Преди месец писах за акта за скорост който ми съставиха.Понеже темата се оспами, пускам тази с крайния резултат.С две думи, както си карах с разрешените в извън населено място 90км/ч се появи знак с ограничение 50км/ч., който не спазих.Законодателят е казал че не може да се ограничава еднократно скоростта с повече от 30км/ч, а когато това е необходимо трябва да има дублиращи знаци през 20км/ч!
Ето и Възражението ми, което накара Началника да анулира акта.
До Началника на РПУ-МВР гр.Троян
ВЪЗРАЖЕНИЕ
от.....
Относно: Акт 376564 от 23.09.2007г
Господин Началник категорично възразявам срещу така съставения ми акт.
Пътния възел на, който ми бе съставен акта, е обозначен със знак В26(50км/ч) в нарушение на чл 79 ал.2 от Наредба №18 от 23.07.2001г за сигнализацията на пътищата с пътни знаци, ДВ брой 73/2001г., измен. и доп. бр.18/2004 и бр.109/2004г.
Според приложение 16 към чл.79ал.2 е необходимо на 65м преди знака В26(50км/ч) който съм нарушил, да има друг знак В26(70км/ч)!
Липсата на такъв знак В26(70км/ч), не ми даде възможност навреме да намаля скоростта, още повече че и освен дискомфорта от рязко натискане на спирачки, можех да създам предпоставки за ПТП.
Надявам се да анулирате акта, което ще спести време и излишни разходи за съдебно дело.
С уважение:
Акт за скорост-Възражение-анулиране
- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Акт за скорост-Възражение-АНУЛИРАНЕ
K22 написа:Ето и Възражението ми, което накара Началника да анулира акта.
Милослав написа:Ма какво ме занимаваш с каква молба си пуснал?
Цяла тема - за какво!?
Аман!
Анулиран му е акта. На мене така преди време в кочериново ми треснаха един акт зад един знак и ако го бях направил тоя номер щях да мина метъра, ама от каде да знам
-
- Автомобил:
- Двигател:
БРАВО К22!!!
Само така. А темата е нужна, защото:
1. Много малко хора знаят за този детайл, а е пълно с такива "незаконни" ограничения, и говедата точно там дебнат;
2. Важно е всеки да види че може и трябва да се води борба с паразитите.
3. Начинът на формулиране на жалбата е полезна информация - не всеки ще си я оформи добре сам.
Само така. А темата е нужна, защото:
1. Много малко хора знаят за този детайл, а е пълно с такива "незаконни" ограничения, и говедата точно там дебнат;
2. Важно е всеки да види че може и трябва да се води борба с паразитите.
3. Начинът на формулиране на жалбата е полезна информация - не всеки ще си я оформи добре сам.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Акт за скорост-Възражение-АНУЛИРАНЕ
K22 написа:Ето и Възражението ми, което накара Началника да анулира акта.
Супер си!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”