Мутрите пак на мода

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Вто 06 ное 2007 21:18

Айде и вие сега,мутри...как само го измислихте.Просто група добре облечени бизнесмени(бахти гадната дума)обсъждат на място наболелите проблеми на софиянци,а вие мутри та мутри.

Потребителски аватар
vladote
Автомобил:
Двигател:

Re: Мутрите пак на мода

Мнениеот vladote » Вто 06 ное 2007 21:31

joro_g400 написа:Днес на бул.Бьлгария и бул.Г.Делчев три С-класи бяха паркирали точно под вишката на МИЛИЦИОНЕРЧЕТО и си лафиха пречиха на грацкичт транспорт да си направят ляв завои а онзи мишок само гледаше от- високо и не смееше да слезне ть имам питане
КВО СТАВА ПАК

какво им е страшното на С-класите или имаш предвид S-класи
пък и нека си кесят хората щом могат нека си кесят на кръстовището. Никой не му е виновен на българския полицай че няма респект, и аз си кеся пък нямам С или S или G класа, ама пак мога да си стоя на кръстовището, като дойде ще ми каже да се преместя и ще се преместя, няма нищо страшно, какво сте се спекли толкова, просто момчетата си имат пари и коли и го демонстрират няма нищо незаконно в това, а специално в софия спрели коли на забранени места има почти навсякъде, и напоследък това не е проблем само на софия ами и на другите големи градове и не спират само скъпи коли ами всякакви
а и може да са били полицаи или от нсо или съдебната палата...

Потребителски аватар
Insect
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Insect » Вто 06 ное 2007 22:38

Хората са се родили еднакви и такива трябва да останат. Нямам абсолютно нищо против по-заможните хора от мен (даже напротив... евала), но имам нещо против тези които на фона на няколкото си хиляди левове, спират на пътя ми и ми пречат да живея живота си в ритъма, който сам съм си определил. Те се мислят за нещо повече от мен, само защото в банковите си сметки имат повече хиляди левове и познават този онзи (още по големи хора). Е правилно ли е това?

Да не говорим, че правилата за движение по пътищата важат за всички. Неможе един полицай да си затваря очите за едни, а за други не. Аджеба останал без работа... а това правилно ли е?

Най малкото, от чисто благоприличие и уважение един нормален човек неможе да си позволи да спре някъде си, така че да затрудни предвижването на други хора.

Ето дефиниция за "мутра": Семпъл, нагъл, арогантен човек с зли помисли и много пари...
Тези хора са най-долната напаст в нашето ежедневие... Жалко, че сме безсилни и неможем да се преборим с това. Единствено нашата свята държава може, но тъй като по голямата част от управниците ни са точно такива екземпляри, не виждам как бихме могли да заживеем по спокоен живот.

Поздрави: Insect-
Изображение

Потребителски аватар
Дон Хуан Голфа
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

!

Мнениеот Дон Хуан Голфа » Вто 06 ное 2007 22:39

Какви мутри бре :roll: ... това са бизнесмени :lol:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Re: !

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 06 ное 2007 22:47

Дон Хуан Голфа написа:Какви мутри бре :roll: ... това са бизнесмени :lol:

Хора елитни.Така да се каже двигателя на българския прогрес.Незнам кво го обсъждате - положението вместо да се влошава става още по критично.Не е смешно ама на мен ми е до :lol:
P.S.Аз като вида някой тарикат с лъскава кола на пътя да наглее нарочно го сека.Душевната далавера е голяма :lol: Ония бърза и неможе слезне те набие и само псува злобно от джипа.Пък и ти един вид газар се падаш-после разпраям "Ако знайш един с GL как го напрайх си "пълни дупето с пясък".Тръпката и удоволствието са гарантирани-съветвамч който не го е прайл да пробва :lol: Треа малко класова умраза да има.Кви са тия като се стрелят две мутри и веднага някой вика линейка- ми оставяш ги да си пукнат в мъки - никви линейки за тях :lol:

Последна промяна от Rabbit_TDI на Вто 06 ное 2007 23:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Bahama man
Автомобил: VW Polo 1998
Двигател: AEF

Мнениеот Bahama man » Вто 06 ное 2007 23:01

Nadya_ написа:Какво значи мутра?
Хайде някой да дефинира понятието?

Едно време бяха с анцузите големите ланци,пръстени и тъмни очила в старите 200 D Мерджани и BMW-та а сега са пак същите но в нови мерцали и нови бумери зад маската на изискани бизнесмени ...ето това са те :wink:

Потребителски аватар
Green_Madness
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Green_Madness » Вто 06 ное 2007 23:06

Искам да споделя нещо, няма да пускам нова тема.
Ще вкарам малко ОФФ, но все пак сегашната е за мутрите и полицията. Та за вторите - преди малко се върнах от Централна гара. Трябваше да посрещам човек, но бях подранил и няколко пъти излизах да пуша. През цялото време двама полицаи обикаляха напред-назад. Това е добре - всеки знае какви типове се навъртат там, особено нощно време. Та тия двамата спряха едно момче, което не беше на повече от 16-17 години и като се почна... :shock Първо документи - айде, това е ясно. Докато единия му светеше с фенерче в лицето другия гледаше документите. След това го накараха да свали раницата и докато единия бъркаше и ровеше по всички възможни джобове на момчето и го въртеше наляво надясно, другия търбушеше раницата. Свалиха му якето и почнаха да го опипват цялото, за зла съдба на пича в раницата му имаше друго яке, което беше проверявано около 20 минути. Луд го направиха момчето, то се беше шашардисало. Е, извинявайте ама това си е унизително, хора минаваха, личеше си че пича яко се беше притеснил. Пуснаха го, явно с огромно нежелание. И при положение, че всеки втори навънка изглеждаше поне с 3 условни и говореше на развален български, тия приложиха цялата сила на закона над момчето...

