Блокирани задни врати PASSAT 5!

Техническа и сервизна информация за Passat
paradox
Автомобил:
Двигател:

Блокирани задни врати PASSAT 5!

Мнениеот paradox » Съб 27 окт 2007 19:26

От 3 дни съм собственик на Passat 5 1.8 -20V /125 к.с./ ADR.
Още докато го купувах забелязах, че има проблем с отключването на задните врати. (отключваха се когато си поискат). В момента са заключени и не се отключват нито с ключ, нито с бутона от алармата, нито с бутона на шофьорската врата.
Преди да се заключат проверих дали не е включена детската защитата за отваряне отвътре - не беше включена. Passat-а мисля, че с фабрична аларма, но не сам сигурен.

Никъде във форума не намерих описан такъв проблем.

Моля някой ако е имал подобен проблем да помага, тъй като в момента Пасата ми е двуврат, че даже и двуместен! :cry:
mod edit: dobrinb

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 27 окт 2007 19:42

търсачка

кабели, машинки, комфорт модул... все такива неща-без диагностика няма да се разбере точно.

paradox
Автомобил:
Двигател:

На Доктор

Мнениеот paradox » Съб 27 окт 2007 19:47

Прерових целия форум. Явно ще се наложи да я водя на доктор.

Потребителски аватар
dpassat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dpassat » Нед 28 окт 2007 18:50

Този доктор Ваското1 ще ти свърши работа има много тънкости които без диагностика или чалъм не стават. Във фирмен сервиз - ще те оръсят здраво а може да е нещо дребно :lol:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 28 окт 2007 22:19

като за на4ало свали клемата на акумулатора за 10 минути и после пак пробваи

Потребителски аватар
drakano
Автомобил: S6 2.2TQ ABT
Двигател: AAN
Контакти:

Мнениеот drakano » Вто 30 окт 2007 10:44

Paradox приателю имаш същата кола като мойта така, че ще помагам.
Аз имах същия проблем но само със задна лява врата. Има няколко варианта на повредата но ако си малко по-сръчен ще се оправиш сам и ще си спестиш пари. Значи първо разглобяваш вратата - във форума е изписано много как, след това си проверяваш кабелите в маншоните защото са подложени на интензивно сгъване. Ако те са наред стигаш до монолитното тяло което е самата брава, то е закачено към жилото на бравата отвън за да го откачиш има един жълтеникъв болт който е отстрани на вратата под гуменото и уплътнение развива се с торкс или еврейска звезда.След като си го развил издърпваш бравата леко и виждаш как е захванато откачаш го и си готов.
Ако имаш грижи търсачката, ако не взимаш това монолитно тяло и разглеждаш внимателно дали микро ключето което се пада отдолу и е свързано със син и червен кабелчета. Ако то не е в ред го сменяш продават се по магазините.Ако е ок внимателно разглобяваш тялото то се държи на 5-6 винчета и се дели на две части механична и електронна където е моторчето, вътре има малка платка на която се запоява конектора за кабелите с едни плоски шинички.Е това нещо при мен се беше разпоило от вибрации и не даваше контакт.Гледай много внимателно и на светло защото едвам се забелязват пустите му студени спойки.

rallyfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rallyfan » Сря 31 окт 2007 13:48

И аз го имам същия проблем.И съм изчел съветите за отсраняването му, но тук има един друг проблем и той е ,че врата е заключена и няма как да се отвори.Ако има някакъв начин за отварянето и, моля кажете.Благодаря ви!

Потребителски аватар
drakano
Автомобил: S6 2.2TQ ABT
Двигател: AAN
Контакти:

Мнениеот drakano » Сря 31 окт 2007 17:06

Добре а вратата от вътре изобщо ли не може да се отвори защото връзката между ключалката и вътрешната дръжка е изцяло механична.Провери пак защитата за деца да не е нещо включена ако не е не знам за първи път ще е да не може изобщо да се отвори вратата.Ако нищо не помага при Vaskoto1, той е доктора.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Сря 31 окт 2007 17:18

Според мене колегата не може въобще да я отвори врата, камоли да я разглабя.
И мене едната така ми беше блокирала.
Значи това се случва когато вътре е пренатегнато жилото до колкото вдявам.
Пробвай от вътре от дръжката два пъти - обикновенно така става. Но на мене един път ми се случи да не стане. Тогава решението е да се разходиш до Перник и обратно и от сътресенията по така наречение Е79 предполагам ще се отвори после:)
При мене на диагностика не излезна проблем, защото е механичен:)
А моята блокира защо вратата беше леко отворена и не се заключи със централното, и понеже акъл море глава паве - отворих вратата, татиснах палчето и я треснах и не иска да се отвори. СЛед време по паветата си се отвори :)

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Нед 24 фев 2008 17:51

Та с две думи така ми се заключи задна дясна врата че въобще не иска по никакъв начин да се отвори.
Моля помагайте, гледах кората на другата врата амам има един торс отдолу дето незнам какк да го развия без да отворя вратата, та горе доле не мога да сваля кората.....
някакви хитри идей? :arrow:

rallyfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rallyfan » Вто 26 фев 2008 16:39

Колега и моята врата беше заключено но става да се свали кората без да се отваря вратата . Може да се бръкне отдолу между уплътнението и кората и да се развие (става изпробвал съм го).Вече най трудното е ако и след като свалиш корите и стигнеш до ключалката е ако пак не се отваря как да свалиш самата ключалка, че е не може без да е развит онзи жълт болт.

Потребителски аватар
walentin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот walentin » Вто 26 фев 2008 19:58

rallyfan написа:Колега и моята врата беше заключено но става да се свали кората без да се отваря вратата . Може да се бръкне отдолу между уплътнението и кората и да се развие (става изпробвал съм го).Вече най трудното е ако и след като свалиш корите и стигнеш до ключалката е ако пак не се отваря как да свалиш самата ключалка, че е не може без да е развит онзи жълт болт.
Може и да се бръкне отдолу /между вратата и прага/много внимателно с един специален "кози крак" се казва, но требе да е по-дълъг.

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Вто 26 фев 2008 23:12

преди да сте строшили нещо се обадете на ваското 1

Потребителски аватар
Malok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Malok » Сря 27 фев 2008 0:25

rallyfan написа:....., че е не може без да е развит онзи жълт болт.

Може без да се развива болта ама трябва да си сръчен ,след като свалиш и двете кори може с рака да се бръкне и да се откачи тази мека връзка между дръжката и бравата ,правил съм го .

rallyfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rallyfan » Сря 27 фев 2008 9:07

Прав си колега, обърках се исках да каже че не може да се свали бравата без да се развият болтовете които държат самата брава,затова трябва да е отворена вратата.

Върни се в “Passat”