За показанията на бензиномера

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

За показанията на бензиномера

Мнениеот Anbuch » Чет 01 ное 2007 13:50

Първо искам да се извиня на един колега ,че позвам негова снимка за основа,но не ми се ходи да снимам сега. Ако има претенции към авторски права, да ми пусне едно Л.С. да се разберем mhihi

Изображение

Много ,често ми се налага да пресмятам колко място имам в резервоара и затова се обръщам за помощ към вас!
Ако имате наблюдения какво количество бензин сте изразходвали на 5-те позиции на стрелката на бензиномера : споделете.
Първа позиция не ми е толкова важна ,защото през първите 10 литра стрелката не ми помръдва и едва ли е много точна ,но после стрелката тръгва с безмилостна скорост към червената зона.
Аз единствено имам точни впечетления ,че при позиция :

2- съм изразходвал точно 16 литра бензин

(под позиция 5 имам впредвид началото на червената зона

Потребителски аватар
orelko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orelko » Чет 01 ное 2007 13:53

Лъже... ориентировачна е просто. На мен ми показва едно. Гася, паля и показва друго. Показанията са близки, ама не са на едно и също ниво..

Потребителски аватар
orelko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orelko » Чет 01 ное 2007 13:53

orelko написа:Лъже... ориентировачна е просто. На мен ми показва едно, gася, паля и показва друго. Показанията са близки, ама не са на едно и също ниво..

Сори... грешка стана :cry:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Чет 01 ное 2007 14:02

Абе така е ,ориентировачни са и я има тая работа с "гася и паля" ,ама вече 3 пъти зареждам когато съм на позиция 2 и пълня между 16 и 16.5 литра всеки път

Потребителски аватар
nasodotcom
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nasodotcom » Чет 01 ное 2007 18:37

Бате сложна работа е. Има някава граница +- около 3-3.5 литра, които като ги сипеш и стрелката не мръдва...това е направено като се катериш по наклони и бордюри стрелката да не играе много много има някакъв аванс ако мога така да се изразя. Примерно като съм на най-долната черта (5) и сипя съвсем малко бензин 5-6лв остава там и след 10км компа като усети, че наистина има повече бензин(а не е от наклона) стрелката се вдига...Отделно от това при всяко палене, незнайно защо колата винаги показва една идея по-надолу. Истината при мен е, че като стигне стрелката долната граница 5(лампата свети от 25км горе-долу) и сипя 5-5.2л(10лв) стрелката стига точно над 4. Ако сипя 60лв обаче, стрелката стига 3мм под 1 :shock а остават още поне 10л в резервоара...Забелязал съм също, че ако се сипва за по-малко пари от 10лв колонките много лъжат. Също така свалях бензиновата помпа при Васко за почистване на цедката и позачистих пистите на бензиномера и се поосвести малко...

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”