Мнение за предни накладки ETF или BENDIX
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
Мнение за предни накладки ETF или BENDIX
Някой слагал ли е предни накладки от тези марки?
- VW-fenka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
balamata написа:Благодаря за бързия отговор и за направената забележка,но специално за ETF не намерих никакво мнение,а единствената ми информация е,че са френски и в KANEX.BG ги продават за 20лв.
Има мнение за тези накладки, колега! Погледни 2-я линк 2-ра страница

Ето --->
Vento написа:Аз карам предимно с евтини накладки, НО това в никакъв случай не значи, че са лоши! Досега съм сменил поне 3-4 комплекта предни и 1 задни на тая кола, преди това много на други коли... Facam/Raicam, ETF - все са около 20-25лв.
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
balamata написа:Благодаря за бързия отговор и за направената забележка,но специално за ETF не намерих никакво мнение,а единствената ми информация е,че са френски и в KANEX.BG ги продават за 20лв.
Колега спирачките са това което прави колата кола а не летяща тухла, ако питаш мен аз бих си взел нещо което е изпитано и доказано но да е и разумно на цена. Аз карам с Pagid цената им е около 50лв. изкарах около 50 000 км с тях като се има предвид че повече от половината са в градски условия. Просто ти сам трябва да прецениш и да решиш.
- Scarchu
- Автомобил: Black
- Двигател: with internal combustion
- Контакти:
Glove написа:balamata написа:Благодаря за бързия отговор и за направената забележка,но специално за ETF не намерих никакво мнение,а единствената ми информация е,че са френски и в KANEX.BG ги продават за 20лв.
Колега спирачките са това което прави колата кола а не летяща тухла, ако питаш мен аз бих си взел нещо което е изпитано и доказано но да е и разумно на цена. Аз карам с Pagid цената им е около 50лв. изкарах около 50 000 км с тях като се има предвид че повече от половината са в градски условия. Просто ти сам трябва да прецениш и да решиш.
Textar..... Дажа напоследък ми прави впечатление, че с Пагида са приблизително на една цена (разлиаката дето гледах бе 1лв.). Но и Пагид и Текстар имам по семеините коли и от двете марки съм много доволен. Бората ми е с Текстар и СПИРА!

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
caro написа:ATE
Сигорно много хора ще скочат срещу мен .... но имам жив пример за накладки АТЕ които не само скърцат .... но и стържат по диска ..... (п.с. накладките не са менте и са точния размер,нито са изпечени напукани и каквото и да е друго) Миналата седмица сложих Ремса - 36лв и при работата им няма нито един от горе посочените проблеми ..... Наложи се да сваля супер скъпите и хвалени немски АТЕ и да ги заменя за нещо разумно като цена .... Явно всичко опира до качеството на партидата !
Давам глас за цена/качество Ремса и Бендикс( с тях имам опит на старата кола .... )
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
с накладки ATE и Дискове BREMBO съм вече близо 2 години....нито скърцат, нито стържат. До момента съм изминал с тях има няма 50 000 км. Вярно е че карам предимно извънградско, ама ако продължавам с това темпо има за ПОНЕ 50-70 000 още. И ти гарантирам че накладките също са истински. Явно ти си или супер карък или все пак това което си взел е менте....абе аз по спирачната система експерименти не си правя, ако не са АТЕ ще са TEXTAR, но при всички случаи оставам с BREMBO. Други алтернативи за мен няма.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”