Леко трудно връща от задна?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
stefo007
Автомобил:
Двигател:

Леко трудно връща от задна?

Мнениеот stefo007 » Съб 27 окт 2007 19:26

Проблемът може и да не е сериозен но...
Значи като изключваш от задна леко задържа. Няма проблем с включването и изключването на всички други скорости. Не се чува нищо и общо взето е въпрос на побутване на лоста. Дали да се притеснявам?

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Съб 27 окт 2007 22:02

За всеки случай-иди да погледнат нивото на маслото на ск.кутия.
Аз лично ,кат се сетя(на 2-3години)го сменям-40тина лв.къде не са отишли-така АКО се проибе кутията,поне ще знам че не е от липса или от старо масло :idea:

meri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот meri » Нед 28 окт 2007 21:40

Здравейте колеги.Искам да споделя и аз за подобен проблем.Наскоро сменях тампон на двигателя.Какво е станало не зная,но сега установявам,че от задна изключвам доста трудно.Просто като че задира някъде и трябва да уцелиш точното положение и да дърпаш лоста.Чува се едно почукване ли,що ли.Притеснявам се да не се разбие скоростната кутия.На другите предавки включва лесно.А също и изключва.Зная,че съединителя не ми е в цветущо състояние,но отделя.Та кажете ми накъде да насоча вниманието си и как да го реша проблема.Дайте ми координати на майстор,който разбира проблемите на скоростните кутии и съединителя добре,че да мога да му се доверя и реша проблема.Много ще съм благодална ако някой ми даде съвет.

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Нед 28 окт 2007 21:47

meri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот meri » Пон 29 окт 2007 0:03

Колеги,упорито чакам знаещите да ми кажат защо само с връщането на задна скорост в неутрално положение имам проблем.Останалите скорости са наред.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 29 окт 2007 7:22

Аз не съм от знаещите, но забелязах, че когато натискам лоста надолу(както при включване), задната излиза много по-лесно, отколкото, ако прото дърпам назад.

meri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот meri » Пон 29 окт 2007 9:24

Ох,натискам педала на съединителя до долу няма спор и пак тая задна трябва да нагласям на специално положение лоста за да изключа.Останалите скорости влизат и излизат супер леко.
Къде ли ми е проблема.Дали може причината да е извън скоростна кутия-вътре.Възможно ли е да от изместване на цялата скоростна кутия от това че имах скъсан тампон на двигателя.
Как мислите?
Чакам,чакам да чуя някой имал ли е сходен проблем и ако не го отремонтирам веднага може ли да се скапе цялата скоростна кутия.
Мога ли да си карам така или веднага на доктор да ида?

meri
Автомобил:
Двигател:

==

Мнениеот meri » Сря 31 окт 2007 13:36

Колеги,понеже доста се чудих,четох,питах та стиганх до извода,че на един от пишещите тук са му взели скоростната кутия здрава в един сервиз щото е бил не наясно човека,че за да изключват предните скорости това може да е от скъсан тампон на двигател.Като дадеш газ и мотора тръгва напред и най-логичното е предните скорости да изключат.Да,ама това го мисля след като доста се бях уплашила,смених тампон и всичко е наред.Сега остана остатъчен проблем от скъсания тампон.Ако отида в някой сервиз може и да ми кажат,че е заминала скоростната кутия,но аз питам и разпитвам и сега утре ще я водя на доктор,който ми каза,че отдолу някакво изместване е проблема и затова трудно връща от задна.Да,но не е скоростна кутия нали.Просто напасване на скоростен лост е отишло по дяволите.То наистина лоста стои изместен някак си напред.Та утре като отида при майстор ще споделя с колко съм се разминала и дали изобщо е така.Това което искам да кажа на колегите преди да пипат скоростна кутия да проверят най-напред тоя лост дали не е мръднал нанякъде по причина тампони и след това да се гледа друго.Не,че много разбирам,но обичам да анализирам нещата.Дано не съм се видяла смешна в нечии очи.Всичко това споделям добронамерено.

Потребителски аватар
Tihomircho
Автомобил:
Двигател:

Re: Леко трудно връща от задна?

Мнениеот Tihomircho » Вто 30 мар 2010 14:15

:welcomee Здравейте на всички някой може ли да ми каже каде се намират тампоните на скоростната кутия. :??? Защото имам едно чукане при тръгване и ми казаха че може би е от тампоните на скоростите но нямам представа каде се намират ако някои знае нека каже ще съм благодарен :D

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”