Скърцане от предницата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
el_nino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Скърцане от предницата

Мнениеот el_nino » Пон 29 окт 2007 10:17

Абе колеги от няколко месеца в колата се появи едно скърцане .... Вначалото беше като се минава през малки и големи неравности докато съм в движение .... и отпред прискърцва се едно скърцат пружините на амортесиорите ..... Скърцането ги има и при въртене на волана ..... в движение и на място .....Също вчера дигах колата на крик за смяна на накладки ..... и забелязах че когато навивам крика т.е. вдигам колата ..... шума го има но немога да доловя от къде идва ..... (горен тампон на амортесиор,някакакъв друг тампон,пружина и нещо друго ) . Шума е много дразнещ и обезпокоителен ... и искам да разбера от какво е за да се стегне колата за зимата .......
П.С. Забелязал съм една аномалия че когато вали сравнително силно ...... скърцането намалява ....... (по-тихо и по-малко). :roll:
Благодаря предварително .

Потребителски аватар
Legolas
Автомобил: GOLF 4 1.8T GTI
Двигател: AGU

Re: Скърцане от предницата

Мнениеот Legolas » Пон 29 окт 2007 11:30

el_nino написа:Абе колеги от няколко месеца в колата се появи едно скърцане .... Вначалото беше като се минава през малки и големи неравности докато съм в движение .... и отпред прискърцва се едно скърцат пружините на амортесиорите ..... Скърцането ги има и при въртене на волана ..... в движение и на място .....Също вчера дигах колата на крик за смяна на накладки ..... и забелязах че когато навивам крика т.е. вдигам колата ..... шума го има но немога да доловя от къде идва ..... (горен тампон на амортесиор,някакакъв друг тампон,пружина и нещо друго ) . Шума е много дразнещ и обезпокоителен ... и искам да разбера от какво е за да се стегне колата за зимата .......
П.С. Забелязал съм една аномалия че когато вали сравнително силно ...... скърцането намалява ....... (по-тихо и по-малко). :roll:
Благодаря предварително .

Човече много добре си обяснил какво точно е, мога само да кажа, че и аз имам абсолютно същият проблем който описваш ти.Вдигах я на крик слагах я как ли не пръсках с вода по амортисйора и тампоните по носача, защото ми се стори, че когато е мокро затихва това скърцане, и накрая се отказах да търся просто нищо не открих и направо откачам.Аз въртя волана трима приатели се ослушват около гумата какво скърца и нищо не открихме.Какво скърца по това предно дясно колело не знам.Пък колега, не сме на възраст, че да ни скърца нещо в главите.Има само една малка подробност(карам Сеат Ибиза 1,9ТДИ 97"), но по окачването нема разлика с това на Голф.

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Пон 29 окт 2007 11:35

абе колеги идете на майстор и то добър, той ке ви каже какво ви е, да не би проблема ви да идва от биалетките :oops:

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Пон 29 окт 2007 11:39

със сигурност проблема е някъде по окачването- защото както го описахте като вдигате с крика - колелото увисва и оказва някакво натоварване на окачването. :oops:

Потребителски аватар
mamara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mamara » Пон 29 окт 2007 12:50

кормилни накраиници. при мен се беше накъсало маншончето и скърцаше яко. :ahoy

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 29 окт 2007 13:08

виж си шарнирите.....и то спешно!

Потребителски аватар
emovw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emovw » Пон 29 окт 2007 15:55

шарнири

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 29 окт 2007 18:12

Тампоните на макферсона :wink: Най вероятна причина, и аз го имах това скърцане след смяна на тампоните изчезна но се появи пак след 4м :cry: Сега пак ще ги сменям но вече с Лемфьордер че сега са Феби и ето колко изкараха :twisted:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 29 окт 2007 18:35

Външни кормилни накрайници,шарнири :wink:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 29 окт 2007 18:36

Теодор написа:Тампоните на макферсона :wink: Най вероятна причина, и аз го имах това скърцане след смяна на тампоните изчезна но се появи пак след 4м :cry: Сега пак ще ги сменям но вече с Лемфьордер че сега са Феби и ето колко изкараха :twisted:

Купи си Кортеко или Пирели.Лемфьордер не стаат,щот не са оригиналдъ,ами са някъде от юг.

el_nino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот el_nino » Пон 29 окт 2007 19:28

Явно са шарнирите дайте препоръки за майстор който да погледне колата ... че ми е писнало от "пишман майстори" ...... за София става въпрос
Благодаря.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 29 окт 2007 19:44

andro_ написа:
Теодор написа:Тампоните на макферсона :wink: Най вероятна причина, и аз го имах това скърцане след смяна на тампоните изчезна но се появи пак след 4м :cry: Сега пак ще ги сменям но вече с Лемфьордер че сега са Феби и ето колко изкараха :twisted:

Купи си Кортеко или Пирели.Лемфьордер не стаат,щот не са оригиналдъ,ами са някъде от юг.
    Не са от юг а от запад mhihi Пише MADE IN BRAZIL :evil:

george1988
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот george1988 » Пон 29 окт 2007 19:59

При мен имаше същия проблем и се оказа от тампоните на макферсона, смених ги (Лемфьордер) и се оправи, но колко време ще изкарат незнам.

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Пон 29 окт 2007 21:29

Признаци за шарнири ми се струва.

Потребителски аватар
Legolas
Автомобил: GOLF 4 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот Legolas » Пон 29 окт 2007 22:59

Благодаря Ви, ще трябва да гледам пак.Кто видя някой съмнителен тампон го сменям.Маншоните са ми здрави сигурен съм.Вчера я вдигах пак във въздухът поради други причини и забелязах някои тампончета за смяна и ще се сменят няма как.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”