Давате ли предимство на пешеходците?
- levonik
- Автомобил: T3 Caravele D
- Двигател: CS 1985
Brat, каква Монтана? Ела в златна Добруджа и гледай какви тротоари са направили за хората и как всички ходят по платното за да не се " калят" по стара традиция. Като големи бели птици са. И това от мало и голямо. Най страшното е, че е заразно - който дойде на море или за нещо друго и прихваща. Оправдания , дал Господ, но поне няма бой за места за паркиране и пешеходеца е защитен вид. Не съм видял, а като се замисля и не съм чул за глобен пешеходец. Явно държавата е много богата, щом се лишава от такъв доход. Да уточня, че същото важи и за ред други финансови линии - ученически вечерни часове, продажба на алкохол и цигари на малолетни, достъпа им до локали, и т.н. Явно хващат само тези, които няма къде и как да бягат. Това сме ние с колите, с жилищата. Настръхва ми косата от новите застраховки срещу природни бедствия. На дойни крави ни обърнаха. А пешеходеца - върви го гони. 

- Nova
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз ги пускам, дори и да не съм на кеф - винаги се поставям от другата страна... е поизнервям се като ме гледат плашливо 2 мин преди да минат
ама какво да се прави - това голфа мощна и опасна машина.
Най-много се изкефих на 1 агитка на ЦСКА преди мача.
Въобще - трябва си толеранс. И колегите с МПС-тата ги пускам - по 1 на кръстовище.

Най-много се изкефих на 1 агитка на ЦСКА преди мача.
Въобще - трябва си толеранс. И колегите с МПС-тата ги пускам - по 1 на кръстовище.
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
И аз винаги ги пускам, когато пресичат на зелено... и на зебра, ако има повече от двама човека на тротоара готвещи се да пресекат... при десен завой винаги пускам. Обаче само някой да посмее да стъпи на платното на червено... никаква толерантност! Много обичам когато няма зад мене коли, и някой пресича на червено, да набия яко спирачки и да изсвирят гумите... лелееее как бегат тея животни тц тц тц, особено бабичките... разбира се всичко става на безопасно разстояние - имам място да спра поне 10 метра пред дадения пресичащ обект, обаче като чуят този остър пронизителен звук, се задейства някакъв условен рефлекс за самосъхранение, и хукват да бягат през глава и да се крият по тротоарите кой където свари.
lol Спуквам се от смях и вече на два пъти така си оправям настроението... (ама че съм гаден...
)

- CX
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами. Хич даже не си гаден. Не може само за шофьорите да има правила.
И аз така правя. Определено го предпочитам пред клаксон. Така или иначе всеки свири за щяло и нещяло... а и така е по стряскащо според мен. И мооооооже би ще се замислят следващия път преди да минат на червено. И като ме засече някой пак така правя. 

- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
CX написа:Ами. Хич даже не си гаден. Не може само за шофьорите да има правила.И аз така правя. Определено го предпочитам пред клаксон. Така или иначе всеки свири за щяло и нещяло... а и така е по стряскащо според мен. И мооооооже би ще се замислят следващия път преди да минат на червено. И като ме засече някой пак така правя.

3 страници се изписаха и единствено VW_FEN е заел напълно верната позиция - според мен поне. Защо трябва да глобяват НАС? Не е ли по-добре да почнат да санкционират всичките тези миризливи тъпи селяни блуждаещи из улиците, които пресичат където и хрумне в който и да е момент?!?!?! ДА СИ ПРЕСИЧАТ САМО НА ЗЕЛЕНО И САМО НА ЗЕБРА! За това и когато има зебра и чакащи да пресекат - СПИРАМ ВИНАГИ!
... т'ва с лафа, че не спирате защото някой може да ви удари отзад - нема такъв смях в залата!!! К'во излиза? По-добре да не си изчуквате ламарините вместо да лежите на топло ли ве? Респект! Иди после се обясни на чичко милиционера защо не си отдал предимство... Ще станеш hero for a day по вестниците.
И като не спрете какво? Стигнали сте за където сте тръгнали 3,26сек по-рано ли?
До момента 13 човека "спират когато са на кеф". Боже опази лоши дни на тези люде. Те не знаят какво вършат. Ноу комент.
Пешеходеца е златен. Но само в нормалните държави. В бананени републики като нашите се броят за 5 или 10 точки. Кармагедон бате! Тази тема е просто мега безсмислена. Или аз просто идвам от друга планета.
Сос здраве, как викат от един край.
... т'ва с лафа, че не спирате защото някой може да ви удари отзад - нема такъв смях в залата!!! К'во излиза? По-добре да не си изчуквате ламарините вместо да лежите на топло ли ве? Респект! Иди после се обясни на чичко милиционера защо не си отдал предимство... Ще станеш hero for a day по вестниците.
И като не спрете какво? Стигнали сте за където сте тръгнали 3,26сек по-рано ли?
До момента 13 човека "спират когато са на кеф". Боже опази лоши дни на тези люде. Те не знаят какво вършат. Ноу комент.
Пешеходеца е златен. Но само в нормалните държави. В бананени републики като нашите се броят за 5 или 10 точки. Кармагедон бате! Тази тема е просто мега безсмислена. Или аз просто идвам от друга планета.
Сос здраве, как викат от един край.
- CX
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
VW_FEN написа:...Абе от друга гледна точка това си е малко гавра, щото на някой може от уплах да му стане нещо. Но просто не мога да се сдържа да не го направя щом пресичат на червено и те се гаврят с мене и ме поставят в опасна ситуация...:
Абе каква гавра... кой ги кара да пресичат на червено. Аз ако мина на червено с колата и ще ме изядат ако могат. Най-много се ядосвам на някои места като петте кьошета например - минават на червено и те гледят гадно като искаш да си минеш на ЗЕЛЕНО, та даже някои и псуват

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”