Функция на ножа на предната броня
- T.Spark
- Автомобил:
- Двигател:
Функция на ножа на предната броня
Освен за парлама
за друго трябва ли?

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Тук една по-обща тема , но мисля , че ще е полезна
http://www.audiemotion.org/forum/viewtopic.php?t=1222
http://www.audiemotion.org/forum/viewtopic.php?t=1222
Ножа щом са го сложили значи си има своята роля - па макар и малка, щото това все пак не е състезателна кола. Подобрява малко аеродинамиката ама мнооо малко и прави колата да изглежда с по-добра визия. Много хора свалят ножа за да не им стърже предницата
по неравности или при качване на бордюри ама аз не бих го махнал - просто колата съвсем си губи вид като я гледаш от пред
по неравности или при качване на бордюри ама аз не бих го махнал - просто колата съвсем си губи вид като я гледаш от пред
- T.Spark
- Автомобил:
- Двигател:
Гледам, че като я няма се вижда това онова от мотора, от спирачките...
Идеята ми е, че ако я няма може би има по-добро охлаждане или греша
Моя е и широк. От краи до краи е около 5 пръста широк. Гледам други голфове имат по-различет - скосен в двата края, отпред широк. Мисля си, че това скосение в краищата позволява достъп на въздух за охлаждане на спирачките
Идеята ми е, че ако я няма може би има по-добро охлаждане или греша

Моя е и широк. От краи до краи е около 5 пръста широк. Гледам други голфове имат по-различет - скосен в двата края, отпред широк. Мисля си, че това скосение в краищата позволява достъп на въздух за охлаждане на спирачките
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
- bomber
- Автомобил:
- Двигател:
Achim Lauritzen написа:Aми ножа един вид пречи на част от въздушната струя да на навлиза под колата и да я дестабилизира при висока скорост,ножовете на 16-клановите двойки преди 89 имат и отвори за охлаждане на спирачните апарати.
Имат ама трябва ти да си ги режеш.Е на това се чудя,защо от завода не са така

- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
da6o_amvr написа:Немската инжинерна мисъл сигурно е вложила някакъв скрит замисъл,но според мен е само за външен вид.Аеродинамиката незнам колко ще се промени,ако го няма(съмнявам се че ще настъпят някакви промени)
няма да настъпят осезаеми за тебе промени, понеже се возиш вътре и нямаш наблдения над въздушния поток около колата ти - иначе немската инжинерна мисъл се е доказала доста отдавна и се е закотвила на едно от първите световни места откъм качество - особено по-старата такава.
Наистина - аеродинамиката на колата без нож се изменя осезаемо, но не и за шофьора вътре .
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- kamus11
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Функция на ножа на предната броня
ако малко от малко си в час с аеродинамиката и знаеш за оптичастите вихри около колата ,ще се сетиш самT.Spark написа:Освен за парламаза друго трябва ли?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”