Потребителски аватар
Green_Madness
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Green_Madness » Вто 06 ное 2007 23:07

Та не се знае кои са способни на по-големи глупости, от двете категории, за които се пише тука.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 06 ное 2007 23:07

Незнам защо се оплаквате, като масово софиянци гласувахте за мутра :idea: Как да не им се върне модата? Кой го спира в момента? Нали виждате, че МеВеРе губят повече ресурс да ги пазят (справка Пашата), отколкото да ги тормозят с нещо :wink:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 06 ное 2007 23:09

Сега ще кажа нещо с което не искам да засегна Киро/Голфарата/ по повод катаджията от вишката дето не смеел да се намеси. Катаджиите почти никога да не кажа никога не са изпълнявали истински полицеиски функций, в смисъл че те само контролират/рекетират/водачите на МПС по ЗДП който и те слабо познават а в ситуация в която би трябвало да упражнят с цялата строгост на закона правомощията си на униформени служители от МВР те подминават или се обръщат на другата страна и се правят че не ги засяга. Разбира се имало е и изключения но те са много редки. В повечето случаи когато са задържани пияни или предизвикали ПТП водачи това е извършвано от автопатрули на Охранителна Полиция а не от служители на КАТ на които уж това им е работа.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 06 ное 2007 23:10

musura написа:Незнам защо се оплаквате, като масово софиянци гласувахте за мутра :idea: Как да не им се върне модата? Кой го спира в момента? Нали виждате, че МеВеРе губят повече ресурс да ги пазят (справка Пашата), отколкото да ги тормозят с нещо :wink:

Е то имаше ли някъв избор за кой да се гласува :?

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Вто 06 ное 2007 23:36

Курупцията е на всякъде :?

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 06 ное 2007 23:51

Мутрата е лице от мъжки пол, най-често зрял мъж, но също и юноша, който е замесен със силовите групировки. Мутрите стават популярни след смяната на режима в България през 1989 г. Много от тези силови групировки се занимават с определен вид бизнес като охрана, застраховане, хазарт, проституция, наркоразпространение, внос на коли и други. Мутрите често са с отлична спортна подготовка като някои от тях са бивши или настоящи барети, борци, културисти, боксьори, както и представители на други физически спортове. Начинът им на обличане варира, но може да бъде или предимно официален с костюм и обувки или изцяло спортен с анцунг и маратонки. Характерно е да носят тъмни очила и голямо количество бижута като пръстени и характерните за тях ланци, най-често златни. Карат много скъпи коли последна мода, както и с другите материални неща с неизяснен произход. Последните няколко години се забелязва мутрите да не са толкова видими като много от тях навлизат и в законови бизнеси като част от дейността им се ориентира към прането на пари. Някои бизнеси с които се занимават са събиране на боклук, търговия с цигари и алкохол. Гаджетата или жените на мутрите се наричат мутреси. Някои други жаргонни имена за мутра са картоф, тиква и други.

тва от уикипедиа

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 07 ное 2007 0:23

Vlad777 написа:Мутрата е лице от мъжки пол, най-често зрял мъж, но също и юноша, който е замесен със силовите групировки. Мутрите стават популярни след смяната на режима в България през 1989 г. Много от тези силови групировки се занимават с определен вид бизнес като охрана, застраховане, хазарт, проституция, наркоразпространение, внос на коли и други. Мутрите често са с отлична спортна подготовка като някои от тях са бивши или настоящи барети, борци, културисти, боксьори, както и представители на други физически спортове. Начинът им на обличане варира, но може да бъде или предимно официален с костюм и обувки или изцяло спортен с анцунг и маратонки. Характерно е да носят тъмни очила и голямо количество бижута като пръстени и характерните за тях ланци, най-често златни. Карат много скъпи коли последна мода, както и с другите материални неща с неизяснен произход. Последните няколко години се забелязва мутрите да не са толкова видими като много от тях навлизат и в законови бизнеси като част от дейността им се ориентира към прането на пари. Някои бизнеси с които се занимават са събиране на боклук, търговия с цигари и алкохол. Гаджетата или жените на мутрите се наричат мутреси. Някои други жаргонни имена за мутра са картоф, тиква и други.

тва от уикипедиа

:lol: :lol: :lol: :bowdown

Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galaboff » Сря 07 ное 2007 0:31

Наистина живеем в странна държава... Аудито ми нито е най-скъпото, нито най-новото - 12 годишно е вече... Но като го измия и лъсне онзи ми ти блясък, отвътре аз - едър, около 2м височина и с черно кожено яке - милите хорица в по-скромните коли се свиват... Понякога дори правят предпоставки за ПТП за да ми отстъпят път... А аз дори не карам агресивно, нито присветквам с фарове, нито ползвам клаксон.... Единственото хубаво нещо е, че много рядко ме засичат...
Откакто започнах да забелязвам това взех по-рядко да я мия колата, карал съм и малък полски Фиат, карал съм и Голф2 и знам какво отношение имат тези, решили че са мутри на пътя към шофьор на такава кола....
Аман от мутри....

Върни се в “ОФФ-Топик - други”