Днес беше чудесен есенен ден ... за снимки.
Всички знаем, че КАТ ни снима, но днес и аз си доставих удоволствието да ги поснимам.
Започвам с едно място, което много от Вас познават:
Обърнете внимание на двата знака В26 за ограничение на скоростта до 50км. Интересното е че
ако веднага след знака не сте с тази скорост ... вече сте заловен в нарушение
Надали има по-чудесно място да бъде "хванат в крачка". Спускате се по наклона към Орлов мост с разрешената скорост 80км. и ако тутакси не намалите до 50 ... изтипосан сте и отпред и отзад. Не вярвате - ами обърнете внимание на червените окръжности - камерите са разположени на 2 последователни стълба
Съжалявам за невъздържанието си ама да ми разположиш 3 камери по този начин веднага след знака (50) ... е извинявайте много - това не е превенция в борбата с престъпността и безобразията по пътищата, това си е чист кур-капан, касичка за глоби или както щете там си го наречете. Съжалявам за тона, но на това място в нарушение са 99.99% от водачите на МПС. Въпрос на желание е само да започнат да изпращат призовките за стая 19 (или която беше там където те "пускат да се видиш").
Камери - хубаво, ще кажат някой - има ги из цяла софия, ами скоростта?
А-а-а-а за наденицата ли питате ...
Обърнете внимание на жълтата окръжност -
това е радар !
Ето ви го устройството в детайли
Ако все още има "неверници" - можете да посетите сайта на производителя. Тук съм ви дал много добър фрагмент от снимката (ииии не ме питайте какъв обектив съм използвал)
Ето още веднъж цялостната картинка ... за да знаете къде да си опичата акъла