Пасат ТДИ 110 кс

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Пон 29 окт 2007 19:48

Adnan написа:
Vladko написа:
dobrinb написа:
gr_kanev написа:Да, на Пасат дизел резервоара се пълни приблизително на 1000 км.

Извънградско обаче, а пък има някои комбита, на които при извънградско каране се пълни и на близо 2000 км. :wink:

Сподели моля.За пръв път чувам за кола която има автономност 2000км :shock а се интересувам доста точно от тези неща.

Елементарно колега махаш оригиналниа резервоар слагаш нещо подобно на 100-120 литра и ще минеш и 5000 км. ;).
Това е всеизвестна практика в Свиленград всичко що е пасат или мерцедес от по старите се правят без багажник само резервоар и се не се кара само се бута до мястото за продажба.

Това звучи несериозно - говорим за коли в оригинален вид.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 29 окт 2007 21:18

The Bear, писано е много пъти - потърси. Моят Пасат (данните са под аватара) има 50к км в България в мои ръце. Не съм карал през поляни, но от всички дупки е невъзможно да се опазиш. Единственото, което съм сменил досега, е маншон на кормилен шарнир (шарнира си е здрав) за сумата от 1 (един) български лев. Внимавай, за да не се опитат да те пързулнат "майстори" (както се опитаха да направят с мен) че се налага да се сменят носачи (шарнирите са набити в тях) - защото са чували, че така се налага, а пък и видиш ли, този щом си купува такава кола, значи има пари - защо да не изкарамне някой лев на негов гръб.
Vladko, из форума имаше снимка на касов бон, че колега е заредил 90 литра дизел на Б4 (в резервоара, не в туби). Разход от 4,5 л / 100 км не е непостижим. Темата; снимката е на пета страница.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 29 окт 2007 22:01

Може да говорите с колегата passatcombi от Бургас - кара Пасат 4, AFN двигател, резервоарът му е към 100 литра. С обезвъздушаване, на извънградско е минавал близо 2000 км.

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Пон 29 окт 2007 22:20

На мен ми звучат тези неща като градски фолклор- и аз знам това с обезвъздушаването,но никога не съм могъл да събера повече от 5-6литра + това резервоара ми го дават 55литра но никога не мога да сипя повече от 51-52л.което с 6 от обезвъздушаването =58л макс.
А за разхода от 4.5л да възможен е но при каква скорост и какво разстояние можеш ли да караш 2000км с 80км/ч на 5 или 6 скорост?(за да се постигне 4.5л/100км) И къде са 2000км прав път без баири и задръствания-защото в противен случай говорим за отсечка от 100-150км в която се насилваш да караш колата супер леко за да ти даде възможно най нисък разход и после да се хвалиш с него и да правиш калкулаци :idea: а след тези 100-150км като дадеш газ или влвзеш в задръстване и накрая се окаже че въпреки че си сипал 58л минаваш с един резервоар 850-900км и за мен това е истинската автономност на една кола-другото са теории :wink:

kiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiss » Пон 29 окт 2007 22:23

Личен опит за предницата - от сервиза за който споменах - носачи 4 бр. по 94 лева+счупен от майсторите шенкел - 300 лв..+250 лв труд или нещо подобно..ако го правят кадърни хора не е скъпо според мен, но като се намесят некви непредвидени разходи и ти става малко нанагорно

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 29 окт 2007 22:29

Давам ти пример - Голф 3 AHU двигател, 90 к.с., Варна-Русе, при скорост 100 - 110 - 4.2л/100км. София - Русе - Габрово - Дряново - София - зависи от пътя, от 100 до 140 на магистрала, с включен климатик, 5 души и пълен багажник - 5.5л/100км. При условие, че Пасата е с AFN, демек 110 к.с., т.е. с по-голяма лекота може да поддържа 100 - 110, а не е много по-тежък от Голфа, то спокойно може да го докара до 5л/100км. Е какъв е проблемът да мине 2000 км със 100 литра? А повярвай ми, на моя Пасат, след щракване на пистолета, с обезвъдушаване съм му доливал още 7-8 литра, при условие, че има комбитата с огромни резервоари.

