Здравейте колеги.
Разгледах с търсачката проблема, но причините са от всякакво естество.
Конкретно в моя случай. Passat B4 94г. 1.8Mi 90hp. Двигателя мисля, че е ABS. Цялата вибрация е в таблото при ниски обороти - до 1500об/м. Когато не съм на скорост, нямам никакви вибрации. При първа предавка също нямам никакви вибрации в целия диапазон на оборотите. Или ако има, то не са доловими. На 2,3,4 и 5 предавка при подаване на газ до 1500об/м има страхотна вибрация на цялото табло. Ако се спускам надолу, вибрациите са едва доловими. Ако катера баир са най-силно изразени. Незнам дали са от значение - АГУ нямам. Климатик също. Ако е от тампони, някой би ли описал как да тествам дали са здрави?

Кофти Вибрация на таблото в ниските обороти
-
- Автомобил:
- Двигател:
proxy написа:Аз ли нещо съм некадърник, или що се чудя как караш на 1500 оборота?
Предполагам, че не съм се изразил правилно. Мисълта ми беше следната. Празен ход - колата е на 800-900об/м. Тръгвам [първа предавка], достигам 3000-4000об/м. Никакви вибрации не долавям. Идва ред на втора предавка - превключвам. Подавам газ и колата ускорява отново. Обаче в началото ми се тресе цялото табло за малко. Пак достигам 3000-4000об/м. Идва ред на трета предавка - превключвам. Подавам газ, колата ускорява равномерно, без никакви придърпвания, но таблото в началото на ускорителното движение вибрира отново. Отново достигам 3000-4000об/м. Идва ред на четвърта предавка - превключвам. Подава газ, колата се носи като лодка, но отново в началото на ускорението се усеща и чува как вибрира таблото, а после изчезва. И на пета предавка същото. Не вярвам да си внушавам, поради простата причина, че от вибрациите на таблото понякога ми прескача CD-то.