ДВГ 1.6 EZ издава странни звуци
- slavi777
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: EZ 1990
ДВГ 1.6 EZ издава странни звуци
Здравейте,колеги днес ходих при маистор и смених доста неща по колата:1.Ангренажен ремък с ролка;2.Масло и маслен филтър;3.Въздушен филтър;4.Горивен филтър;5.Ремъка на динамото и 6.Семеринг.Всичко 160лв с работа.Обаче после като си тръгнах усетих,че нещо вие отпред,спрях и се заслушах чува ми се като от динамото, ама пък в тая зона е и ангренажа с ролката така,че немога да определя точно от какво е.Не ми се вярва майсторът нещо да ме е преебал(роднина ми е !!!!)Мислех си да не са лагери на алтернатор ама,пък как така от веднъж ще започне да вие и то след смяната на тия неща.Та да ви питам някой ако има някакви идеи от какво може да е ще съм ви много благодарен 

- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Водната помпа и алтернатора се въртят от малкияп трапецовиден ремък, ако този ремък го откачиш и запалиш за кратко време, колкото да чуеш дали пак вие, можеш да елиминираш други фактори. Ако трапецовидня ремък не е натегнат колкото е необходимо може и той да вие, определянето на натягането е следното като го натиснеш с пръст с не големи усилия ( с 2-5кг. по книга ) трябва да потъне с 10мм. мястото е между генератора и водната помпа, не е желателно и да е пренатегнат, обикновено заминава водната помпа или генератора. Погледни тези неща. Успех и пиши 

- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
slavi777 написа:Запалих я без ремъка на динамото и виенето го нямаше.Проблема остава във водната помпа или динамото,по-скоро динамото защото виенето идваше по откъм него.Дали се продават само легери или трябва да го сменям цялото.И ако някой може да ме насочи.
Правят се. Има една особенност на задния лагер той е в пластмасова втулка и ако тя е заминала малко трудно се намира, но това е рядко.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”