Акт за скорост-Възражение-анулиране
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
Отстояването на правата е принципен въпрос.По пътя от Троян до Ловеч , например е пълно със забравени ограничителни знаци и знаци с необозначено разстояние на действие.Това е една от причините водачите да не ги спазват! Освен това неспазването на ограничаване на скоростта през 20км/ч, превръща карането във рали и създава предпоставки за ПТП.Освен че икономисах глоба от 50лева, се надявам целия път Троян -Ловеч да бъде знаково сигнализиран според Закона.
- Stefan
- R.I.P Madcap
- Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
- Двигател:
Незнам за вас, но на мен това ще ми е от голяма полза. Всеки ден като отивам на работа, минавам през две такива ограничения в едната посока и пак през тях навръщане. Разрешената извън градска скорост е 90км/ч а покрай двете бензиностанций ограничението е 40км/ч като предупреждението е само от един знак. Днес специално му обърнах внимание на това
Сега ще си разпечатам тези възражения на един лист и ще си ги сложа в колата за всеки случай
Колега, още веднъж благодаря за това инфо

Колега, още веднъж благодаря за това инфо

- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
Открих още нещо което е полезно да се знае:
Наредба № 16 от 2001 г. за временната организация на движението при извършване на строителство и ремонт по пътищата и улиците
-------------------------------------------------------------------------------
Чл2(3) Сигнализацията се премахва след приключване на строителството или ремонта, или след
отстраняване на аварията, предизвикала поставянето й.
Чл47 (2) Пътните знаци А30 "Двупосочно движение", В24 "Забранено е изпреварването на автомобили и мотоциклети с кош" и В26 "Забранено едвижението със скорост, по-висока от означената" се повтарят:
1. на автомагистрали, когато работният участък е с дължина, по-голямаот 500 m - на всеки 500 m;
2. на двулентови пътища или улици, когато работният участък е сдължина, по-голяма от 300 m - на всеки 300 m.
Тази Наредба16 не знам, дали изобщо някъде се спазва.
По пътя Плевен -Никопол например са цапнали само една табела "пътя в ремонт 6км", и ограничение 40км/ч.Парадокса е, че срока за ремонта е 3години
и работниците бачкат до като свършат парите , след още няколко месеца пак почват...
Наредба № 16 от 2001 г. за временната организация на движението при извършване на строителство и ремонт по пътищата и улиците
-------------------------------------------------------------------------------
Чл2(3) Сигнализацията се премахва след приключване на строителството или ремонта, или след
отстраняване на аварията, предизвикала поставянето й.
Чл47 (2) Пътните знаци А30 "Двупосочно движение", В24 "Забранено е изпреварването на автомобили и мотоциклети с кош" и В26 "Забранено едвижението със скорост, по-висока от означената" се повтарят:
1. на автомагистрали, когато работният участък е с дължина, по-голямаот 500 m - на всеки 500 m;
2. на двулентови пътища или улици, когато работният участък е сдължина, по-голяма от 300 m - на всеки 300 m.
Тази Наредба16 не знам, дали изобщо някъде се спазва.
По пътя Плевен -Никопол например са цапнали само една табела "пътя в ремонт 6км", и ограничение 40км/ч.Парадокса е, че срока за ремонта е 3години

Последна промяна от K22 на Сря 31 окт 2007 12:22, променено общо 1 път.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Браво Кало, полезно нещо си писал.
И аз съм на мнение(а и съм го писал не един път във форума), че трябва да си отстояваме правата и да направим нещо, с което да постигнем по-прецизно и с по-малко предпоставки за катастрофи движение по пътищата.
Това е един от начините.
Сега остава и в твоята община да си свършат работата, с поставяне на подходящите знаци на съответните места. Съмнява ме обаче КАТ да предвижи въпроса, въпреки че "топката" е в тях.
И аз съм на мнение(а и съм го писал не един път във форума), че трябва да си отстояваме правата и да направим нещо, с което да постигнем по-прецизно и с по-малко предпоставки за катастрофи движение по пътищата.
Това е един от начините.
Сега остава и в твоята община да си свършат работата, с поставяне на подходящите знаци на съответните места. Съмнява ме обаче КАТ да предвижи въпроса, въпреки че "топката" е в тях.
- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Акт за скорост-Възражение-АНУЛИРАНЕ
При полицейския пост на главен път Е80 при град Сливница има две ограничения на 50 км/ч,при движение по автомобилен път с разрешените 90км/ч едното заради самия пост а другото заради бензиностанция почти ведната след поста.И двете ограничения са незаконни,но полицайте си лапат на гърба на чужденците.
Архивисте.
Прав си, ама малко хора се сещат за това и си ги друсат.
ПП:Мини да видиме пасатот най-накрайот бе
Само минаваш, не искаш да спреш.
ПП2:Сега се сетих.
На магистрала "Тракия" при една бензиностанция(не си спомням къде точно беше) има ограничение 80.
Куку...а аа куките де дремят там най-редовно с радара.
Да паднеш от 130 на 80 изведнъж си е рисковано, ако някой те напъва отзад.
Дали може да се поспори с тях при евентуално спиране на база на горе изложените факти?
Прав си, ама малко хора се сещат за това и си ги друсат.
ПП:Мини да видиме пасатот най-накрайот бе

Само минаваш, не искаш да спреш.

ПП2:Сега се сетих.
На магистрала "Тракия" при една бензиностанция(не си спомням къде точно беше) има ограничение 80.
Куку...а аа куките де дремят там най-редовно с радара.
Да паднеш от 130 на 80 изведнъж си е рисковано, ако някой те напъва отзад.
Дали може да се поспори с тях при евентуално спиране на база на горе изложените факти?
Последна промяна от Nafta на Пет 16 юли 2010 14:36, променено общо 1 път.
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
На входа на Пазарджик шосето от Белово / стария международен път / има знак 40кч/ч знак за светофар.
Парадокса е, че най-близкия светофар е след 2км.
Парадокса е, че най-близкия светофар е след 2км.
- kjm
- Автомобил: audi a3
- Двигател: ALH
То и на пътя между Албена и Балчик има знак за светофар,а на близкия е в Каварна
-
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
Темата е много полезна. Браво за отстояната гражданска позиция!
Въпреки всичко, апелирам към колегите при такива знаци, било то и "незаконни" да се опитате поне да намалите скоростта. Съгласете се с мен, че в повечето от случаите те са поставени на действително опасни места. Мислете за опасността не толкова за акта. Човешкия живот е много по-ценен от 50, 100 и пр. лева.
Въпреки всичко, апелирам към колегите при такива знаци, било то и "незаконни" да се опитате поне да намалите скоростта. Съгласете се с мен, че в повечето от случаите те са поставени на действително опасни места. Мислете за опасността не толкова за акта. Човешкия живот е много по-ценен от 50, 100 и пр. лева.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”