голф 3 проблеми с бензин

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
petarlp
Автомобил:
Двигател:

голф 3 проблеми с бензин

Мнениеот petarlp » Пон 05 ное 2007 10:02

здравейте аз писах и в предната тема за този проблем , но никой не ми отговори. Проблема е следния. Забелязах , че когато имам по-малко бензин в резервоара малко под 1/3 и колата почва да придърпва , на наклон колата изгасва. Паля е малко по-трудно с повечко гас и пали , но при потегляне гасне пак. Чудех се какъв е проблема и се ядосах и всипах повечко бензин и сега когато е по-пълен резервоара нямам грижи.Дали е възможно да си отива бензиновата помпа. Да се е разместила нещо ? 10х

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Пон 05 ное 2007 10:45

мръсен резервоар -като е малко бенз засмуква мръсотии и придърпва гасне и т.н а може и горивен филтър ако не е сменян

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Пон 05 ное 2007 11:05

За каква кола става въпрос? :roll:

Потребителски аватар
plamingo
Автомобил: VW Golf 5 FSI 115
Двигател: BAG 2004

Re: голф 3 проблеми с бензин

Мнениеот plamingo » Пон 05 ное 2007 11:31

petarlp написа:здравейте аз писах и в предната тема за този проблем , но никой не ми отговори. Проблема е следния. Забелязах , че когато имам по-малко бензин в резервоара малко под 1/3 и колата почва да придърпва , на наклон колата изгасва. Паля е малко по-трудно с повечко гас и пали , но при потегляне гасне пак. Чудех се какъв е проблема и се ядосах и всипах повечко бензин и сега когато е по-пълен резервоара нямам грижи.Дали е възможно да си отива бензиновата помпа. Да се е разместила нещо ? 10х

При мен бензиновата помпа не си беше на мястото ,а висеше във въздуха! Съответно бензиномера не отчиташе никак верно и всеки път го закъсвах с бензина на някой баир.След наместването и в "леглото" вече отчита вярно.Дано съм помогнал колега

Последна промяна от plamingo на Пон 05 ное 2007 11:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dinko_bonev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dinko_bonev » Пон 05 ное 2007 11:31

А да не би бензиномера да не показва вярно?!

Потребителски аватар
plamingo
Автомобил: VW Golf 5 FSI 115
Двигател: BAG 2004

Re: голф 3 проблеми с бензин

Мнениеот plamingo » Пон 05 ное 2007 11:34

plamingo написа:
petarlp написа:здравейте аз писах и в предната тема за този проблем , но никой не ми отговори. Проблема е следния. Забелязах , че когато имам по-малко бензин в резервоара малко под 1/3 и колата почва да придърпва , на наклон колата изгасва. Паля е малко по-трудно с повечко гас и пали , но при потегляне гасне пак. Чудех се какъв е проблема и се ядосах и всипах повечко бензин и сега когато е по-пълен резервоара нямам грижи.Дали е възможно да си отива бензиновата помпа. Да се е разместила нещо ? 10х

При мен бензиновата помпа не си беше на мястото ,а висеше във въздуха! Съответно бензиномера не отчиташе никак верно и всеки път го закъсвах с бензина на някой баир.След наместването и в "леглото" вече отчита вярно.Дано съм помогнал колега

... само да допълня че майстора извади от резервоара 2 метални скобки които притягат маркучетата на помпата! Бяха паднали и се мотаеха на дъното :roll:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 05 ное 2007 12:19

Сипи 200-300мл спирт в резервоара.
Ама спирт, не ракия или одеклон!!
Събрала ти се е вода (конденз, 'хубави' бензиностанции и т.н.)
Спирта се смесва с водата и си изгаря безпроблемно. А водата винаги ти е на дъното, защото е по-тежка от бензина.
Все пак, не прекалявай суъс спирта. Ако трябва, направи го на 2-3 пъти това упражнение, а не наведнъж цял литър, защото спирта понижава октановото число и рискуваш малко повечко детонации

Потребителски аватар
petarlp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petarlp » Пон 05 ное 2007 12:22

леле за бой съм. Колата е vw golf3 1.4 mi. Горивния филтър е сменен скоро. sorry Благодаря ви за отговорите ще пробвам.

Потребителски аватар
intatto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот intatto » Пон 05 ное 2007 19:43

откопчала се е помпата

Потребителски аватар
SnowMaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SnowMaster » Пон 05 ное 2007 19:52

само налучквам-на поло 1.3 пълен инж-в резервоара има 2 помпи-първата подкачава до втората;връзката м/у тях се е прецакала.карай с пълен резрвоар и няма да имаш проблем според мен и успех

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Съб 24 ное 2007 19:50

при мен 1 литър спирт на 10 литра бензин без проблем ги прекара и проблема с водата се риши

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”