Как се обезвъздушава охл.система - Решено :)))))

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Как се обезвъздушава охл.система - Решено :)))))

Мнениеот petko5 » Нед 04 ное 2007 10:22

Колеги здравейте :)
Има ли начин за обезвъздушаване на охл.система или тя сяма се обезвъздушава ?

Благодаря предварително :)

Последна промяна от petko5 на Нед 04 ное 2007 17:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vito » Нед 04 ное 2007 11:12

Обезвъздушаването става като оставиш за известно време капа4ката на казан4ето отворена.Мисля,4е така беше(поправете ме ако бъркам) :roll:

Потребителски аватар
Yonata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Yonata » Нед 04 ное 2007 12:26

Vito написа:Обезвъздушаването става като оставиш за известно време капа4ката на казан4ето отворена.Мисля,4е така беше(поправете ме ако бъркам) :roll:

Може и със затвоерена капачка. Но задължително като изтине дигателя се долива ако е нужно. :wink:

На всички VW, се самообезвъздушава. :lol:

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Нед 04 ное 2007 17:03

Yonata написа:
Може и със затвоерена капачка. Но задължително като изтине дигателя се долива ако е нужно. :wink:

На всички VW, се самообезвъздушава. :lol:

:да: , така е :wink: , преди 1час го установих :wink:

На отворена капачка е малко е рисковано, можеш да испуснеш двигателя да прегрее :wink:

Благодаря на всички :)
Въпроса ми сигурно е бил адски тъп, но нямах време да търся :)

:lock:

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Нед 04 ное 2007 18:13

Ако не става по този начин ,като загрее колата до работна температура се откача леко маркуча на изхода на парното защото там понякога остава въздух и духа студено.Това става обикновено при напълно източване на антифриза.

stan_golf3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan_golf3 » Пон 05 ное 2007 9:22

Доколкото разбрах от приятел, много добър майстор (и то майстор в добрият смисъл на думата), за мотор като моят - АБД, трябва също термостатът (който в моят случай е изцяло метален) - на по-големият му диск трябва да има малка дупчица, точно, за да може да се самообезвъздуши. А аз трябваше да го сменям, защото беше блокирал отворен. Точно вчера и онзи ден сменях термостат. Понеже не знаехме какъв е при мен, с приятел отидохме до магазина на "Косер" с колицата ми, разглобохме кожуха на термостата, и със стария право в магазина. Там имаха такъв, но техният беше без дупчица, а на моят, старият имаше, обаче с диаметър към 3... 4 милиметра - казаха, че е голяма, но на новият нямаше как да пробия дупчицата (нямах инструменти). Събрах колата със старият термостат, а вчера пробих отвор на новият с 1 мм. свредло и го монтирахме. Наложи се да сменя и един маркуч (горният, към радиатора), защото беше почти спукан. Колата се самообезвъздуши без проблеми, отварях също и капачката на компенсирното казанче на охл. система и сега загрява вече по-бързо и всички маркучи са горещи (като в началото до около 74... 78 градуса (по показания на таблото) долният маркуч на радиатора е студен, а после се загрява и той (а преди като "запалех" колата и двата маркуча се загряваха еднакво още от самото начало). На термостатът с марка "Берр", който купих пишеше 87 градуса.
П.П. Дано да съм полезен на някой с този пост, че стана много дълъг... :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”