Какво мислите за скобите по охладителната система на vw?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen

винаги се затруднявам с "въпрос на анкетата"

перфектни са
62
73%
отвратителни са
23
27%

Общо гласове: 85
Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Чет 01 ное 2007 9:41

Скобите са перфектни,а за тях гаргите са перфектни mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 01 ное 2007 12:20

Аз мисля,че тук се разпространяват два мита,които просто противоречат на законите на физиката:
1.При налягане скобите поддават и пазят гумените приводи от пръскане....как????? когато гумата е далеч по-разтеглива и неустойчива на налягане от стоманизираните скоби(особено остарялата гума!!-която дори не и разтеглива).....
2.Скобите остават стегнати дори и при 15 годишна експлоатация....ами нека техниците да кажат коя пружина(защото скобите са на този принцип) запазва непромена силата си на разтягане независимо от експлоатационния период?
Лично мнение:Скобите са много добри и удачни за първичната сглобка на автомобила(бързо,лесно и сигурно поставяне) и крайно неподходящи за автомобил втора ръка на който често се налага монтаж и демонтаж на съединенията......
М.....ка им и скоби!(да ме прощавате!)

Потребителски аватар
Birdie
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Birdie » Чет 01 ное 2007 12:55

joker написа:Лично мнение:Скобите са много добри и удачни за първичната сглобка на автомобила(бързо,лесно и сигурно поставяне) и крайно неподходящи за автомобил втора ръка на който често се налага монтаж и демонтаж на съединенията......
М.....ка им и скоби!(да ме прощавате!)

Абсолютно вярно и точно мнение! Повече няма какво да се каже!

jerrry
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jerrry » Чет 01 ное 2007 15:17

ANNIHILATOR написа:Това че ще отпуснат при по високо налягане според мене не е вярно.

Видях го лично когато на магистрала Хемус преди време пасатора спука главата.Всъщност аз не предполагах че това е повредата-колата просто загря повече и се включи лампата за прегряване.Слизам без да гася мотора и гледам фонтани от половината съединения.Така че колеги,изпитано е.Ако бяха други скобите щеше да гръмне някой маркуч :idea:

Вярно-каляските са ни старички и който не иска да носи инструменти със себе си да смени всичко де що е гумено(и не само) по колата,за да не го прави на пътя,но така къде ще му излезе края :?

scruc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scruc » Чет 01 ное 2007 15:26

Скобите са си перфектни а това че някои не могат да се справят с тях си е съвсем друг въпрос :lol: Анкетата си казва думата.

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Чет 01 ное 2007 21:03

Колега когато бачках в сервиз веднъж в месеца ми идваше кола на която такава скоба е сложена там където няма бъркане. Повярвай ми скобите на винт са по-добри в такава ситуация не че са по-качествени просто са много по удобни за монтаж и демонтаж. Но за лесно достъпно място и аз съм за оригиналните скоби

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Чет 01 ное 2007 21:05

svetlin написа:Колега когато бачках в сервиз веднъж в месеца ми идваше кола на която такава скоба е сложена там където няма бъркане. Повярвай ми скобите на винт са по-добри в такава ситуация не че са по-качествени просто са много по удобни за монтаж и демонтаж. Но за лесно достъпно място и аз съм за оригиналните скоби

има бъркане я виж оригиналния инструмент, че е с жило не случайно, друг е въпроса дали го има в сервиза :)
Изображение

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Чет 01 ное 2007 21:24

Имше го колега но и с него се мъчих половин час да я махна скобата а да не говорим на какво ми приличаха ръцете после

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Чет 01 ное 2007 21:33

joker написа:2.Скобите остават стегнати дори и при 15 годишна експлоатация....ами нека техниците да кажат коя пружина(защото скобите са на този принцип) запазва непромена силата си на разтягане независимо от експлоатационния период?

Май не си разбрал какво искам да кажа.
Определено всички пружини със стареенето губят своите качества на такава.
Смисала на това което писах е че при олягане на маркуча при винтовата може да се наложи донатягане, докъто при оригиналните няма тази необходимост тъй като тя сама компенсира хлабините от олягането.

Що се отнася до ослабването на скобата като пружина съм сигурен, че е нищожно дори и след 20-30 г.

Имше го колега но и с него се мъчих половин час да я махна скобата а да не говорим на какво ми приличаха ръцете после

На VW ли си се измъчил да свалиш скобата или на някоя французойка

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Чет 01 ное 2007 21:42

Ми конкретния случай беше на един Range Rover

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”