VW GOLF 3 Проблем

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
abnormal
Автомобил:
Двигател:

VW GOLF 3 Проблем

Мнениеот abnormal » Пон 29 окт 2007 23:46

Здравейте!!!Возилото ми Голф 3 96 година 1.6 гт 101к.От извесно време се чува някакъв шум и мисля 4е е от скоросната кутия.То си е някакво тракане постоянно и при натискане на съединителя изчезва.Ще ви бъда благодарен ако някой е имал подобен проблем и знае решаването му да ми пише.Мерси предварително

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 29 окт 2007 23:52

Лагери на първичния вал в скоростната - за смяна.Първо провери има ли,няма ли масло в тая пущина и ако трябва направо го сменявай цялостно - двама литъра,75W90,синтетично и шумът може и да изчезне.
Лагерите по принцип първо жужат,после свирят и накрая се разпадат :( .

Спестих ти доста търсене с търсачката,следващият път я ползвай,щото тя знае почти всичко относно въпроси от типа " Помощ,огромен проблем Г3,Г2 и т.н.".

abnormal
Автомобил:
Двигател:

Благодаря

Мнениеот abnormal » Вто 30 окт 2007 0:02

Мерси пич!Ами маслото го проверих и в момента в който развих пропката и си текна.Тоест си е пално.Значи ще е сериозен проблема.А можеш ли да ме насочиш някаде в Пловдив към кого да се обърна.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Re: Благодаря

Мнениеот andro_ » Вто 30 окт 2007 0:13

abnormal написа:Мерси пич!Ами маслото го проверих и в момента в който развих пропката и си текна.Тоест си е пално.Значи ще е сериозен проблема.А можеш ли да ме насочиш някаде в Пловдив към кого да се обърна.

Смени си го цялото.Може да налееш и от червеното ATF масло за автоматични кутии,не е проблем.
Във всеки сервиз с удоволствие ще ти вземат парите,но настоявай маслото да е качествено.Вече за конкретни марки не ме питай,защото всеки си знае своето и джоба,естествено.Ако можеш да си го смениш сам - давай.Отдолу на скоростната има същата пробка,като отстрани.
Цените на този вид масло са ми странни - има и от 10 лв/литър до 36,че и повече лв за литър на Лики Моли.
Важното е да е синтетично,75W90,не взимай 80W90.
Или другата възможност е ATF - червеничко.

Ако след смяната не утихнат шумовете - ремонт на скоростната или нова,на старо разбира се.

abnormal
Автомобил:
Двигател:

ре

Мнениеот abnormal » Вто 30 окт 2007 0:37

Мерси за инфото.Ще го направя това със смяната и ще видим.Казаха ми и за някакви добавки в маслото на скоростната кутия можело да спре този шум тъй като се обира луфта на лагери и тем подобни.Писал съм ти малко на ЛС.Мерси за отговорите,но нали знаеш каке като си нов и не си в час много а се опитваш да поддържаш возилото.Поздрави

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”