Хилд...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Чет 01 ное 2007 16:04

Аз пък да ви кажа, понеже съм с една идея по-навътре в цялата работа, нещата не са точно така както се представят.
Хилд не е животозастраховащо дружество и поради тази причина не за длъжни да имат такъв капитал, какъвто им искат. Всички договори освен това се подписват пред нотариус и са абсолютно напълно законни. Хората които са сключили договор до един са доволни, защото както можете сами да се сетите всички са ги изоставили (имам предвид роднините). В един конкретен случай възрастен човек беше подписал предварителен договор с Хилд за което явно синовете са разбрали. След това дошли отнякъде (след като ги не им е пукало за човека около 10г.) и почнали да го ухажват. Той си помислил че нещата ще се оправят и отишъл и прекратил договора. След около месец и половина сам отишъл и направил нов (може да се сетите защо). След това беше много доволен.
Далеч съм от мисълта да съм защитник на Хилд, но не обичам като се каже нещо лошо за някой, веднага всички да скочат и да кажат-тоя е измамник. Разбира се е очевАдно че Хилд ще бъде на печалба, но никой ли не се сеща че в случая може би крадеца вика дръжте крадеца???Защото не знам дали знаете Хилд е чуждестранна компания която работи в друга държава, не е фирма която се е пръкнала вчера.
Сори за писането, може би нямаше смисъл, но както и да е :wink:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 01 ное 2007 16:17

dlug написа:.......

мдаа
това е другата гледна точка, която може да се защитава

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Чет 01 ное 2007 17:37

Че са мошеници това беще яасно още в самото начало.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 01 ное 2007 17:48

аве гледайте по нова сега дават шефката на хилд

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 01 ное 2007 18:10

Честно казано, аз не мисля, че бизнеса им е "пирамида". Наистина ми се струва неизгодно хората да ползват услугите им, понеже както каза Pichaga, ще е много по-изгодно да заменят жилището за по-малко и с разликата да се издържат ... Обаче се поставете на мястото на човек на 70 години - нямате енергия и желание да сменяте жилища, да уреждате ремонти, обзавеждане и да си сменяте приятелите с които сте били съсед цял живот... Много по-лесно за тях е да ползват Хилд...

А самите Хилд са на много добра печалба, ако бизнеса им потръгне, но кой в днешно време прави нещо даром? Комунизма отдавна го няма и трябва да свикнем, че за всичко се плаща.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 01 ное 2007 18:39

http://www.investor.bg/?id=56684 още по темата ... съгласен съм с написаното в края, такъв тип дейност би следвало да подлежи на надзор. Без него няма никаква гаранция, че условията на договора защитават клиента при събития независещи от него. Стари хора, които им е трудно да си сменят жилището, едва ли могат да си позволят качествена правна консултация, за да са сигурни в интересите си ... а сделката не е малка ...

Потребителски аватар
Божков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Божков » Чет 01 ное 2007 19:28

musura написа:човек на 70 години - нямате енергия и желание да сменяте жилища, да уреждате ремонти, обзавеждане и да си сменяте приятелите с които сте били съсед цял живот... Много по-лесно за тях е да ползват Хилд...

Какво пречи да тегли заем с ипотека и да го изплаща със взетата сума? Вярно оценката ще е на 70% от цената, но поне ще вземе 70% от стойността на имота в началото, а не 10%. А това че тоя "фонд" ще изчезне до 3-5 г. след началото на зарибяването е 999% сигурно. Освен това кой гарантира, че имота на човека няма да бъде препродаден и да дойде борческа група да го изхвърли? Какво като в някакъв си договор има обещание да си живее там - иди обжалвай и гони Михаля. 15-20 години са адски дълъг период и никой никъде не може да гарантира какво ще стане - дори в държави като САЩ няма гаранция за стабилност, а какво остава в такава като БГ?

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 01 ное 2007 20:42

Божков написа:Какво пречи да тегли заем с ипотека и да го изплаща със взетата сума?

