Инфлацията винаги е в полза на длъжника.Извод:В лева
не че банката няма да индексира кредита но все пак е по-добре
Кредит-в каква валута? ??
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- lowrider
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Dasti написа:lowrider написа:евро
- първо защото лихвеният процент е по-благоприятен
- второ защото докато не минем на евро,от ЕС няма да допуснат левът да девалвира
-трето при смяната на националната ни валута лев-евро не ми се мисли какви комисионни ще си шляпнат нашите банки
...просто логика,помисли си и ще видиш, че съм прав!
Първо и последно в лева,инфлацията е по-голяма от лихвения %
а ако лева се срине кой е губещия?
Левът няма да се срине!
Ще се сринеlowrider написа:Dasti написа:lowrider написа:евро
- първо защото лихвеният процент е по-благоприятен
- второ защото докато не минем на евро,от ЕС няма да допуснат левът да девалвира
-трето при смяната на националната ни валута лев-евро не ми се мисли какви комисионни ще си шляпнат нашите банки
...просто логика,помисли си и ще видиш, че съм прав!
Първо и последно в лева,инфлацията е по-голяма от лихвения %
а ако лева се срине кой е губещия?
Левът няма да се срине!
- stefi_pavlov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
stefi_pavlov написа:моя кредит е в ЛЕВА, имам познати в тази сфера който се занимават с кредити и ме обедиха 4е в лева е по изгодно тъй като постоянно лева се обезценя и съответно кредита ти ще става все по лесен за връщане
Как се обезценява лева, като е фиксиран към еврото?
От друга страна разликата в лихвата е 0.3 пункта на година.
Това на 100 000 лв са 300 лв на година.
Щом получаваш заплата в лева, то помисли колко ще е месечната вноска и колко пари ще изгубиш от смяната на валутата в банката по техния курс всеки месец.
Парите, които ще теглиш в лева или евро ти трябват?
В крайна сметка ще се окаже, че е едно и също, но при евентуална промяна на курса в полза на еврото в бъдеще ще спечелиш, ако кредита е в лева.
- stefi_pavlov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vlad777 написа:stefi_pavlov написа:моя кредит е в ЛЕВА, имам познати в тази сфера който се занимават с кредити и ме обедиха 4е в лева е по изгодно тъй като постоянно лева се обезценя и съответно кредита ти ще става все по лесен за връщане
Щом получаваш заплата в лева, то помисли колко ще е месечната вноска и колко пари ще изгубиш от смяната на валутата в банката по техния курс всеки месец.
В крайна сметка ще се окаже, че е едно и също, но при евентуална промяна на курса в полза на еврото в бъдеще ще спечелиш, ако кредита е в лева.
обезценяването е в това 4е преди с 5 лв си копува6 1кг кашкавал а сега 6е си купи6 ама само опаковката му. т.е. искам да кажа че вноската е все по малка спрямо получаваната заплата . дано е станало ясно какво исках да кажа

- P4v3l
- Автомобил:
- Двигател:
stefi_pavlov написа:Vlad777 написа:stefi_pavlov написа:моя кредит е в ЛЕВА, имам познати в тази сфера който се занимават с кредити и ме обедиха 4е в лева е по изгодно тъй като постоянно лева се обезценя и съответно кредита ти ще става все по лесен за връщане
обезценяването е в това 4е преди с 5 лв си копува6 1кг кашкавал а сега 6е си купи6 ама само опаковката му. т.е. искам да кажа че вноската е все по малка спрямо получаваната заплата . дано е станало ясно какво исках да кажа
Чак когато отвържат лева от еврото (което няма да стане) тогава ще си проличи колко се е обесценил лева и колко еврото
Върни се в “ОФФ-Топик - други”