Проблем голф-а гасне

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
petarlp
Автомобил:
Двигател:

Проблем голф-а гасне

Мнениеот petarlp » Пон 29 окт 2007 16:10

Здравейте аз съм нов тук във форума.Скоро си купих голф 3 1.4mi. Имам следния проблем. Още когато купих колата палеше малко трудно, трябваше да подам малко газ за да запали. Но нямаше други проблеми .След 2 дена една по-студена сутрин , колата запали пак с газ , но трябваше и да я форсирам за да не загасне (ниски обороти) ,поне 1 минута докато позагрее. След като позагря я подкарах .На първо време нямаше никакви забележки , но след 20км започна да придърпва и гасне . Отидох на сервиз и след като я прегледаха установиха ,че е за смяна стъпковия двигател за празен ход. Смениха го цена 135лв и ура всичко се оправи. Минах без никакви грижи около 400км. просто супер доволен от автомобила , но уви изведнъж колата започна да пръдърпва и пак да гасне . Рестартирах компютъра , колата пак запали но трябваше да подам и газ. Няше проблеми около 40км и пак пръдърпва и гасне. Пак рестарт и 2-3км...... Незнам възможно ли е стъпковото моторче да изгори толкова бързо. Смяната на моторчето е направена в сервиз на bosh и съответно то е оригинално. Възможно ли е по някакъв начин то да се поврежда. Бих отишъл да го рекламирам пак в bosh, но има един малък проблем смяната беше в Плевен (от там взех колата) , а иначе съм от Варна :-(. Извинявайте за дългото словоизлияние , но исках да опиша по-подробно проблема. Благодаря предварително.

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Пон 29 окт 2007 16:18

моторчето 100% е менте ние и чистачки не си сменяме там

Потребителски аватар
greda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greda » Пон 29 окт 2007 16:26

:welcome_to_group
първо - добре дошъл и честита ти кола :wink:
Желая много безаварийни след като оправиш този проблем :wink:

Може и пак да е моторчето и можеш да го рекламираш в Bosch сервиз във Варна. Например при САС. Не знам как се кезва улицата на която се намира, но е първата от север успоредна на магистралата от София. Влизайки във Варна на триста метра след светофара на Метро.
Би трябвало да ти открият проблема, дори да не е моторчето.
Не поемам ангажимент за обслужването, просто това е "Bosch сервиз" във Варна, който може да ти обработи рекламацията.

Успех!

Потребителски аватар
greda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greda » Пон 29 окт 2007 16:27

anonimko написа:моторчето 100% е менте ние и чистачки не си сменяме там

Ако се окаже менте, ще ми е много интересно да разбера :roll:

Потребителски аватар
petarlp
Автомобил:
Двигател:

re

Мнениеот petarlp » Пон 29 окт 2007 19:40

Първо благодаря за бързите отговори. Ходих при едни познати, притежатели на същия автомобил. Като за начало извадиха куплонга на стъпковия мотор който го връзва към компютъра. Почистиха го със спрей и голф-а взе да пали лесно. Сега ще го тествам да видя ще се появи ли пак този проблем с придърпването (дано не :-) ) . И разбира се ще пища тук как върви ремонта. Но само се чудя дали стъпковия мотор играе роля и при придърпването в дадени моменти дори когато аз подавам газ не на празен ход ? Това е много чудно ?!? При мен така става . Благодаря и за поздравите . Безаварийно и приятно пътуване и с вашите автомобили. Радвам се че има такова място в което и ние непросветените да научим нещичко. Все пак хубаво е човек да знае какво става и под капака на собствената му кола и да може да реагира , ако нещо се обърка. :-)

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пон 29 окт 2007 20:47

звучи ми адски познато....проблемите при мен бяха 2 свързани с това - моторчето за празен ход което ти си сменил (само дет тая цена от 135 ми се вижда адски много, но за нова оригинална част е абсолютно нормална) и датчик на хол. При второто оборотите падаха от 3000 на 0 точно за половин секунда и ставаше мазало....другото което се сещам и евентуално може да окаже влиание - тампона на моното.

Martos
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Martos » Вто 30 окт 2007 12:30

Провери си и дроселовата клапа да не е замърсена, при мен беше това , на сервиза ще ти кажат ,но ако имаш хидравлика на волана и при завой се опитва повече да гасне при загряла кола можеби е това и се чисти за малко пари ,а ако се развали струва към 600-700 кинта.Също при гаснене често е горивния филтър ,който се задръства от нашенските "супер" горива.