Обикновенно това, че банките не дават ипотечни кредити на пенсионери :idea: Отделно, банките като отпуснат кредит, търсят погасяване... демек, ако нямаш други доходи е абсолютно безсмислено да теглиш кредит, защото е ясно, че няма как да го погасиш :idea:

Единственият вариант освен дружество тип "хилд" е да се продаде/замени имота за по-малък и срещу това да се вземе някаква сума. Обаче как човек да оцени колко години още ще живее и как да разпредели тази сума за вбъдеще? Дали да харчи по 1000 лева на месец и да му стигнат за 5 години или да харчи по 500 лева и да се подсигури за 10?

Каквото и да си говорим, ако човек не иска да остави имота си на децата си, варианта "хилд" никак не е лош, ако повярваме, че не е поредната измама :wink:

Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_forever » Чет 01 ное 2007 21:54

dlug написа:Аз пък да ви кажа, понеже съм с една идея по-навътре...

Ако може малко инфо, или от някой друг запознат, колко е месечният разход на Хилд, за даден пенсионер.....

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Чет 01 ное 2007 21:59

Очакваше се че ще излезе някаква пирамида-звучеше прекалено добре за да е истина

Потребителски аватар
Kimi_Raikonen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kimi_Raikonen » Чет 01 ное 2007 22:08

НЕ!
Звучеше прекалено като измама за да не е- аз поне го долових още от началото- тия боклуци- при русенските мангали в затвора, че нещо нямали булки напоследък... :lol:

Потребителски аватар
Божков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Божков » Чет 01 ное 2007 22:09

musura написа:
Божков написа:Какво пречи да тегли заем с ипотека и да го изплаща със взетата сума?

Обикновенно това, че банките не дават ипотечни кредити на пенсионери :idea: Отделно, банките като отпуснат кредит, търсят погасяване... демек, ако нямаш други доходи е абсолютно безсмислено да теглиш кредит, защото е ясно, че няма как да го погасиш :idea:

Единственият вариант освен дружество тип "хилд" е да се продаде/замени имота за по-малък и срещу това да се вземе някаква сума. Обаче как човек да оцени колко години още ще живее и как да разпредели тази сума за вбъдеще? Дали да харчи по 1000 лева на месец и да му стигнат за 5 години или да харчи по 500 лева и да се подсигури за 10?

Каквото и да си говорим, ако човек не иска да остави имота си на децата си, варианта "хилд" никак не е лош, ако повярваме, че не е поредната измама :wink:

Идеята със заема е, че имаш парите на камара, ползваш ги за изплащането му - докъдето стигнат. А нали цялата работа е с идеята, че не ти остават повече от 10-15 години живот. Банката не губи, защото има ипотека. Спреш ли плащането си взема имота. Но все пак съответният пенсионер си има 70% от стойността на имота в брой, а не с мъгляви обещания как фондът ще му плаща и няма да изчезне. Какво ще стане когато Хилд-оподобен фонд обяви фалит? И на другия ден се окаже, че "притежаваните" от него имоти отдавна са препродадени?

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 01 ное 2007 22:12

стига ве..
измама не измама..
има адвокати, има договори има всичко.. четеш запознаваш.

лично аз, бих продал хапартаменто, бих си запазил лека пара за наем..
и останалите пари ги меткам на доверено управление в някой инвестиционен фонд ;)

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Чет 01 ное 2007 22:14

wili98 написа:стига ве..
измама не измама..
има адвокати, има договори има всичко.. четеш запознаваш.

лично аз, бих продал хапартаменто, бих си запазил лека пара за наем..
и останалите пари ги меткам на доверено управление в някой инвестиционен фонд ;)

Ти си моят идол :oops: :lol:

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Чет 01 ное 2007 22:18

това си е една голяма измама която я разбираме ние по младите но пенсионерите над 65 год. им звучи много хубаво и си мислят че са направили инвестицията на живота си!но реално не е така не се знае колко време ще живеят след ипотеката те защо не им правят застраховка живот :roll:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”