Потребителски аватар
The Bear
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот The Bear » Пон 29 окт 2007 22:42

gr_kanev написа:The Bear, писано е много пъти - потърси. Моят Пасат (данните са под аватара) има 50к км в България в мои ръце. Не съм карал през поляни, но от всички дупки е невъзможно да се опазиш. Единственото, което съм сменил досега, е маншон на кормилен шарнир (шарнира си е здрав) за сумата от 1 (един) български лев. Внимавай, за да не се опитат да те пързулнат "майстори" (както се опитаха да направят с мен) че се налага да се сменят носачи (шарнирите са набити в тях) - защото са чували, че така се налага, а пък и видиш ли, този щом си купува такава кола, значи има пари - защо да не изкарамне някой лев на негов гръб.
Vladko, из форума имаше снимка на касов бон, че колега е заредил 90 литра дизел на Б4 (в резервоара, не в туби). Разход от 4,5 л / 100 км не е непостижим. Темата; снимката е на пета страница.

Аз досега не съм стъпвал в сервиз да ми сменяват нещо по колите. Онзи ден като слагах по-зимни гуми в една гумаджийница за пореден път се изнервих като видях чичката как небрежно ръси болтовете по земята да се олепят с всякакви песъчинки, та се наложи да му обърна внимание (викам му че да не ръждясат си ги слагам прави, че после не мога да ги отвия, то и това си е вярно, ама въобще мърлявщината е навсякъде; същия този чичка един път опрях до него да сменяме една гума на мотор - тоя взе че я наплеска с отработено двигателно масло!!!!! Сега гледам вече работи и той със сапун някакъв от кофичка. Тогава като го видях и просто щях да се гръмна, после си я свалих на ръка и си сложих новата също на ръка. Пък докато изтрих маслото... Все пак благодаря за съвета. Никога не е късно някой да те изпързаля. Засега всико е стегнато по колата, само са се понапукали маншоните на полуоските , ама мисля ще изкарат до пролетта, пък тогава ще го поразглобя.
Поздрави!

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 30 окт 2007 8:48

The Bear написа:... само са се понапукали маншоните на полуоските , ама мисля ще изкарат до пролетта, пък тогава ще го поразглобя.

Не знам колко са се напукали, ама сменяй сега - че да не те изненадат ! (ако искаш питай dobrinb)

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 30 окт 2007 9:53

Сменяй, че е голямо дърво, ако се пукне на дълъг път, и докато разбереш, току виж е заминало карето.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 30 окт 2007 19:11

Vladko написа:На мен ми звучат тези неща като градски фолклор- и аз знам това с обезвъздушаването,но никога не съм могъл да събера повече от 5-6литра + това резервоара ми го дават 55литра но никога не мога да сипя повече от 51-52л.което с 6 от обезвъздушаването =58л макс.
А за разхода от 4.5л да възможен е но при каква скорост и какво разстояние можеш ли да караш 2000км с 80км/ч на 5 или 6 скорост?(за да се постигне 4.5л/100км) И къде са 2000км прав път без баири и задръствания-защото в противен случай говорим за отсечка от 100-150км в която се насилваш да караш колата супер леко за да ти даде възможно най нисък разход и после да се хвалиш с него и да правиш калкулаци :idea: а след тези 100-150км като дадеш газ или влвзеш в задръстване и накрая се окаже че въпреки че си сипал 58л минаваш с един резервоар 850-900км и за мен това е истинската автономност на една кола-другото са теории :wink:

:да:

Потребителски аватар
The Bear
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот The Bear » Вто 30 окт 2007 19:36

dobrinb написа:Сменяй, че е голямо дърво, ако се пукне на дълъг път, и докато разбереш, току виж е заминало карето.

Ще ги погледна пак, май наистина е по-добре да ги сменя. Аз затова не обичам кола с предно, ама...
Къде да купя качествени? Имам предвид в София.

Върни се в “Дизелови агрегати”