Проблем със смяна на предавките 1,R

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
valdo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем със смяна на предавките 1,R

Мнениеот valdo » Чет 18 авг 2005 20:04

Колата е голф 2, 1.8 GT.
След смяна на рейката ми се затрудни сериозно вкарването на първа.Постепенно започна хич да не ще да влиза, направо си праскаше задна или трета. Говорим за петстепенна скоростна кутия.

Системата от лоста до скоростната кутия се състои от щангички, ябълковидни болтове и лостчета. На дългата щанга и светих маслото, защото и счупих едни зъбчета, предпазващи я от изваждане. Смених я, но новата е по-къса с половин сантиметър. В момента полжението е такова, че вече нямам задна (маа му ша... аааааа д****а №@^$%^@ :? ). За сметка на това си имам първа, която се вкарва със средносилен ритник и е на позицията на задната, а втора е пак с ритник, на отсрещната страна. Като казвам ритник, имам предвид, че лостът трябва да се натисне надолу, за да хлътне, все едно е за задна.

Сега малко допълнения. Механизмът се закрепва за рейката посредством планка с три болта (пардон - винтове). Пита се дали с разхлабването им тая планка има някакъв луфт, позволяващ наместване?:roll: Много е просто да го пробвам, но само на пръв поглед, защото нямам нито канал, нито подходящи инструменти за бъркане. И още - при положение, че новата щанга е по-къса, логично е предавките да се променят. Това възможно ли е да бъде коригирано от разни болтове? :roll:

А сега ще си тръгвам от работа и се моля да няма никой пред мен, щото ще трябва да бутам :banghead:

Потребителски аватар
valdo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valdo » Чет 18 авг 2005 23:53

Хм...

Потребителски аватар
popeye
Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
Двигател: AMX 193hp 2771cc
Контакти:

Мнениеот popeye » Пет 19 авг 2005 9:29

сложи си щанга с подходящ размер

Потребителски аватар
niki_vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niki_vw » Пет 19 авг 2005 11:46

Половин сантиметър е много голямо несъответствие в дължината намери си вярната щангичка .Дано не си изхвърлил старата за да можеш да премериш вярно дължината

Потребителски аватар
valdo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valdo » Пет 19 авг 2005 16:17

Готов съм!!! :lol:
Като отидох на баланс на предницата, го оправиха. И беше много проста работа, мамка му, почти се бях сетил и аз. Дължината на щангичката не е проблем, защото това може да се регулира с ъгъла на лоста, който се закрепва на "Г" за лоста, вървящ под купето (на другия му край е лоста на скоростите - онова с топката, дето се държи с ръка :) ) Много лостове станаха, но другояче не мога да го обясня.

Благодаря на отзовалите се и се учудвам, че цял клуб не можа да даде някоя идейка... :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”