Какво мислите за скобите по охладителната система на vw?
- тръба
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Какво мислите за скобите по охладителната система на vw?
Мен много,ама много ме изнервиха и ги смених всичките.

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Всеки път пада неравна борба, в която ме побеждават. Изпочупвам си маникюра и педикюра докато сваля 1-2 скоби. Някои много ме ядосаха и ги смених....последно с тръбен ключ ги борих....с клещи гарги ги борих.....интересно ми е какъв е инструмента за тях в сервиза....не вярвам да пада такава неравна борба и там...
- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
- Petyoffy
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CBBF 2012
sashobas написа:Това са едни много добри скоби.На по двадесет години и не изпускат.А тези дето си ги сложил ако ти се наложи да развиеш един два пъти и ще потекът.По добре си върни оригиналните.Със подходящи клещи тип гарги се монтират и демонтират без ядове.
Доказали са се с времето. За всяко нещо си има чалъм.
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Ето това е оригиналния туул.
А най-лесно в любителски условия става с клещи тип чирак, защото имат фиксация и си разнасяш скобата без усилие колкото си искаш.

А най-лесно в любителски условия става с клещи тип чирак, защото имат фиксация и си разнасяш скобата без усилие колкото си искаш.

Последна промяна от L&R на Сря 31 окт 2007 18:45, променено общо 1 път.
-
jerrry
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има си причина тия скоби да са този тип и тя е че ако налягането в охл. система са повиши много(напр.пробила гарнитура или спукана глава)те се разтварят от налягането и течността избива от там,а не да се спукат сума си маркучи.Аз много се дразня на някои сервизи които безпричинно ми смениха няколко скоби за някой лев отгоре 
- petarkolev
- Автомобил: Jetta II 1.8
- Двигател: RP
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
jerrry написа:Има си причина тия скоби да са този тип и тя е че ако налягането в охл. система са повиши много(напр.пробила гарнитура или спукана глава)те се разтварят от налягането и течността избива от там,а не да се спукат сума си маркучи.Аз много се дразня на някои сервизи които безпричинно ми смениха няколко скоби за някой лев отгоре
точно за това са еластични, а и не увреждат гумата и това под гумата
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
jerrry написа:Има си причина тия скоби да са този тип и тя е че ако налягането в охл. система са повиши много(напр.пробила гарнитура или спукана глава)те се разтварят от налягането и течността избива от там,а не да се спукат сума си маркучи.Аз много се дразня на някои сервизи които безпричинно ми смениха няколко скоби за някой лев отгоре
не отпускат, пука си маркуча, особено двадесет годишния...
и когато нямаш такива клещи в колата, въпреки, че имаш маркуч, нищо не можеш да направиш.... кофти, а?
- bomber
- Автомобил:
- Двигател:
batmilko написа:jerrry написа:Има си причина тия скоби да са този тип и тя е че ако налягането в охл. система са повиши много(напр.пробила гарнитура или спукана глава)те се разтварят от налягането и течността избива от там,а не да се спукат сума си маркучи.Аз много се дразня на някои сервизи които безпричинно ми смениха няколко скоби за някой лев отгоре
не отпускат, пука си маркуча, особено двадесет годишния...
и когато нямаш такива клещи в колата, въпреки, че имаш маркуч, нищо не можеш да направиш.... кофти, а?
Да...
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”