Пътуване до Русе?

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Mephistofel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Пътуване до Русе?

Мнениеот Mephistofel » Пон 29 окт 2007 20:00

В сряда ми се налага да пътувам до Русе по работа и да се върна обратно в София същия ден.Никога до момента не съм стъпвал там,та ще съм благодарен ако споделите някакви особености за пътя? :)

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Пон 29 окт 2007 20:03

предполагам ще пътуваш с автомобил?
ако е така, има два варианта:
София-В. Търново- Русе или София- Плевен- Русе, аз лично предпочитам първия вариант, въпреки, че е с 20-тина км по-дълъг.....
....при двата вариант обаче минаваш през Бяла, а там е затворен пътя и се заобикаля малко, но не е страшно има си табели, маркировки и всичко..... :lol:
п.п. на Плевен винаги има полицай и са доста гаднички, имай го в предвид....

Потребителски аватар
Mephistofel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Mephistofel » Пон 29 окт 2007 20:06

Да,с автомобил,моя грешка е,че не уточних. Възнамерявах да мина през Плевен,по принцип - какво не ти харесва там (освен полицаите :mrgreen: ) ?

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Пон 29 окт 2007 20:09

предпочитам другия път, понеже е по "прав", по-малко натоварен и с по-малко места на които "дебнат" милите КАТ 8)
общо взето няма разлика по кой от маршрутите ще минеш, въпрос на избор

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Пон 29 окт 2007 20:19

Минаваш през Плевен - другият път не е за предпочитане поради ред прични - по-тесен, по-неподържан, повече завои, повече полицаи. Спазвай ограниченията! Иначе рискуваш да налапаш някой акт, ченгета има навсякъде и дебнат почти постоянно. През Бяла имаш два варианта - единият е да следваш колоната (така няма да се загубиш), а другият е да влезеш в Бяла и да минеш по второстепенният път до Борово и от там да хванеш главния път през Волово за Русе (на картата можеш да го видиш идеално тоя път). Ако има нещо свиркай - 0886579979 ми е телефонът. Ако ти трябва помощ в Русе се обади, ако не съм в Румъния ще помагам с квото мога.

Потребителски аватар
Mephistofel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Mephistofel » Пон 29 окт 2007 20:22

Много благодаря за предложението! :)

Има ли възможност някъде да се объркам/заблудя по пътя?

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Пон 29 окт 2007 20:27

И аз препоръчвам през Плевен.Има един участък 20 км. Ябланица - Луковит който е с повече завои но оттам нататък пътя е доста хубав

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 29 окт 2007 20:32

Mephistofel написа:Много благодаря за предложението! :)

Има ли възможност някъде да се объркам/заблудя по пътя?

По принцип, при добро желание, винаги можеш да се объркаш навсякъде. Внимавай на пътните възли (т.нар. "детелини") между Долни Дъбник и Плевен (в този ред са в посока София-Русе) - следиш табелите и не прекаляваш със скоростта; не навсякъде си направо. Още по-объркващо (за шофьор, който не е минавал от там) е в обратна посока. Но имаш телефон на колега - при нужда можеш да звъннеш.
Друга особеност на пътя е кръстовището малко преди Бяла с пътя Русе-В.Търново - имаш STOP, някои късно го виждат.
Лек път !

Потребителски аватар
Mephistofel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Mephistofel » Пон 29 окт 2007 21:09

Благодаря на всички за съветите и пожеланията! :)

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Пон 29 окт 2007 21:22

Аз като бях студент в Свищов и пътувах чат пат до Русе, приятелката ми беше от там, и се сещам че някъде около Бяла имаше едни "скокчета", на едно от които се отлепих с 4те гуми от пътя, като някое WRC... Не се сещам дали са на главния път, ама да внимаваш :twisted:

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 29 окт 2007 23:50

За проклетия в сряда съм на работа иначе на драго сърце НО ако имаш нужда свиркай ще измисля нещо :!: :!:
0887 295 339 - Петко

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 29 окт 2007 23:53

Имаше една тема, в която беше написано къде стоят полицаи най-често по този любим мой път. Най-добре е през Плевен - пътя е по-спокоен от долния, а пък и е в по-добро състояние. На Плевен наистина трябва да се внимава - там спират дори само за проверка, така че и редовни документи трябват. Внимавай на обиколния маршрут през Ценово и Обретеник. Успех и безаварийно.

zmeev_2
Автомобил:
Двигател:

Re: Пътуване до Русе?

Мнениеот zmeev_2 » Вто 30 окт 2007 0:09

Mephistofel написа:В сряда ми се налага да пътувам до Русе по работа и да се върна обратно в София същия ден.Никога до момента не съм стъпвал там,та ще съм благодарен ако споделите някакви особености за пътя? :)

колега хващай София-Плевен-Русе аз постоянно пътувам по тоя път добър е...а м/у другото аз в Сряда и аз пътувам за Русе само че вечерта,ако можеш да пътуваш вечерта заедно ще пътуваме...

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Вто 30 окт 2007 6:44

Определено през Плевен е по-добрият избор, но: Аз предлагам на колегата да пробва и двата маршрута - единия на отиване, а другия на връщане. Така ще има впечатления и от двата варианта. Е, поне аз като се чудя кое зло да избера избирам и двете за да видя кое е по-малкото, а и за да си имам инфо занапред! През Търново се обикаля не повече от 20-на км, пътят е така да се каже "по-красив" (имам впредвид околната среда, не самият път). От друга страна през Плевен пътя е по-бърз. Единствено трябва да се внимава около Обнова и Българене, оттам нататък крака на газта и тва е!

Потребителски аватар
jiovanni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jiovanni » Вто 30 окт 2007 8:26

Uneek написа:Аз като бях студент в Свищов и пътувах чат пат до Русе, приятелката ми беше от там, и се сещам че някъде около Бяла имаше едни "скокчета", на едно от които се отлепих с 4те гуми от пътя, като някое WRC... Не се сещам дали са на главния път, ама да внимаваш :twisted:

"Скокчетата" са извън първокласния път ;)
По темата - София-Плевен-Русе е верния път
Т-образното разделение е около Полско Косово....
Отбитият път не е толкова страшен, с изключение на изкачванията Ценово-Обретеник...
Там можеш да видиш малоумни изпреварвания на колона тирове с нулева видимост... добре е да успееш да запазиш самообладание при изкачването зад тировете... изнервящо е...
и след около 15 минути пак излизаш на първокласен път...
има почти 100%-ва вероятност да се сблъскаш с разпространения напоследък вид Румънци-идиоти :)
...а да.... на влизане в Русе има едно ограничение 60... там в 98% от случаите има полицаи...
Успех

Върни се в “Пътеводител”