Обезвъздушаване на охладителната система /метод/.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vwowner
Автомобил:
Двигател:

Обезвъздушаване на охладителната система /метод/.

Мнениеот vwowner » Сря 24 авг 2005 10:25

Здравейте на всички!
Аз съм нов във форума и клуба. Регистрирах се тази сутрин. Откривам много полезна информация за моята каручка Vento '93 ААМ.
Казано накратко сайтът и форума са супер!
В момента имам проблем за който се надявам, че ще ми помогне някой със съвет. Неможах да намеря информация по въпроса във форума, но може би не съм търсил както трябва. Но все пак-как се обезвъздушава охладителната система на тези коли?! Преди два дни смених фланеца отстрани на главата защото беше спукан. Като махах стария изтече антифриз но не много. После като сложих новия долях и запалих, но колата загрява и няма парно. От време на време парното започва да духа топло, но после пак спира, а електрическата перка се включва когато си иска.
Та това е проблема. Написах го малко трудно защото от стискане на горещи маркучи вече ме болят пръстите!!! :( :( :(

Потребителски аватар
niki_vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niki_vw » Сря 24 авг 2005 10:55

Когато ти е студена колата , отвори капачката на разширителния съд включи парното докрай и запали колата да работи на място 10 -15 мин. и ще се обезвъздуши сама

Потребителски аватар
vwowner
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwowner » Сря 24 авг 2005 11:26

Mного благодаря niki_vw !!!
bowdown bowdown
Ще пробвам веднага след като изстине Вентурата, защото в момента още пари. Защо ли тези шваби не са сложили някакво кранче там за обезвъздушаване ?! Виждл съм такива по други коли. Има ли смисъл и начин сам да направя нещо подбно и къде е най-добре да се сложи? :? :?:

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Сря 24 авг 2005 13:09

vwowner написа:...Защо ли тези шваби не са сложили някакво кранче там за обезвъздушаване ?! Виждл съм такива по други коли

Този избор който са направили от VW е един от най-добрите(да не казвам най-добрия :wink: ) тоест разширителния съд да е на най-високото място.Всички други начини използвани от разни френски,чешки и др. автомобилостроители са :banghead:
Това го казвам от опит (Skoda120 & Renault 5)

vwowner написа:...Има ли смисъл и начин сам да направя нещо подбно и къде е най-добре да се сложи? :? :?:

Не няма смисъл! Остави си колата както са си я измислили инженерите на VW 8)

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 24 авг 2005 13:13

Да разбираме ли сега , че генералния извод е ТАЗИ ОХЛАДИТЕЛНА СИСТЕМА НЕ СЕ НУЖДАЕ ОТ ОБЕЗВЪЗДУШАВАНЕ :roll:

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Сря 24 авг 2005 13:26

По принци в малки количества благодарение на винтила на капачката на разширителният съд, колата перманентно си се обезвъздушава. Ако имаш голяма въздушна възглавница, Ники ФВ ти е написал най-добрият начин, а вдопълнение може да я оставиш една нощ с махната капачка и на сутринта гледай да не забравиш да я сложиш.
п.п. Догато я обезвъдушаваш на включен ДВГ може неколкократно да понатискаш големите маркучи.

Потребителски аватар
vwowner
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwowner » Чет 25 авг 2005 8:14

Просто няма повече какво да питам по тази тема... Даже мало ме е срам, че съм изявил желание да слагам на VW "чешки" или "френски" кранчета. :oops: . Ама то приказката за Иванчо, баща му и козата нали я знаете...Просто колата си е "сакала" нейното си и един добър съвет.
Между другото обезвъздуших както писа niki_vw и сега всичко е на 6!!! :yeaha: Drive Drive Drive

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”