абе маа му стара в лв,като е заемът няма ли да е на плаващ лихвен процент, сякаш не си спомняте 97ма кви мега лихвени проценти имаше,аз на 20 години имам представа,а вие къде сте спали
сори ама се нервя,на недомислици
Кредит-в каква валута? ??
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
lowrider написа:абе маа му стара в лв,като е заемът няма ли да е на плаващ лихвен процент, сякаш не си спомняте 97ма кви мега лихвени проценти имаше,аз на 20 години имам представа,а вие къде сте спали
сори ама се нервя,на недомислици
Кви са били лихвите че тогава не съм се занимавал със заеми

- ~~~~~
- Автомобил:
- Двигател:
joser написа:ако е от банка - нямаш варианта, но иначе - в швейцарски франкове, има по-голям риск от движението на курса отколкото в лева сега, но е стабилна валута.
п.п. мина времето на кредитните милионери и едва ли някога ще дойде, банките сега не се закриват поради несъстоятелност, а се 'обединяват'.
Ааа не бъди толкова сигурен. Наскоро в Англия щеше да фалира 1 банка, а ти ми говориш за стабилност тук. Според мен за левовите кредити могат да измислят някакви изменения в кредитите - не забравяйте че във всеки договор пише "Банката има право да променя условията по всяко време".
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
За теб е по на далавера да теглиш в лева щото ще плашташ пак в лева ,а той се обезценява постоянно
После като е в левове нищо не ти пречи изтеглен заема да го обърнеш в евро.Тва е в общи линий.Само че и при двата случея с малък шрифт в договора пише че банката запазва правото да коригира лихвения процент
Така че която и от двете валути да се прецака те ще изравнят с процента ,но според мен лева се прецаква доста и няма изравняне.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Банката, в която работя(а предполагам, че това важи и за всички други банки) образува лихвения си процент по кредитите като сбор от базовия лихвен процент на банката плюс съответна надбавка. Дори и надбавката да остане постоянна, БЛП на банката е променлив, тъй като зависи от няколко фактора, м/у които е и ОЛП на БНБ, а тя го променя(за последно-вчера-4,26%). Така че ЛП по кредитите на банката се променя, независимо от валутата...
- MITKO_DVD
- Контакти:
Lyubaka написа:Банката, в която работя(а предполагам, че това важи и за всички други банки) образува лихвения си процент по кредитите като сбор от базовия лихвен процент на банката плюс съответна надбавка. Дори и надбавката да остане постоянна, БЛП на банката е променлив, тъй като зависи от няколко фактора, м/у които е и ОЛП на БНБ, а тя го променя(за последно-вчера-4,26%). Така че ЛП по кредитите на банката се променя, независимо от валутата...
Добре тогава кво ще ни посъветваш,защото съм сигурен че и други хора има в мойто положение

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
за тези чудещи се какъв ще е курса при влизането в еврозоната
http://www.bnb.bg/bnb/home.nsf/vPages/Release_20041125/$FILE/agreementfinal1-EURO-MS-o.pdf
реално трябва да сметнеш разликите при превалутиране лева-евро за плащането на апартамента и по-високите лихви по левовия кредит и загубите по превалутирането да купуваш всеки месец евро за да погасяваш месечните вноски
http://www.bnb.bg/bnb/home.nsf/vPages/Release_20041125/$FILE/agreementfinal1-EURO-MS-o.pdf
реално трябва да сметнеш разликите при превалутиране лева-евро за плащането на апартамента и по-високите лихви по левовия кредит и загубите по превалутирането да купуваш всеки месец евро за да погасяваш месечните вноски
- MITKO_DVD
- Контакти:
Lyubaka написа:MITKO_DVD, както писах в един от предишните си постове, аз си теглих жилищния кредит в лева. Такова беше и моето мнение, и препоръката на колегите от жилищно кредитиране.
В крайна сметка обаче, твоят кредит ти ще си го връщаш, така че ти трябва да си решиш...
Ок колега благодаря за мненията

Върни се в “ОФФ-Топик - други”