неми светят копчетата на парното
-
- Автомобил:
- Двигател:
неми светят копчетата на парното
скоро си купих пасат-b3 и неми светят копчетата на парното и 3-те дали не е изгорял някои бушон.Ако може и малко инфо каде се намират бушоните
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
dlug написа: изгорели са крушките вероятно
Да, но не е крушките, а крушката
Само една е и се намира в средната врътка. Тази за топло/студено.
Другите 2 врътки се осветяват от нея чрез светловоди.
За да не те карам да питаш как се сменя: Хващаш средната и дърпаш!
Крушката ще я видиш след като издърпаш черното капаче.
- stoyan0264
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте всиички!
Моите копчета и тях хич ги няма - не че не светят,просто светят мн.слабо.И мен ме посъветваха да сваля панела и да поизчистя всичко.Аз обаче имам др.проблем-когато парното ми е на 1 и 2 понякога нещо прескърцва.На 3 и 4 няма проблеми.И още нещо средната врътка за топло - студено на бачка.Както и да я въртя все си духа топло.
Моля за вашите мнения.
Благодаря!
Моите копчета и тях хич ги няма - не че не светят,просто светят мн.слабо.И мен ме посъветваха да сваля панела и да поизчистя всичко.Аз обаче имам др.проблем-когато парното ми е на 1 и 2 понякога нещо прескърцва.На 3 и 4 няма проблеми.И още нещо средната врътка за топло - студено на бачка.Както и да я въртя все си духа топло.
Моля за вашите мнения.
Благодаря!
- radotom
- Модератор
stoyan0264 написа: понякога нещо прескърцва.
И още нещо средната врътка за топло - студено на бачка.Както и да я въртя все си духа топло.
За прескърцването вероятно или перката някъде лекичко опира ръбчето, или втулките на моторчето са поизносени.А за духалката - заседнала е клапата в постоянно топло положение. Най-вероятно проблема е, че се е счупил пластмасовия държач, които фиксира бронята на жилото да не се върти. Много са крехки тия държачи. Трябва да се разглоби там, дето са врътките и да се погледне. Може и жилото да е скъсано, но според мен е по-малко вероятно.
Много хора го лекуват това с още една дупчица отдолу и зраво стягане със свинска опашка

Как се разглабя панела го има описано на няколко места във форума. Потърси. И снимки има.
- stoyan0264
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:dlug написа: изгорели са крушките вероятно
Крушката ще я видиш след като издърпаш черното капаче.[/quote
Незка смених крушката но свети мн слабо чак несе вижда като затворя с копчето. А и обозначенията неми светят там кадето се показва каде да духа и другити обозначения на другите две копчета.
-
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:dlug написа: изгорели са крушките вероятно
Крушката ще я видиш след като издърпаш черното капаче.[/quote
Незка смених крушката но свети мн слабо чак несе вижда като затворя с копчето. А и обозначенията неми светят там кадето се показва каде да духа и другити обозначения на другите две копчета.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да се включа и аз в темата, при мен също не свети нищо по тоя панел.В ляво е врътката топло, студено в средата за вентилатора и в дясно за регулиране посоката на въздуха. Та не само че не светят тези врътки но и подрънква дразнещо от вибрациите. Ако е свалял някой това нещо много моля за инфо че да не го прецакам, я щипка или друго. Благодаря.
- radotom
- Модератор
Аха! Тогава мога да плямпам смело, без да се притеснявам, че ще изгоря с още някоя каса бира
Най-вероятно проблема е в копчето за степените.
Представлява 4 на брой контактни пластини, наредени в полукръг, по периферията и съответстващи на всяка една от степените. По тях се движи един плъзгач, който се върти от оста на копчето. Той е от медна ламарина, съответно няма практически никакви пружинни свойства и много често посто щръква във въздуха и не опира по долните, стационарните пластинки.
Дърпаш врътката (тя така се маха) и трябва да има вече достъп до този плъзгач. Натисни го да прибере навътре. Ако завърти вентилатора, значи това е проблема
Понагласи го да опира хубаво и си щраквай врътката.
Ако не тръгне, тогава вече може да е предпазител, да е изгорял вентилатора (ама щеше да го подушиш) или да се е скъсал проводник.
По спомени на същия предпазител имаше и други неща, но в момента не мога да проверя, че ако влезна в стаята да издирвам книжката, ще събудя малката и ще ям бой!
Виж на капака на таблото с предпазителите е написано кой за какво е.
dark_fog, това да не е от тъмната мъла, бе братче
А иначе по-сериозно казано: вероятно не си прибегнал до елемента 'миене на светловоди с ВЕРО'
Повярвай, големи мизерии се натрупват там.

Най-вероятно проблема е в копчето за степените.
Представлява 4 на брой контактни пластини, наредени в полукръг, по периферията и съответстващи на всяка една от степените. По тях се движи един плъзгач, който се върти от оста на копчето. Той е от медна ламарина, съответно няма практически никакви пружинни свойства и много често посто щръква във въздуха и не опира по долните, стационарните пластинки.
Дърпаш врътката (тя така се маха) и трябва да има вече достъп до този плъзгач. Натисни го да прибере навътре. Ако завърти вентилатора, значи това е проблема

Ако не тръгне, тогава вече може да е предпазител, да е изгорял вентилатора (ама щеше да го подушиш) или да се е скъсал проводник.
По спомени на същия предпазител имаше и други неща, но в момента не мога да проверя, че ако влезна в стаята да издирвам книжката, ще събудя малката и ще ям бой!

Виж на капака на таблото с предпазителите е написано кой за какво е.
dark_fog, това да не е от тъмната мъла, бе братче

А иначе по-сериозно казано: вероятно не си прибегнал до елемента 'миене на светловоди с ВЕРО'