Потребителски аватар
petarlp
Автомобил:
Двигател:

re

Мнениеот petarlp » Вто 30 окт 2007 13:54

10x пак почна същите проблеми отново. Никаква логика , когато си иска и по закона на Мърфи в най-големите задръствания :-( . В петък съм си уговорил час при майстор, ще пиша какво е развитието по проблема . Благодаря на всички. Ще вид да сменя и свещите , не съм ги сменял , а колата е нов внос.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 30 окт 2007 14:17

бенз помпа...ми намирисва...това трудно палене...горивен филтър?

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: re

Мнениеот buFka » Вто 30 окт 2007 14:34

petarlp написа:10x пак почна същите проблеми отново. Никаква логика , когато си иска и по закона на Мърфи в най-големите задръствания :-( . В петък съм си уговорил час при майстор, ще пиша какво е развитието по проблема . Благодаря на всички. Ще вид да сменя и свещите , не съм ги сменял , а колата е нов внос.

я някоя сутрин след кат колата е спала на паркинга дай на контакт и кажи дали се чува едно цъкане...то трее да е от бензиновата помпа. Пробвай 3-4 пъти да дадеш на контакт преди да запалиш....

ПС. Чефи...за коледа съм подготвил специални места за тебе и семейството. кажи само ябълки или лимони предпочитате.

ППС. Може преди тва да се наядете с ориз и гъби та да си спестя пълненето.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 30 окт 2007 14:44

буфи за коледа съм наел охраната на президента...пиле не мое да прехвръкне...на оградата съм налепил афишите на всички касапи...просто нямате шанс.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Вто 30 окт 2007 14:47

chefito написа:буфи за коледа съм наел охраната на президента...пиле не мое да прехвръкне...на оградата съм налепил афишите на всички касапи...просто нямате шанс.

Ако ще Жан Клод Шварценегер да ти е бодигард - не ми дреме! Че те колим готви се! Оди на лазерен пилинг да не ме тормозиш ноо...

Потребителски аватар
petarlp
Автомобил:
Двигател:

re

Мнениеот petarlp » Сря 31 окт 2007 9:24

Разбрах и още нещо на големи наклони (при изкачване колата гасне). Ядосах се и не изчаках до петък да отида на майстор. Отидох на елкон при един доста добър майстор по препоръка. И се оказа лоша работа първия цилиндър не работи. Трябва да сменям клапани :-(. Хубаво е че поне го разбрах , а не като в BOSH ПЛЕВЕН (мнението им беше всичко е ок , двигателя е пушка, дори не включиха и тест на цилиндрите?!? нз как разбраха, само от стъпковото моторче бил проблема !!!!!!!) Майстора вчера пробва и старото моторче, което в bosh свалиха и се оказа чудо я то работило перфектно !!!! Просто са велики BOSH. Това е следващата седмица ще ми сменят клапана и след това ще ви кажа резултат.Чудя се дали мога да им върна това стъпково моторче, понеже и старото си ми работи. Щ ме си поговоря с тях по телефона:-) Благодаря на всички ще ви информирам какво става с моето голф-че. :-)

Потребителски аватар
petarlp
Автомобил:
Двигател:

re

Мнениеот petarlp » Пет 02 ное 2007 10:04

здравейте пак. така или иначе в понеделник ще правя ремонт на двигателчето, но искам да видя от какво е този проблем с гасненето.Установих следнто като напълня повечко резервоара няма проблем. Ако е по-празен примерно сле 1-вата чертичка колата на баир придърпва и гасне след това голям зор на първа малко качвам и пак гасне. Явно на наклон бензина слиза назад и помпата не може да вдигне.ЧУдно , някой да е имал този проблем?. А и едно да кажа нокога повече няма да купя кола внесена от Италия направо съм бесен 100 проблема ,хвърлям стотачки на поразия зарад този боклук :-(((( . Тия Италиянци са много зле от към подръжката на автомобилите си. Ужас , какзваха ми ,но аз не вярвам. Като е видях каква е кукличка отвън :-) и си викам да бе ..

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пет 02 ное 2007 10:52

всичко е до късмет да ти кажа....може да попаднеш на талянка с прилично качество.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”