Купих първата си кола - Passat - B4 - моля за съвети.

Техническа и сервизна информация за Passat
pdonev
Автомобил:
Двигател:

Купих първата си кола - Passat - B4 - моля за съвети.

Мнениеот pdonev » Чет 01 ное 2007 10:53

Здравейте колеги, във форума съм от около 2 месеца. Тези дни купих първата си кола - Пасат - произв. септ. 94г. 1.8mi. Под влиание на мненията във форума (и липсата на собствен опит), търсих само тази марка и мотор и нищо друго. Затова си го и платих по-солено... но важното е че ми харесва :) . Сега доиде ред на основните консумативи - ремък, ролка, масло, вече съм доста на червено, така че зимните гуми ще почакат...
Моля за съвет, къде мога да ги сменя на добра цена и прилично качество. По-добре ли е да си ги купя предварително (кои марки и от кои магазини) или да разчитам на цената и качеството от предложения сервиз? Живея зад кино Арена - "Св. Троица", така че ако е по-наблизо - още по-добре. Благодаря предварително.

Ето и малко снимки по традиция: http://picasaweb.google.bg/pdonev/94

Последна промяна от pdonev на Чет 01 ное 2007 11:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Чет 01 ное 2007 10:54

Хеед-91
премести в технически за пасат

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Чет 01 ное 2007 10:56

честито, колега! само да те радва ти пожелавам. за мнения за колата, разгледай в раздел "пасат", а за сервизи - "сервизи за VW".

Потребителски аватар
fena_vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fena_vd » Чет 01 ное 2007 11:56

Колега поздравления за колата,ползвай я със здраве.Сподели колко я плати и от къде я взе, защото и аз търся но намирам само бараки.или двулитрови.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Чет 01 ное 2007 11:58

В Хеед-91 не деряха ли мноо яко ? Чух едни цени наскоро за смяна на водна помпа, ако е истина направо:horror:. Или има някой тука от форума дето бачка там и за това на всички първата им приказка Хеед-91 :gruebel :stumm

P.S. Тъй като нямам лични впечатления от този сервиз, се извинявам ако се изказвам некоректно.

Последна промяна от dj_tuhla на Чет 01 ное 2007 12:36, променено общо 1 път.

pdonev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pdonev » Чет 01 ное 2007 12:04

От Горубляне. След много гледане на захабени коли, тази беше по-прилична, с газова уредба Landi сложена в Италия. Свалиха ми я от 6600 на 6000 лв. и аз "скочих с двата крака" :?

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Чет 01 ное 2007 12:20

dj_tuhla написа:..:. Или има някой тука от форума дето бачка там и за това на всички първата им приказка Хеед-91 :gruebel :stumm

Има. Да. Даже са 2-ма. Барабар с шефа на сервиза. Хората са точни. И шефа прави отстъпки.И то сериозни. Ако искаш само мога да спомена, колко ми взеха за смяна на всички гърнета барабар с труда. Ако намериш подобна цена в нормален сервиз - пиши на лични. Само недей да ми споневаш арабите по симеон

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 01 ное 2007 13:40

Аз лично не съм особено доволен от труда в Хеед'91 като качество (като цена си е нормално) понеже ми омръзна да ходя да се разправям за едни и същи неща които в крайна сметка смених просто отново и намерих причините за проблемите (прищипани О-пръстенчета по охладителната система и т.н.)
В крайна сметка да отговоря конкретно - като части аз процедирам така :
-ако е отговорна част (различна от конзола за патрон за запалителния ключ или кутия за филтър за климатик и т.н.) пазарувам само от Елит Кар.Там имат огромен избор,предлагат и различни марки,Bosch-a е Bosch (и то са много качествени нещата на марката).Потдържат по-високи цени за някои неща ама си заслужава.Работят и по поръчка (включително и за старите автомобили)
Адреса е горе-долу на ъгъла на Сливница и Христо Ботев.Като се движиш по Ботев в посока централна гара малко след кръстовището със сливница отляво.до магазина има бакна ДСК.
-ако не е отговорна част (ключе за лампата в багажника примерно) си позволявам да си взема откъдето и да е (Ауто + на Симеон малко след пресечката с Ботев в посока към Константин Величков отдясно).
Също ауто + има в твоя район - след като минеш моста за към Люлин отдясно в един блок.
Успех!

Jivko73
Автомобил:
Двигател:

Passat

Мнениеот Jivko73 » Чет 01 ное 2007 16:11

Честито-Пасата е приказка.Виждам,че си от София-обади се на някой от клубните майстори-Ваското,Никси.Че може да налетиш на някои "майстори"...Всички сме си патили от такива.

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Чет 01 ное 2007 21:28

fena_vd написа:Колега поздравления за колата,ползвай я със здраве.Сподели колко я плати и от къде я взе, защото и аз търся но намирам само бараки.или двулитрови.

Мога да ти препоръчам една като моята :wink: Ако искаш - на лични.

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Чет 01 ное 2007 22:31

Много убавка.Айде честито :)Много безаварийни.

Потребителски аватар
Geleto
Контакти:

Мнениеот Geleto » Чет 01 ное 2007 22:35

pdonev написа:От Горубляне. След много гледане на захабени коли, тази беше по-прилична, с газова уредба Landi сложена в Италия. Свалиха ми я от 6600 на 6000 лв. и аз "скочих с двата крака" :?

Малко си се набутал ама със здраве да си я караш!

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 02 ное 2007 0:06

Е аз като взех В3 93-та за 4000 какво да кажа :)
Нямаше газ ама с ел пакет (комфорт версията),климатроник и страшно запазена.
Важното е колегата да си я харесва и да си го слуша!
Успех!

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пет 02 ное 2007 0:34

Geleto написа:Малко си се набутал ама със здраве да си я караш!

Преди три години баща ми даде 7500 за пасата и длго време се чудих дали не се е набутал. След като вече две години и половина го карам аз знам че си е заслужавал парите.

Потребителски аватар
Geleto
Контакти:

Мнениеот Geleto » Пет 02 ное 2007 12:16

Winner25 написа:
Geleto написа:Малко си се набутал ама със здраве да си я караш!

Преди три години баща ми даде 7500 за пасата и длго време се чудих дали не се е набутал. След като вече две години и половина го карам аз знам че си е заслужавал парите.

Ако е бил обслужен - да! Аз моя го взех за 5000 също преди 2 години. Като сложим обслужване, гуми , газова и т.н. пак излиза толкова. Общо взето колата си заслужава парите защото е желязна и идеално ми служи като семейна кола :wink:

Върни се в “Passat”