“Петрол” пуска първия пропан-бутан с подобрители у нас

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Чет 25 окт 2007 17:55

maks написа:Пробвах и аз от новата газ,в началото си мислех че върви повече ама сега като заредих с нормална не съм сигурен.Едно е сигурно че разхода ми се качи с 1 литър.

Много съм съгласен с тебе... Заредих 30литра газ от "специалната" и тръгнах за провинцията :shock Беше най кошмарното ми каране... никакво ускорение ако съм с 90-100 трябва да включва на 4та за да изпреваря и такива простоии :evil: Накрая си включих на бензин и си карах нормално... НИКОГА повече няма да заредя от тази газ... Сипвам си на Лукоил-а или ОМВ и съм много пъти по-доволен от вървеж и разход ;)

Не мога да повярвам че толкова много колеги я одобряват... за мене е пълна глупост и не става за нищо.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 30 окт 2007 15:08

oSViRePql написа:
maks написа:Пробвах и аз от новата газ,в началото си мислех че върви повече ама сега като заредих с нормална не съм сигурен.Едно е сигурно че разхода ми се качи с 1 литър.

Много съм съгласен с тебе... Заредих 30литра газ от "специалната" и тръгнах за провинцията :shock Беше най кошмарното ми каране... никакво ускорение ако съм с 90-100 трябва да включва на 4та за да изпреваря и такива простоии :evil: Накрая си включих на бензин и си карах нормално... НИКОГА повече няма да заредя от тази газ... Сипвам си на Лукоил-а или ОМВ и съм много пъти по-доволен от вървеж и разход ;)

Не мога да повярвам че толкова много колеги я одобряват... за мене е пълна глупост и не става за нищо.

ами трябва да вярваш,защото 6 пъти зареждам вече и 6 пъти с удоволствие установявам чудесна динамика и разход -1 л по-малко/100 за градско и -1.5 л по-малко / 100 на дълъг път....
Вървежът на дълъг път просто е песен!Освен за 5 -та за други скорости почти не се сещам...
Това са фактите при мен.....

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Вто 30 окт 2007 17:55

joker написа:
oSViRePql написа:

ами трябва да вярваш,защото 6 пъти зареждам вече и 6 пъти с удоволствие установявам чудесна динамика и разход -1 л по-малко/100 за градско и -1.5 л по-малко / 100 на дълъг път....
Вървежът на дълъг път просто е песен!Освен за 5 -та за други скорости почти не се сещам...
Това са фактите при мен.....

Повярвах :shock Вчера сипах и се усети разлика във вървежа в разхода не мога да кажа още... Явно миналия път съм оцелил скапана ГАЗ без добавка примерно ;) :oops:

Връщам си думите назад :lol:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 31 окт 2007 9:13

oSViRePql написа: ... Явно миналия път съм оцелил скапана ГАЗ без добавка примерно ;) :oops:
:

е те това е уловката (проблема ) не се знае кога и колко от добавката са сложили преди пълненето на цистерната !

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Сря 31 окт 2007 9:18

One написа:
oSViRePql написа: ... Явно миналия път съм оцелил скапана ГАЗ без добавка примерно ;) :oops:
:

е те това е уловката (проблема ) не се знае кога и колко от добавката са сложили преди пълненето на цистерната !

Абсолютно точно!!!....ако въобще са сложили добавка.....за наше съжаление :cry: Дано собствениците на ПЕТРОЛ четат този форум....или поне имат добър маркетинг!

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Сря 31 окт 2007 10:20

а виждали ли сте някъде тази добавка за газ да се продава?
заредих в Петрол, разлика вървеж не усещам, да видим разхода... един колега с Прелюд каза вървяла както преди, но за същите пари минава същите км, т.е. свалила леко разхода

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Сря 31 окт 2007 11:26

restless написа:а виждали ли сте някъде тази добавка за газ да се продава?
заредих в Петрол, разлика вървеж не усещам, да видим разхода... един колега с Прелюд каза вървяла както преди, но за същите пари минава същите км, т.е. свалила леко разхода

Ми то в такъв случай не виждам особен смисъл

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пон 05 ное 2007 12:36

ако вземеш по някакъв начин от тази добавка, искам да видя как ще я смесиш с газта :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Пон 05 ное 2007 12:45

Хммм аз заредих веднъж новата газ и нищо хубаво не видях с нея... даже ми вървеше по-малко в сравнение с лукойл газта...но явно ще трябва да пробвам пак... може да извадя печелившия билет:)

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пон 05 ное 2007 13:54

R@do написа:

ако вземеш по някакъв начин от тази добавка, искам да видя как ще я смесиш с газта :lol: :lol: :lol:
на теория, там където продават тази добавка имат "инструмент" с който да я вкарат в бутилката... аз затова питам :)
И защото не е ясно дали навсякъде си вършат работа и сипват тази добавка - искам веднъж да я пробвам ама да съм 100% сигурен, че я има.
В интерес на истината - минах 200км с 20лв - демек 9.5/100, колкото и преди с "обикновена", но днес като заредих "обикновена" газ ми се стори по-мудна колата - дали защото вече слагат "зимна газ", дали защото покарах 10км на бензин и бях позабравил колко лесно се дигат 6К оборота... :D

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пон 05 ное 2007 14:22

Колега, не се заяждам, просто имам ориентировъчна представа какги смесват и според мен, е невъзможно това да стан както при обикновенните добвки за бензин. Системата е доса прецизна.

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пон 05 ное 2007 14:46

Колеги пак да кажа...щото още една зарядка направих....смятам-вече съвсем категорично,че мога да направя следните изводи7
Газта Блуфорс дава:
1.по-добра динамика.
2.по-голяма мощност.
3.по-стабилна работа на ДВГ на тихи обороти
4.по-нисък разход....по-малко изразен при градскси условия и по-забележимо при извънградско каране..
Факта си е факт....мога да включвам на 5-та на места където с предишната газ ен можех да го правя(само за проба ей!....не твърдя,че е правилно защото все пак ДВГ е в зоната под 2000 об,но въпреки всечко изтегля добре!)......разход градско около минус 1 л...
не правя реклама...досега никога не зареждах от Петрол...сега вече само отттам..
Толкоз! :wink:

Потребителски аватар
Коко
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Коко » Пон 05 ное 2007 15:17

Мда,определено с тази газ разхода пада.Нормално с 10 лв. изминавам зорлем стотина км.(комбинирано-градско-извън).С тази газ, пак за 10 лв.изминах 120 км.Дори първия път,като сипах от нея не обърнах внимание,че е Blue Force, и се чудех защо след 100- ния км. няма признаци на свършване.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 08 ное 2007 8:58

при мен разхода с тази газ дойде 15/100
а с газ на ОМВ или ЕКО ми е 11-12/100
определено не ме спечелиха

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пон 12 ное 2007 14:45

събота на път за София ,заредих на Българене - и определено колата се усети малко по-пъргава. Може би наистина на извънградско по се усеща. А може би в провинцията е по-"истинска"

Върни се в “Автогазови уредби”