Bosch Silver - молба за съвет
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Bosch Silver - молба за съвет
Здравейте!Не съм наясно,но не ме е срам да питам.Въпроса ми е може ли да се зарежда такъв сух акумулатор и как-принцип,време и т.н.Благодаря предварително!

- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Не разбрах въпроса за какво е - дали като му мине времето, на този акумулатор може да му се прави нещо, или за нормалната му експлоатация ? За първият вариант колегата преди мен е писал; ако е за втория - ами това си е абсолютно същият акумулатор, само дето е изпълнен по друга технология. Иначе и той си се зарежда (от алтернатора) и при нужда отдава енергия - това е същността на акумулатора по принцип. Ако това от алтернатора не стига (често палене, каране на къси растояния, повече консуматори), може да му се помага (добавя) в гаража - аз съм с такъв повече от година, така практикувам, засега всичко изглежда е наред.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Pichaga написа:с две думи зарежда се със зарядно, като се дели на формулата амперчаси на акуто/амперчаси на залядното=часове зареждане
зареждал съм стария опелов, който беше на 8-9 години
ако е сдухала клетка няма спасение нито при тия, нито при ония
Благодаря много на всички!Все още ми е здрав акумулатора,но питах за поддръжка как е!
- batetony67
- Автомобил: VW Beetle
- Двигател: CU 1980
- Контакти:
Електролита на необслужваемите акомулатори е във формата на гел и не подлежи на смяна. Иначе и аз съм с такъв и съм доволен.reinhard написа:Зареждал съм....обаче работи малко и пак същото- веднъж тръгне ли със зареждане не става. Трябва да се отваря,да се сменя електролит евентуално,може да има спукани клетки,но не съм сигурен дали си заслужава
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”