Колеги,искам да споделя и същевременно попитам дали е възможно изобщо това?Карах колата на сина ми.Поло 1.6 моно АЕА газ.Минах 265 километра от които 70 градско.Засичам от пълно до пълно на бутилката.
Равносметката 265 км за 18.75 л газ.
Получава се среден разход 7 на сто.
Иначе сметнато 6 на сто извънградско и 10 на сто градско газ.
Преди това ходихме на реглаж на газовата,нов филтър,чистене дюза,по-тесни гуми.На компютърната диагностика показа о.к.
Все пак това е мотор 1.6 и не мога да повярвам да даде такъв нисък разход.
Нормално ли е или бъркам нещо.
Преди реглажа и мерките които се взеха разхода беше 14.Сега съм супер доволна от ефекта.
Колата върви доста добре,въпреки ниския разход.
Истина ли е това?Дали не се хваля прибързано?Става дума разх
- Dare_Devil
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
...
Настройката на газовата я правих в сервизчето над Италианеца в Красна поляна.Препоръчаха ми там да отида.А и нещо друго тоя разход го даде при ръчкане.в никакъв случай не е галена.Въпреки това с 4 литра надолу.Убеждавам се,че за да ти е на сметка горивото трябва всичко да е направено както трябва и след това да се кефиш на колата.Във вървенето преди и сега не се чувства особена разлика.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Можеш да вярваш само, ако си зареждал на една газстанция. На всяка газстанция налягането е различно и съответно зареждаш различно количество докато "се напълни". Когато ходим до Стара Загора преди да тръгнем зареждам догоре на ЕКО на Шипченски, като пристигнем зареждам догоре на ЕКО до Железник - около 20лв. Като се върнем в Сф зареждам пак догоре на първото ЕКО - около 40лв.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”