Колегата не е споменал дали е светнала,или не.joker написа:тръба написа:Така изведнъж не ми се вярва.Тя се скапва постепено.Аз залагам на спукан маркуч.joker написа:Спирачна помпа...ако е изпуснало цилиндърче или пръснат привод нивото на течността бързо спада и лампичката светва....
Добре ,а защо не светва лампичката за нивото на спирачната течност????
Отказаха спирачките - причини?
- тръба
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Bob.Baev
- Автомобил:
- Двигател:
тръба написа:Колегата не е споменал дали е светнала,или не.joker написа:тръба написа:Така изведнъж не ми се вярва.Тя се скапва постепено.Аз залагам на спукан маркуч.joker написа:Спирачна помпа...ако е изпуснало цилиндърче или пръснат привод нивото на течността бързо спада и лампичката светва....
Добре ,а защо не светва лампичката за нивото на спирачната течност????Освен това може датчика да е развален.
течност няма грам, а лампичката не светна. утре ще се прави, ще кажа тогава какво е било
- victory1983
- Автомобил: vw golf 3 1993
- Двигател: ABF
- Bob.Baev
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте колеги,
резултат има някакъв, но всъщност в крайна сметка - никакъв.
като за начало, установихме, че се е скапало спирачното цилиндърче на задно дясно колело. мислихме, че като го сменим, всичко ще бъде наред, но уви. всичките ни опити да обезвъздушим завършиха с неуспех. просто в системата няма грам налягане...
тъй като ремонта го извършвахме в предблокови условия и неусетно беше станало ракиено време, решихме да го отложим за следващия уикенд - трябва да се закара в сервиз, така няма да стане. интересното е, че помпата "плюе" спирачна течност като й се откачат маркучетата и се припомпи педала, но тази течност не ще да си пробие път към спирачките. та възможно ли е все пак да е скапана самата помпа (да дава твърде малко "импулс" на течността) или нейде да се е запушил някой маруч? и дали именно подобно запушване не е довело до прецаквацията със спирачното цилиндърче? щото аз си знам, че една гадост обикновено не иде сама
резултат има някакъв, но всъщност в крайна сметка - никакъв.
като за начало, установихме, че се е скапало спирачното цилиндърче на задно дясно колело. мислихме, че като го сменим, всичко ще бъде наред, но уви. всичките ни опити да обезвъздушим завършиха с неуспех. просто в системата няма грам налягане...
тъй като ремонта го извършвахме в предблокови условия и неусетно беше станало ракиено време, решихме да го отложим за следващия уикенд - трябва да се закара в сервиз, така няма да стане. интересното е, че помпата "плюе" спирачна течност като й се откачат маркучетата и се припомпи педала, но тази течност не ще да си пробие път към спирачките. та възможно ли е все пак да е скапана самата помпа (да дава твърде малко "импулс" на течността) или нейде да се е запушил някой маруч? и дали именно подобно запушване не е довело до прецаквацията със спирачното цилиндърче? щото аз си знам, че една гадост обикновено не иде сама
- victory1983
Колега смени си помпата и немаш ядове!Казвам пак и аз бях така,плюе тя ама не прави налягане и спирачки йок!Щом си проверил всички колела и няма нищо,то си е сп.помпа и това е!Като свалиш старата погледни в сервото дали има течност,ако има не е лошо да я махнеш от там,щото разяжда,ако вече не го е направила!Ами успех и пиши после кво е станало!
- Bob.Baev
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря, колеги, за отговорите!
И аз така си мисля, че от помпата идва цялата мизерия. Защото като си върна лентата малко назад, на няколко пъти ми се е случвало докато седя на светофар и държа педала на спирачката натиснат лееекинко да ми хлътне педала му с педал
но както и гелето казва, по-добре да си се проверят всички маркучи, за да няма ядове после.
моля да не се заключва темата, за да може да напиша в крайна сметка какъв е бил проблема.
п.с.: някой да ме насочи за цена на читава спирачна помпа?
И аз така си мисля, че от помпата идва цялата мизерия. Защото като си върна лентата малко назад, на няколко пъти ми се е случвало докато седя на светофар и държа педала на спирачката натиснат лееекинко да ми хлътне педала му с педал
но както и гелето казва, по-добре да си се проверят всички маркучи, за да няма ядове после.
моля да не се заключва темата, за да може да напиша в крайна сметка какъв е бил проблема.
п.с.: някой да ме насочи за цена на читава спирачна помпа?
- Veso101
- Автомобил:
- Двигател:
Боб.Баев написа:..... Защото като си върна лентата малко назад, на няколко пъти ми се е случвало докато седя на светофар и държа педала на спирачката натиснат лееекинко да ми хлътне педала му с педал![]()
Tи се сети бе!
Ако беше казал тия признаци отначало, всеки щеше да ти каже че е спирачна помпа, ама си чакал да опре ножа до кокала.
Моята я смених с италианска и нямам никакви грижи, иначе симтомите бяха същите.
Сменяй и си карай.
- victory1983
- lamer4e
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Неможе да нямаш серво на спирачките и моята помпа отказа по същия начин натискаш си и след секунди педала пропадне .Аз имах донор един (Сеат ибиза) та в момента сум с неговала помпа а колкто до сервото и моето се беше напълнило със спирачна течност и си играх да го почистя добре щотото ако не се исчисти както трябва се хвърля сервотоБоб.Баев написа:victory1983 написа:Така е,никой не обръща внимание на пропадащия педал и точно като пропада вкарва течността в сервото и се чудиш-нема теч пък нема и течност!Аз моята помпа я взех от морга,имам и още една работеща!Седи в гаража за всеки случай!
аз серво нямам, така че една грижа по-малко
- victory1983
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”