Проблем голф-а гасне
Проблем голф-а гасне
Здравейте аз съм нов тук във форума.Скоро си купих голф 3 1.4mi. Имам следния проблем. Още когато купих колата палеше малко трудно, трябваше да подам малко газ за да запали. Но нямаше други проблеми .След 2 дена една по-студена сутрин , колата запали пак с газ , но трябваше и да я форсирам за да не загасне (ниски обороти) ,поне 1 минута докато позагрее. След като позагря я подкарах .На първо време нямаше никакви забележки , но след 20км започна да придърпва и гасне . Отидох на сервиз и след като я прегледаха установиха ,че е за смяна стъпковия двигател за празен ход. Смениха го цена 135лв и ура всичко се оправи. Минах без никакви грижи около 400км. просто супер доволен от автомобила , но уви изведнъж колата започна да пръдърпва и пак да гасне . Рестартирах компютъра , колата пак запали но трябваше да подам и газ. Няше проблеми около 40км и пак пръдърпва и гасне. Пак рестарт и 2-3км...... Незнам възможно ли е стъпковото моторче да изгори толкова бързо. Смяната на моторчето е направена в сервиз на bosh и съответно то е оригинално. Възможно ли е по някакъв начин то да се поврежда. Бих отишъл да го рекламирам пак в bosh, но има един малък проблем смяната беше в Плевен (от там взех колата) , а иначе съм от Варна
. Извинявайте за дългото словоизлияние , но исках да опиша по-подробно проблема. Благодаря предварително.

първо - добре дошъл и честита ти кола

Желая много безаварийни след като оправиш този проблем

Може и пак да е моторчето и можеш да го рекламираш в Bosch сервиз във Варна. Например при САС. Не знам как се кезва улицата на която се намира, но е първата от север успоредна на магистралата от София. Влизайки във Варна на триста метра след светофара на Метро.
Би трябвало да ти открият проблема, дори да не е моторчето.
Не поемам ангажимент за обслужването, просто това е "Bosch сервиз" във Варна, който може да ти обработи рекламацията.
Успех!
re
Първо благодаря за бързите отговори. Ходих при едни познати, притежатели на същия автомобил. Като за начало извадиха куплонга на стъпковия мотор който го връзва към компютъра. Почистиха го със спрей и голф-а взе да пали лесно. Сега ще го тествам да видя ще се появи ли пак този проблем с придърпването (дано не
) . И разбира се ще пища тук как върви ремонта. Но само се чудя дали стъпковия мотор играе роля и при придърпването в дадени моменти дори когато аз подавам газ не на празен ход ? Това е много чудно ?!? При мен така става . Благодаря и за поздравите . Безаварийно и приятно пътуване и с вашите автомобили. Радвам се че има такова място в което и ние непросветените да научим нещичко. Все пак хубаво е човек да знае какво става и под капака на собствената му кола и да може да реагира , ако нещо се обърка. 

- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
звучи ми адски познато....проблемите при мен бяха 2 свързани с това - моторчето за празен ход което ти си сменил (само дет тая цена от 135 ми се вижда адски много, но за нова оригинална част е абсолютно нормална) и датчик на хол. При второто оборотите падаха от 3000 на 0 точно за половин секунда и ставаше мазало....другото което се сещам и евентуално може да окаже влиание - тампона на моното.
Провери си и дроселовата клапа да не е замърсена, при мен беше това , на сервиза ще ти кажат ,но ако имаш хидравлика на волана и при завой се опитва повече да гасне при загряла кола можеби е това и се чисти за малко пари ,а ако се развали струва към 600-700 кинта.Също при гаснене често е горивния филтър ,който се задръства от нашенските "супер" горива.
re
10x пак почна същите проблеми отново. Никаква логика , когато си иска и по закона на Мърфи в най-големите задръствания
. В петък съм си уговорил час при майстор, ще пиша какво е развитието по проблема . Благодаря на всички. Ще вид да сменя и свещите , не съм ги сменял , а колата е нов внос.

- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: re
petarlp написа:10x пак почна същите проблеми отново. Никаква логика , когато си иска и по закона на Мърфи в най-големите задръствания. В петък съм си уговорил час при майстор, ще пиша какво е развитието по проблема . Благодаря на всички. Ще вид да сменя и свещите , не съм ги сменял , а колата е нов внос.
я някоя сутрин след кат колата е спала на паркинга дай на контакт и кажи дали се чува едно цъкане...то трее да е от бензиновата помпа. Пробвай 3-4 пъти да дадеш на контакт преди да запалиш....
ПС. Чефи...за коледа съм подготвил специални места за тебе и семейството. кажи само ябълки или лимони предпочитате.
ППС. Може преди тва да се наядете с ориз и гъби та да си спестя пълненето.
re
Разбрах и още нещо на големи наклони (при изкачване колата гасне). Ядосах се и не изчаках до петък да отида на майстор. Отидох на елкон при един доста добър майстор по препоръка. И се оказа лоша работа първия цилиндър не работи. Трябва да сменям клапани
. Хубаво е че поне го разбрах , а не като в BOSH ПЛЕВЕН (мнението им беше всичко е ок , двигателя е пушка, дори не включиха и тест на цилиндрите?!? нз как разбраха, само от стъпковото моторче бил проблема !!!!!!!) Майстора вчера пробва и старото моторче, което в bosh свалиха и се оказа чудо я то работило перфектно !!!! Просто са велики BOSH. Това е следващата седмица ще ми сменят клапана и след това ще ви кажа резултат.Чудя се дали мога да им върна това стъпково моторче, понеже и старото си ми работи. Щ ме си поговоря с тях по телефона:-) Благодаря на всички ще ви информирам какво става с моето голф-че. 

re
здравейте пак. така или иначе в понеделник ще правя ремонт на двигателчето, но искам да видя от какво е този проблем с гасненето.Установих следнто като напълня повечко резервоара няма проблем. Ако е по-празен примерно сле 1-вата чертичка колата на баир придърпва и гасне след това голям зор на първа малко качвам и пак гасне. Явно на наклон бензина слиза назад и помпата не може да вдигне.ЧУдно , някой да е имал този проблем?. А и едно да кажа нокога повече няма да купя кола внесена от Италия направо съм бесен 100 проблема ,хвърлям стотачки на поразия зарад този боклук
((( . Тия Италиянци са много зле от към подръжката на автомобилите си. Ужас , какзваха ми ,но аз не вярвам. Като е видях каква е кукличка отвън
и си викам да бе ..

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”