питане за пасат b4
питане за пасат b4
Здравейте приятели преди седмица си купих Пасат b4 95г.Какъв е нормалния разход на гориво,мотора е АЕК ако може даите инфо за него
-
- Автомобил:
- Двигател:
- pit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: питане за пасат b4
red star написа:Здравейте приятели преди седмица си купих Пасат b4 95г.Какъв е нормалния разход на гориво,мотора е АЕК ако може даите инфо за него
Здравей, имам същия АЕК комби.На дълго при 130 км. и климатик+2 деца и 2 възрастни+ багаж за всички, дава 7,5-8л/100км.При над 150, дава 9-10л./100км.
Градско е много кофти

Re: питане за пасат b4
pit написа:red star написа:Здравей, имам същия АЕК комби.На дълго при 130 км. и климатик+2 деца и 2 възрастни+ багаж за всички, дава 7,5-8л/100км.При над 150, дава 9-10л./100км
Колеги разхода на един автомобил се формира най-вече от следните основни компоненти :
1. Състоянието на автомобила.
2. Начина на управление на автомобила.
3. Атмосферните условия.
4. Пътя и неговото състояние.
5. Видът и качеството на горивото.
Както виждате разхода на гориво е една величина влияеща се от различни по значимост компоненти.
По наблюдения на моя пасат б4-95г с двигател АЕК- 1600 кубика и пълна инжекция, най-икономичен на гориво ми излиза когото успея да поддържам между 2000 и 3000 оборота(говорим за градско каране) или 3000-4000 оборота при скорост 110-120 км.
Пример: 2 човека и багаж по дестинацията София- Ловеч-Троян-Кърнаре-Сливен. При 39 градуса температура и половината път с включен климатик изминах 440км. с 26 литра бензин(5.9 на сто) 95 октана от ЕКО(има огромна разлика в качеството на техния бензин с този на Нефтохим и предлаган от ОМВ, Шел, Петрол, Лукойл и др. без да им правя реклама.
Та това е положението за сега.
Както каза колегата по въпроса има изписано много, но тъй-като точно този ми е "болка" и на мен ето резултата: Пасата е комби с АЕК двигател на газ. Градско бензин 11л/100 мин., а на газ 14/100 твърдо.
Извънградско газ, до морето пълна кола, клима, 130км/ч - 10/100.
Абе харчи си доста колата, малък мотор и тежко купе - кофти комбинация.
Извънградско газ, до морето пълна кола, клима, 130км/ч - 10/100.
Абе харчи си доста колата, малък мотор и тежко купе - кофти комбинация.
- Съмнителният
- Автомобил: Bora 4 motion
- Двигател: BDE 2002
- dimitarpetrov
- Автомобил: HONDA CR-V 2003
- Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp
Смени ли горивния филтър?
Катализатор (ако има) - може да е запушен, някои ги шомполират, други ги промиват - беше писано по темата за регенериране на катализатор (пробвай с търсачката),
възможно е и при дефектирала ламбда сонда да ти качи разхода.
Смени горивния филтър (ако не си) и иди на една диагностика да ти регулират запалването и ако имат ВАГ-КОМ да "питат" компа за грешки и за състояние/работа на ламбдата
Ако има грешки - откачи акумулатора за 20-30 мин. (не съм сигурен за този мотор така ли се правеше, нека колегите да ме поправят ако греша), после го закачи, запали на място без да форсираш и изчакай да ти се включи перката на радиатора (така компа се самообучава)
И пак повтарям - иди на диагностика
И най-нече
Катализатор (ако има) - може да е запушен, някои ги шомполират, други ги промиват - беше писано по темата за регенериране на катализатор (пробвай с търсачката),
възможно е и при дефектирала ламбда сонда да ти качи разхода.
Смени горивния филтър (ако не си) и иди на една диагностика да ти регулират запалването и ако имат ВАГ-КОМ да "питат" компа за грешки и за състояние/работа на ламбдата
Ако има грешки - откачи акумулатора за 20-30 мин. (не съм сигурен за този мотор така ли се правеше, нека колегите да ме поправят ако греша), после го закачи, запали на място без да форсираш и изчакай да ти се включи перката на радиатора (така компа се самообучава)
И пак повтарям - иди на диагностика
И най-нече

-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
red star Ха честито и от мен. Аз карам такъв от 3м.
Смених му всички консумативи, масла, ремъци,при Niksi (ако си се поровил из форумът го знаеш). Преди това колата си харчеше около 12-14л. газ на градско и то не в големите задръствания
Викам си, е тука си е..а майката. Смяна на всички консумативи-12-14л.
Центровка с газ-анализатор=> 10-11л.
Карам спокойно, м/у 2000-3000 об. и сега ми изглежда нормално(10-11л.)
Казваш нормален разход?? Смятам, че за тази кола 10-12л. газ, градско е нормално, без да се настъпва и с нормално задкормилно устройство.
И незабравяй, че това е семейна кола
Смених му всички консумативи, масла, ремъци,при Niksi (ако си се поровил из форумът го знаеш). Преди това колата си харчеше около 12-14л. газ на градско и то не в големите задръствания

Викам си, е тука си е..а майката. Смяна на всички консумативи-12-14л.
Центровка с газ-анализатор=> 10-11л.

Карам спокойно, м/у 2000-3000 об. и сега ми изглежда нормално(10-11л.)
Казваш нормален разход?? Смятам, че за тази кола 10-12л. газ, градско е нормално, без да се настъпва и с нормално задкормилно устройство.

И незабравяй, че това е семейна кола