Едно въпросче относно колоните pineer

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Едно въпросче относно колоните pineer

Мнениеот dready » Нед 21 авг 2005 21:50

Значи имам идеята да си сменя всичките говорители в колата (8 бр. фабрично) с pioneer.Ще има ли ефект от това и необходимо ли е да купувам и усилвател за тях ?

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Пон 22 авг 2005 8:18

а какви са ти сегашните? ако са BOSE не си играй :wink:

Потребителски аватар
didoboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didoboy » Пон 22 авг 2005 17:54

Ммм дааа, зависи какви са ти старите и какви Пионерки искаш да слагаш. усилвателя винаги си е за предпочитане, ама си зависи и от тебе как искаш да е звука щото 8 парчета не са си малко.
А относно Косе БОСЕ - нечовешко. :heavymetal: Ама и цените са си нечовешки. Има ли некои който да предлага такива или пък магазини или доставчик за БГ?

Потребителски аватар
Велислав
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Велислав » Пон 22 авг 2005 18:37

didoboy написа:А относно Косе БОСЕ - нечовешко. :heavymetal: Ама и цените са си нечовешки. Има ли некои който да предлага такива или пък магазини или доставчик за БГ?

Phone: ++359 2 9657911
Company: Ariescommerce Ltd.
65, Cherni vrah Blvd, POBox 46
1407 Sofia
Bulgaria
Phone Number: ++ 359 2 962 6745
:wink:

Потребителски аватар
sigi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sigi » Пон 22 авг 2005 18:53

За кола колони БОСЕ не се продават никаде бях в магазина на черни връх и те това ми казаха, правят се само за вграждане в нови коли и то изчислени точно за определената а никаде не се продават отделно :(

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Пон 22 авг 2005 19:59

ами ще погледна за това не бях се сетил.ако са bose да не ги сменям и да си сложа два елипса на кората и една туба ?как мислите дали ще стане ?

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Пон 22 авг 2005 20:06

dready написа:ами ще погледна за това не бях се сетил.ако са bose да не ги сменям и да си сложа два елипса на кората и една туба ?как мислите дали ще стане ?

тва с Босе-то беше по скоро майтап.освен ако Фау Ве-то ти не е някакъв последен модел специален обаче ако е така съмнявам се че ще те притесняват колоните точно.харесай си някакви пайнерки или кажи каква ти е колата.и ще се опитаме да помогнем. 8)

Потребителски аватар
didoboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didoboy » Пон 22 авг 2005 20:09

И аз бях чувал така че не се продават а само на нови коли или по поръчка. Еми щом трябва нови коли ще купуваме :wink:

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Вто 23 авг 2005 9:23

Попринцип фабричното озвучение си е доста добро и изчислено за купето (ако някой не го е дънил до дупка де). Сега зависи какво търсиш....ако тази музика те задоволява и всички говорители си работят добре, но просто искаш да ги подмениш щото Пайнер звучи по-яко според мен не си струва труда и парите :)

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Вто 23 авг 2005 9:44

8 колони фабрични би трябвало добре да свирят. предполагам има смисъл някаква тубичка да метнеш отзад но да сменяш 8те сегашни ми се струва безсмислено

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Вто 23 авг 2005 13:32

според мен адекватно решение е да смениш предната линия.тия отзад във вратите така и така не свирят много отпред не се чувт почти остави си ги оригиналните купи си една компонентка отпред бамни едно буферче отзад и си свиркай...

Потребителски аватар
zaio_baio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zaio_baio » Вто 23 авг 2005 17:09

Туба с усилвач изотзадзе!!! Това е верно решение - отпред остави оригиналните!!! И най-важното - кората и уплътняването и - ако е направена качествено - звука е просто убийствен!!!

Поздрави
ZB
http://autodiags.net-bg.net

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Сря 24 авг 2005 7:19

ами колоните са ми NOKIA .Те си свирят добре но имам един малък проблем с колата.Значи тя е Голф 3 с 5 врати и с 60л. бутилка за газ ,така е вкарана.Много добре е направена и не искам да я развалям.Окачена е на две тръби (незнайно защо) и ако сложа и една туба нещата излизат от контрол.Аз съм футболен съдия и пътувам доста често.Аз сега едвам си събирам саковете :)
Идеята ми беше следната понеже не съм кой знае какав специалист относно музики но съм страшен фен на хубавата музика може да не я слушам силно но искам да знам ,че когато икам да си усиля ще мога да го направя без да ми пръщи и криви :).Прави сте че фабричната музика с свири много добре но едната пищялка не свири и колоната в предната дясна врата не свири.Не знам каква е причината но си мислех че ако ги сменя всичките и сложа да кажем един бас за открит монтаж ще стане идеално.Но вие ще кажете (или поне се надявам :) )

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Сря 24 авг 2005 7:42

Като за начало защо не погледнеш не свирещите говорители? Най-вероятно проблема е в кабелите/свръзките. Няма смисъл да хвърляш един куп пари само за да установиш че след това разликата е минимална. Също така си изясни дали кривенето идва от усилвателя или от говорителите. Най-просто казано усилвателя криви ( при волумето на мах ), а говорителите пръщят, хлопат, дерат, пушат :).. ( при усилвател с по-голям мощност от тази която говорителите могат да понесат ).
Така например с една смяна на кас'тофончето може да оправиш всичко...

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Сря 24 авг 2005 7:59

ама виж сега CDто ми е pioneer DEH-P5600MP доста се изръсих за него и си мисля че не е в него проблем.Относно говорителите си свирят добре но просто ми се иска нещо по така :)Без усилвател съм така си беше и CD си ги захранва добре но си мислех че ако си купя 8 pionera (да кажем малко над средния клас) и сложа още два на кората може и да се получи нещо много по добро с усилвател разбира се ???

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”