промяна на звукът на зумер
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- MADZABAR
- Автомобил:
- Двигател:
промяна на звукът на зумер
Колеги въпросът ми е към тези, които са "по-светнати" в електрониката имам зумер (които си купих от бриколаж) за да ме предупреждава за забравени светлини. Той издава постоянен сигнал. МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ ДАЛИ И КАК МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ ДА ИЗДАВА ПРЕКЪСНАТ СИГНАЛ (Защото сега мисля една проста схема за да ме известява за забравени колани и за забравени незапалени фарове и мисля да си сложа още един зумер) та да не се бъркам със сигналите????Търсих фабричен който издава прекъснат сигнал но не намерих.
- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
Лично аз си направих зумер от стар будилник. Дори и новите ги има по левче. Издава прекъснат сигнал, но иска няколко доп.елемента. Направил съм го да ми писка когато дам на контакт и не са вкл. светлините и когато изключа контакта и забравя светлините. Това за зимата , за лятото с едно бутонче го превключвам да ми писка само когато съм забравил вкл. светлините. Всичко това е монтирано зад ключа на габаритите, с минимален бр. връзки.
- shotik
- Автомобил: Seat Cordoba Vario 2000
- Двигател: ALM 1.6 MPI 2000
- Контакти:
вместо зумер-мигащ светодиод
Аз ползвам мигащ червен светодиод,монтиран на арматурното табло и когато запаля мотора ,той започва да мига и ме подсеща да запаля фаровете.Мисля ,че така е по добре,защото при престой,ремонт и др. това свирене изнервя и на пътуващите не им харесва.Монтиран е на Шкода Форман и връзката е на ключа за фаровете и маса на колата.Запоено е последователно съпротивление 1 Ком,предпазващо светодиода от изгаряне.
- blue_shadow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти: