Изчезнаха тихите обороти !?!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Slavi

Изчезнаха тихите обороти !?!

Мнениеот Slavi » Нед 15 авг 2004 7:59

Дълго време никакви проблеми. Изведнъж след престой около 3-4 часа колата запали много трудно - 10-тина минути въртене и и изчезнаха тихите обороти.Ако поддържам газ постоянно върви с нормална мощност и работа на двигателя. Пусна ли педала на газта загасва - после пали лесно но с много газ. Карах така 10 км на 3 педала по кръстовищата, спрях за 5 мин., запалих и проблема изчезна. Сега пак се е добре. От какво може да е причинена тая гадост ? Колата е G3-1.6 пълен инжекцион 96г.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 15 авг 2004 11:25

ми най вероятно май се е нагълтала с нещо боклучиво.
или е запецнал дебитомера на въздуха.
или е запецнала дюза...
абе може много да се гадае ама щом няма дефект-няма решение!
карай и ако пак го направи опитай да събереш още инфо.
а! имам предположение!
има един датчик в коша ...

има един датчик който е вързан директно към компа на колата и му подава сигнал ако температурата В ДВИГАТЕЛНИЯ ОТСЕК надвиши 110градуса при спрян мотор! тогава ако сте забелязали винаги се включва първата скорост на перката. така. това може да се повтори многократно след спиране на мотора защото този датчик се следи постоянно и няма връзка с контакта. направено е заради охлаждането на дюзите знаете че са чувствителни и ако им е топло - лошо. та въпросния датчик се намира на смукателните тръби т.е. по близо до дюзите и е закрепен на метална планка Г образна ако е с един кабел-подава маса и много лесно се пробва но ако е с два следи сигнал и не е хубаво да си правите експерименти. всъщност си е натурален суич и нищо повече.

значи ако колата е била на слънце и черна и е вдигнала над тия градуси и тая михлюзия не сработи дюзите се запъват и пикаят и става олеле.
и после като запалиш вече сработва охладителната система и темп. пада и всичко ОК пак.

ма славчо-земи да се регистрираш на финала!

Slavcho

Мнениеот Slavcho » Пон 16 авг 2004 6:45

Благодаря ще го видя този датчик! Не ми става ясно обаче защо заради него колата не може да държи тихи обороти. Колата наистина е черна но времето беше мрачно и беше стояла 3 часа, даже когато не искаше да запали ръмеше вече - едва ли е била температурата на отсека над 110 градуса. Лошото е, че тия работи като станат в събота вечер и после в понеделник колата си е добре и в сервиза ще кажат, че е добре - сега ще видим.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 16 авг 2004 20:06

може и да е от него-може и да не е...
просто като се прегреят дюзите не работят както трябва. на високи обороти има повече въздух и горивото гори що годе а на ниски ако пикаят я давят. факт
а за датчика...
предположенийце

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”