Association of Drivers Against Daytime Running Lights ?!?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Vanu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vanu » Чет 01 ное 2007 15:04

даам, определено 50kW мотор си вдига драстично разхода от още 50W товар от крушките (някъде толкова е, нали?), направо спъва колата отвсякъде :lol: Аз карам само на къси, винаги, дайте да се виждаме по улиците...

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Чет 01 ное 2007 15:12

Ето и обобщение: закона е закон, трябва да се спазва, макар и да е тъп. А затова кой прави законите - сещате се ! Аз ще карам с запалени фарове макар да ми е криво. Толкова ! Нека да не се нападаме излишно заради предпочитанията на един или друг.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 01 ное 2007 15:15

Cherepaha написа:
musura написа:Само аз ли не виждам никъде сред изброените фактори за ПТП неща като лоша пътна обстановка

Кво значи "лоша" пътна обстановка?

каква лоша пътна обстановка???Не сте ли обръщали внимание ,че при рязко влошаване на пътните условия всеки се стряска и почав да кара внимателно....краен резултат намаляване на тажеките ПТП...
Най-тежките ПТП стават на хубави равни пътища от самонадеяни подражатели на Михаел Шумахер, забравили за физичните закони(ако въобще са ги познавали някога)....НЕПРАВИЛНО ИЗПРЕВАРВАНЕ!!!!....ТО Е ПОСОЧЕНО НА ПЪРВО МЯСТО В СТАТИТИСТИКАТА.....
Аз с удоволствие бих надупчил цялата пътна настилка и тогава ще видите как катастрофите рязко ще намалеят :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
kiril_p
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kiril_p » Чет 01 ное 2007 15:45

Аз също съм против светлините през деня. Определено е по добре пешеходците да се движат с дрехи със светлоотразителни елементи особено вечер, отколкото автомобилите да се движат през деня светейки. Сега освен задължителното пускане на фарове се опитват да ни пробутат и това че понеже видите ли вече е 1.11 трябва да сме задължително и със зимни гуми и със казанче пълно със зимна течност на чистачките. Е това вече наистина е върха. Защо да бързам да слагам зимните гуми при условие, че средните дневни температури определено са около и над 10 градуса? Хубаво било да сме с 4 зимни гуми. Няма спор - хубаво е наистина. Но при условие че една свястна гума е поне 100 лв? Ами да ни купят на всички по 4 зимни гуми от КАТ пък ние ще си ги сложим. Писна ми да ме правят на идиот! Имам си зимни гуми(макар и 2 само) имам си зимна течност за чистачки, имам си и крушки поне 3 комплекта. Но съм достатъчно голям и отговорен за да мога да преценя кога да ги използвам! Изказах се!

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Чет 01 ное 2007 17:29

psstv18rp написа:Е, определено е вярно че пуснатите светлини карат човека или да си отмести погледа изобщо от тази зона (и да пропусне нещо) когато са прекалено интензивни, или напротив - ненужно привличат вниманието. Не се бях замислял досега, но благодарение на тази тема днес обърнах внимание на този факт. :-)

Докато карах по нормална улица с натоварено насрещно - инстинктивно отвръщах поглед от насрещното защото фаровете ми дразнеха очите и изобщо не гледах на там, освен ако си го наложех специално. А това не е добре.

От друга страна, после при движение по бул. България под околовръстното, където има мантинели и насрещното движение не би следвало изобщо да ме интересува, сега заради фаровете непрекъснато ми привличаше вниманието. Което също не е добре.

Разликата в двата случая? В първия насрещните светлини са близо и се възприемат като дразнещи. Във втория - понеже са по-далеч и частично прикрити от мантинела, храсти и т.н. - привличат ненужно погледа.

Ти да не си инициатора на гореспоменатия сайт?
Аз мисля, че ако всички са с включени фарове е добре, но ако има един педал ,който пести 5 лв на година за да не си пуска смотаните фарове, тогава...... :beat_butt2
Още през 1984 във Финландия се караше на фарове целогодишно, да не сме по-умни от тях???

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Чет 01 ное 2007 18:04

Хора без работа ще кажа аз. Като седят и се чудят кво да правят викат на магарето чуш и се надяват то да тръгне :evil:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 01 ное 2007 18:11

kossel написа:Ето и обобщение: закона е закон, трябва да се спазва, макар и да е тъп. А затова кой прави законите - сещате се ! Аз ще карам с запалени фарове макар да ми е криво. Толкова ! Нека да не се нападаме излишно заради предпочитанията на един или друг.
:idea: :wink: :idea: :!:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”