (моето го бяха прищипали със самия термостат и от време на време течеше антифриз оттам).
Успех!

Потребителски аватар
HEAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HEAD » Съб 27 окт 2007 18:34

Купих днес 1 брой от магазина за който ми каза марката е WAHLER ....пише,че отваря на 87 градуса!!!От магазина ми казаха,че не знаят дали ще се подобри и като им обясних било всичко наред!!!Обясних,че стрелката удря 100 те и я минава лятото в задръстванията и те ми казаха цитирам "на истинските коли стои на 90 и не мърда" а тук играе и много ме издразниха/дмек ние с пасатите карами талиги/ :twisted: не му останах длужен и му казах "по добре да показва реално колко е температурата от колкото като на истинските коли да е като нарисуван" и си тръгнах!!!Като го сменя ще пиша дали има ефект!Каза,че отваря на 87 градуса,но перката се вкл.на 92 както си говорехме и при мен в момента е точно така вкл'чва след 90 малко!!Благодаря :D

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 27 окт 2007 19:01

Ами всущност незнам на кой от тримата си попаднал ама и 3-мата личните им коли са VW така че е имал в предвид на истинските Пасат-и т.е. неповредени и не е искал да те обиди със сигурност :)
Иначе той започва да отваря (цифрите ги преписах от ръководството) на 87 а е напълно отворен на 105 градуса.
Перките палят 1-ва степен на 92-97 и палят 2-ра степен на 99-105.На самия датчик за перките пише 95 и 102 (поне на моя).
Реално ако термостата работи добре наистина температурата играе в интервала 82-92 градуса и оттам не мърда.
Успех!

Върни се в “Passat”